2012. október 15., hétfő

A Blog válaszol – Apró kérdések, súlyos témák



„Sok sok kis apró kérdés!!!!!!!!!!?????????????
Igaz-e az, hogy az új igazgató a Petrichné bábuja?
Teljesen döntésképtelen, még a reggelijét is a Petrichné engedélyével fogyasztja el?
Igaz-e, hogy a szociális munka napját intézményi szinten az új diri cseszte el, pedig milyen jó reklám lett volna az intézetnek média szinten is?
Talán még az új vezetés is a város szemében pozitív képpé vált volna, de így...........
Igaz-e hogy az új diri ki akarja csinálni a volt igazgatót, mint munkatársat is?
Igaz-e hogy a a másik ember a végrehajtó a Brigi tulajdonképpen a főnök és az új igazgató tevékenységét jelenti a nagyfőnöknek a Petrichnének?
Igaz-e hogy a Borbás Andrea azért háborog az új vezetésre a hátuk mögött,(persze szemtől szemben 200-as a nyelvcsapása) mert a műköröm projektje deficitessé válik, ha az intézetben betiltják a körmöket?

Igaz-e hogy az új terror csak annyiban más a régitől, hogy szívatják a vezetői gárdát is?
Igaz-e, hogy az integráció ürügyén már a Petrichné az új diri a többi csak úgy van?”

Névtelen hozzászólásként érkezett. Köszönjük!


A Blog válaszol

Új vezetés – új intézkedések

Az új igazgató is megbízott igazgató egyelőre. Hogy a Petrichné bábuja-e az majd kiderül, de tény, hogy ő hozta ide. Mindenesetre egy sor szimpatikus dolgot is bevezet(nek), még ha fájdalmas is: műköröm levétele, munkaruha szabályozása, ékszerek viselete, smink használata, magázódás, munkabeszámoló készítése, munkavégzés számonkérése...

Jó hírnév visszaállítása reklámmal és médiával?

Igaz-e, hogy a szociális munka napját intézményi szinten az új diri cseszte el, pedig milyen jó reklám lett volna az intézetnek média szinten is?

Igaz-e, hogy a szociális munka napja rendezvény jelentős költséggel terhelné az intézményt? Igen, igaz.
Ha elvállalná a rendezvényt, ugyanolyan pozitív képpé vált volna a város szemében, mint Simon Ilona... Ön is ezt akarná? Ez lenne a jó reklám?
Ön szerint az új vezetésnek a dolga a régi vezetésről való pozitív kép formálása?

Munkával büntetni?

„A volt igazgatót ki akarja csinálni?” Mert több mint másfél év után Simon Ilonának el kell foglalnia - a saját maga által megnevezett - munkakörét (fejlesztő pedagógus), a munkavégzés helyén a mentálhigiénés csoportban, Visnyei Ágnes beosztottjaként, netán Nográdi Krisztina szakmai felügyelete alatt? Ezt nevezi Ön kicsinálásnak? Inkább tanulhatna belőle…
Ha elfogadna(k) nekem egy tanácsot, ne nevezzenek ki, vagy ne hagyjanak meg olyan vezetőket maguk alatt, akiknek a beosztottjaként nem szívesen dolgoznának! (Tudják, aki másnak vermet ás…)
Vincze István megbízott igazgató volt, ha őt akarná „kicsinálni” azzal saját magáról állítana ki bizonyítványt…

Besúgórendszer átmentése?

Hogy a beosztott a főnököt tájékoztatja, abban nincs kivetnivaló…
Furcsa, hogy a "ki kinek a bábuja" kérdés most merül fel, amikor a régi igazgató idejében mindenki mindenkiről jelentgetett, sőt, felsőbb utasításra titokban feljegyzéseket írogattak a kollégákról. Voltak protekciós dolgozók, akiknek ez volt a munkájuk…
(Rólam például több feljegyzést íratott a korábbi szakmai vezető (Szűcs Erzsébet főorvosnő) négy főnővérrel egy napon, de egyet se kaptam belőle. Felszólították a főnővéri értekezleten résztvevőket velem kapcsolatban, hogy „Ki kell csinálni azt, aki nem közénk való!” Szakmai vezetőm fegyelmi eljárást kezdeményezett a közalkalmazott tanács tagságom kapcsán megillető munkaidő-kedvezmény kivétele miatt. Több tucat jegyzőkönyvet készíttettek ellenem a kollégáimmal, három összeférhetetlenségi indítványt kezdeményeztek, több mint száz aláírást gyűjtöttek a közalkalmazotti tanácstagságomból való visszahívásom miatt, lejáratásomra ellenblogot indíttattak, naponta voltam raporton, többször megfenyegettek kirúgatással, ellenperrel,  rendszeresen feljelentettek táppénzcsalásért, gázlopásért éppúgy, mint becsületsértésért, rágalmazásért, tanúvallomás megtagadásáért, hamis vád miatt… - mondanom se kell, hogy alaptalanul.)
Ez a fajta ezt csinálta régen is, így "boldogult" akkor is, ma is… A tisztességes munkát nem ismeri. A mószerolós emberkék most is mószerolnak, hogy saját maguk alkalmatlanságáról eltereljék a figyelmet… a csókosok most is hízelkednek, a nyalisoknak mindig tátva a szájuk, a besúgók meg állandóan hesszelnek…

Műköröm dilemma

B. Andrea főápolónak példát kell mutatnia az ápolóknak, tehát, minimum a műkörme bánja… Megtudtam, amit korábban a kolléganők panaszából sejtettem csak – t.i. a műköröm alatt lereszelik az eredeti köröm egy részét, ami igen fájdalmas, főleg, ha túlreszelik…
Aki kipróbálta és levette a műkörmét, illetve levágta a köröm hosszát az előírásnak megfelelően ujjbegyig, annak nemcsak fájdalmai lettek, hanem sutává vált, meg kell tanulnia újra fogni vele. S amíg a saját körme le nem nő újra, addig nem lesz könnyű dolga.
Az ápolt kéznek – a reklámmal ellentétben - nem feltétele a műköröm, ahogy a lakkozott köröm sem. A köröm egyébként nagyon sok betegségről is árulkodik, hasznos tehát, ha nem fedik el, arról nem is beszélve, hogy nem kevés pénzt takaríthatnak meg vele a munkatársak.

Kamu pályáztatások

Az integráció ürügyén a fenntartó kibújhat a pályáztatási kötelezettség alól.
A korábbi megbízott igazgatót háromszor bízták meg az intézmény vezetésével, úgy hogy két pályázatát is érdemtelennek tartották a többi pályázóéval együtt – köztük én is kétszer pályáztam. Azt mondták mindkét esetben, hogy bár a pályáztatás érvényes volt, de eredménytelen lett! Az első esetben a pályázók meghallgatása előtt jelentették be az intézményben, a pályázat eredménytelenségét, s azt, hogy marad a megbízott igazgató!

Családias otthonok helyett mamutintézmények

Mindenesetre ez ellentmond a sokat szajkózott EU-s trendeknek, melyben az irányelv az egyprofilú, kis létszámú, családias otthonok létrehozása… Ezt Magyarország aláírásával is megerősítette. "Magyarország 1998-ban vállalta, hogy 2010-re a legtöbb ilyen intézményt bezárja, és kis létszámú, a közösségtől nem elzárt lakhatási formákat hoz létre. Mindezek ellenére az elmúlt húsz évben az intézetekkel érdemben semmi sem történt. Sőt, az állami pénzeket továbbra is az óriáskomplexumok fejlesztésére fordítják." (Cikk: ITT!)
Ma pedig az amúgy is nagy létszámú intézmények mamutintézményekké tétele zajlik… Ez egyébként nem csak az EU-s koncepció miatt szakmaiatlan. Ennek belátásához még csak szakembernek se kell lenni… Nálunk a politikai akarat ennek szembemegy, amit sajnos a szakmabeliek túlnyomó többsége - egyéni érdekeiket a szakmai fölé helyezve - is támogat.

Munkahelyi légkör

S ha „szívatják a vezetői gárdát is”, az máris nem az előző terror. Ha emlékszik rá, ott erről szó sem volt… Már ha a munkavégzés ön szerint szívatás, vagy az, hogy a munakidőt, értelmes, hasznos és nem utolsó sorban az intézmény számára végzett munkával kell eltölteni? (Gyurcsány elszólása óta tudjuk, hogy nekik a munka büntetés: lásd: ITT!)

Ha intelligensebbek az elődjeiknél, akkor szét tudják választani az áldásos tevékenységet végzőket a többitől, s akkor a terror már nem terror, hanem a munkavégzés azonos mércével történő számonkérése, majd szankcionálása, aminek a jó munkaerő megbecsülése is része lehet végre…

A jó vezető pedig tanul a rossz vezető hibáiból, ugyanúgy, ahogy az építő kritikákból is. Tehát reméljük, hogy nem folytatódik  - a hozzá nem értést leplező - intézményi terror, politikai támogatással...



Levélküldés: ITT!                   Facebook

56 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Személyeskedés miatt töröltem.

    VálaszTörlés
  3. Kár volt mert igaz csak rákell nézni!Ápolatlan. traca jelenség!

    VálaszTörlés
  4. Úgy kellett volna írnia, hogy ne lehessen beazonosítani. Ha így van, úgyis mindenki tudja ki(k)re vonatkozik...
    Tudja, ilyen hozzászólások miatt állunk eljárás alatt több mint két éve rágalmazásért, becsületsértésért.

    VálaszTörlés
  5. Én is tudom kiről van szó! Pedig illenék példát mutatni neki! Hát lehet rajta csodálkozni! De mikor is rakná magát rendben! ? Talán akkor ha valaki szemtől szembe megmondja neki, úgy is sokan felvannak háborodva.

    VálaszTörlés
  6. súlyos hiba volt az előző megbízott igazgatót másfél évig megbízni. 4 hónap elteltével ki is derült.A rossz hangulat fokozódott.Feszültséget szította a dolgozók között,mindenki tartott mindenkitől.A munka végzésünkre kihatott a rossz hangulat.
    Nem működött együtt a vezetőkkel/egy -két kivétellel/információ az nem volt sem fel-sem le.Vezetőnek nem volt alkalmas.A kerék forog,egyszer fent,egyszer lent.Nagyot zuhant.Szerintem Mindenki a saját hibájából tanuljon.


    VálaszTörlés
  7. Nektek aztán semmi se jó! Volt itt pedantériás, akinek a lelke volt traca. Az se volt jó.
    Volt itt traca korábban is, azt is keblére ölelte mindenki.
    Most is van valaki, hát vele meg csak ez a baj? Nem értem. Mi bánt? Kiestél a pikszisből?
    Ez a traca nem jó traca, a régi traca jó traca.

    VálaszTörlés
  8. A traca az csak traca volt marad és az is lesz.

    VálaszTörlés
  9. Mentem munkaköpenyt felvenni/sajátomat nem használhatom állítólag,/nem kaptam! Na akkor most mi legyen? Papucsokat is adhatnának,nekem olcsóra telik ami nem kényelmes egész napi talpalásra.Biztonságosan nem lehet kényelmetlen lábbelibe dolgozni.

    VálaszTörlés
  10. Nemcsak nem kényelmes, hanem nem is egészséges. És bizony, nem is biztonságos.

    VálaszTörlés
  11. 19:29-re

    Az első két mondatot eltévesztette, helyesen: Súlyos hiba volt Simon Ilonát kinevezni 12 évre. A többi stimmel, jól látja.
    Kár, hogy rossz oldalon áll.

    VálaszTörlés
  12. A megbízott igazgatóval semmi baj nem volt! Csak Ilonával voltak súlyos gondok! Azt hiszem már tudatosult benne mi mindent rontott el, ha másként cselekszik akkor még most is őnagysága az igazgató! De jobb így.

    VálaszTörlés
  13. 17.17-hez pontosítás
    Vincze István egy jó ember volt mint igazgató, kár érte.

    VálaszTörlés
  14. Gazdasági válság van, az árak az "egekben". Mást sem hallunk a médiából csak azt, hogy mennyi közalkalmazottat kell elküldeni! De még senki nem kérdezte, meg, hogy a Tisztelt ex Igazgató asszonyt ki merte KÖZPÉNZEN beiskolázni? Hol lehet ilyen őrületes "szakember hiány", hogy PÉNZT, IDŐT nem kímélve "taníttatjuk"? Mire? Hanyadik diplomája? Vagy így "bújtatjuk"? Majd csak lesz "megfelelő" hely számára január 1-től. Mi meg rettegjünk, hogy ki lesz a lapáton?

    VálaszTörlés
  15. Nem az S.I. védelmére de megfontolásként a jövevényeknek ajánlom.
    Miért az talán jobb, hogy az integrációért megbízott személy és két társa több mint egy millió forint üzemanyag költségbe kerül egy év alatt.
    Ez aztán a spórolás.
    Az pedig, hogy milyen pozitív eredményt és mennyi megtakarítást hoznak az intézmények ha lesz is integráció nem vizsgálja senki.
    Ha nem lesz integráció akkor olyan kiküldetésben volt része a három idegennek, mint amikor Margaret Thatcher megtámadta a Falkland avagy Malvin szigetek miatt Argentinát.
    Bele került több mint egy milliárd fontba és senkit sem érdekelt.
    Tovább az angolok büszkesége a sheffield romboló látta főként kárát a küldetésnek, amikor azt kilőtték elindultak haza az angolok.
    Itt még nem tudni mikor ki fog a jövevények közül elsüllyedni, és mikor indulnak szégyenszemre haza.

    VálaszTörlés

  16. Közpénzen iskolázni? Itt a többi vezető is közpénzből tanult, vagy szakvizsgázott, az nem pénzkidobás!
    Sőt, a vállalkozásához szükséges képzést is közpénzből fizette az intézet!
    S.I. mióta lemondott, nem végzett érdemi munkát. Sőt be se járt a munkahelyére. Vagy felvette már másfél év után a fejlesztő pedagógusi munkakörét?
    Csak azt nem értem, ha minimum 8 hónapot van valaki táppénzen, miért nem százalékoltatta le magát? Vagy ez a táppénz nem volt csalás, mert nem jelentette föl a munkáltatója, sőt fedezte a lógását?



    VálaszTörlés
  17. Teljesen igazatok van mind a két esetben.

    VálaszTörlés
  18. Nem a jövevények védelmére mondom, de kiszámolta már valaki mibe került a korábbi vezetés üzemanyagköltsége és a sok nemlétező konferencián való részvétele, valamint a megyei állítólagos heti konzultációkra való utazgatás, aminek sehol nincs nyoma a megyénél? Se egy feljegyzés, se jegyzőkönyv, se egy naptári bejegyzés?
    Mibe került a vezetés iskolai utazgatása, hetente többször is intézeti (14 fős)nagybusszal ?

    És az "előkelő" czimborák utazgatása külföldi kirándulásokra, magánfuvarok a repülőtérre közpénzekből?
    És a nyaraltatások, ahol 109 főből 33 volt csak lakó és ebből csak a lakók fizettek, azok is duplán? A többi szélhámos miből nyaralt a családjával? A lakók pénzén, vagy az intézet pénzén?

    A spórolásnál se legyen kettős mérce!

    VálaszTörlés
  19. Az bizony nagy igazság, melyet r a 10.38-as hozzászóló. Igazi elszámoltatás kell. A NAV is 6 évre visszamenőleg tudja érvényesíteni a szabálytalanságokat itt is ezt az eljárást kell követni.
    legyen már valaki aki kinyitja a száját, persze bizonyítékokkal alátámasztva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A NAV is csak a csórókat vizsgálja! Azokat akik 10 év alatt úszómedencés házat, lakást, két kocsit,1 milliós konyhabútort,több millióért berendezési tárgyakat tudott venni azt nem.
      Amikor ide került fogatlanul pecsétes ruhában,akkor még a fuvarost sem tudta kifizetni.

      Törlés
  20. Na nem 3-an veszik fel az utiköltségtérítést- remélem. Az egyiket a másik hozza. De miért éri is meg neki ia messzeségből idejárni dolgozni?

    VálaszTörlés
  21. "Legyen már valaki ....., persze bizonyítékokkal alátámasztva." Volt, sőt sokan voltak! Konkrét bizonyítékokkal! Mire mentek vele? A hatóság még csak meg sem rezzent. 14:14 figyelmébe ajánlom.

    VálaszTörlés
  22. nincs messzebb mint Tompa.

    VálaszTörlés
  23. Akik kinyitották a szájukat és vállalták névvel az igazság oldalán, azok ügyészi megrovást kaptak, vagy mint a bloggert, Uray Erzsébetet ártatlanul rabosították!!!
    Akik a hazugság mellett szónokoltak, mind jutalmat kaptak, és feljebb buktak, vagy elnézik nekik, hogy jó pénzért nem végeznek semmilyen munkát.
    A hatóság azért nem rezzent meg, mert valószínűleg ugyanazok irányítják őket, akik az ellenőröket és a "szakmát" is.
    Kéz kezet mos alapon.

    VálaszTörlés
  24. okt.17.17:50!Neked biztos jó volt,Téged hozott ide?Ugyis kérdezhetném Titeket!Intézeten belül is volt alkalmas főnővér a 7-re.Pl.akit az 1-re tett!Már akkor is többen voltunk,nem én találtam ki az lett szajkózva.

    VálaszTörlés
  25. Ki kit hozott ide? Ki az a titeket?
    Ki talált ki mit, és mi lett szajkózva? Lehetne közérthetőbben?

    VálaszTörlés
  26. Hát akit idehozott az a Belfegor képű...........

    VálaszTörlés
  27. Most akkor mondja már meg valaki érvekkel alátámasztva, hogy ki a "jobbik" esetleg ki volt vagy lehetett volna?
    1. Vanyiskáné
    2. Váradi Ilona
    3. Vincze István
    4. Kaskantyú
    5. Dr. Molnár Árpád
    6. Uray Erzsébet
    7. Lajos Tibor

    Már csak az intézet érdekében kérdezem a válasz biztosan hosszú lesz és főcímként szeretném látni.
    Meg van a saját véleményem is és Vanyiskánéra szavazok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bács-kiskun Megyei vezetőknek tiszteletére vált volna ha Lajos Tibort vagy Uray Erzsébetet választották volna igazgatónak a pályáztatásnál! Nem az igazságos eljárást választották ami arra enged következtetni,hogy korruptak,erre bizonyíték,hogy Az exet semmittevésért fizetésben részesítik.
      A juhar utcai igazgatónő 70 milliós, nem jogos elköltése,okirat hamisítása sem nyert el büntetést!

      Törlés
  28. Tehát:
    Napi 75 km oda vissza 150 km.
    Havi 3300 km 425-ös benzinnel:133.238 Forint amortizáció: 9 forint kilóméterenként 29700 forint
    Összesen:162.940 forint havonta és egy évre egymillió kilenszázötvenötezer kétszázötven forint.
    Azért ez jóval több mint a tompa az pontosan az egy harmada igaz az is sok.

    VálaszTörlés
  29. 22:18

    Vanyiskáné nyugdíjas - akkor is történtek verések, erőszakolások, de ő nem hagyta; ő ültetett, Simon irtott - tehát ő kiesik (ő vette föl az egyik határon túli nem magyar, aberrált erőszakost, akit nem lehetett felelősségrevonni, mert a politika bevédte)
    Váradi Ilona nem létezik, csak Simon Ilona- ismerjük "munkásságát";
    Vincze Istvánnak nem volt szabad keze, és sajnos megvették
    Kaskantyú az egy helyiségnév, ha jól tudom, a többiről meg értelmetlen beszélni.
    Mindenki tudja, hogy kik raktak volna rendet az intézetben, de azt a politikai vezetés nem hagyja. Nekik csak az a fontos, hogy úgy táncoljon mindenki, ahogy ők fütyülnek.
    Az intézet érdekében akkor kellett volna nem szavaznod, amikor a "legcsókosabb" kollégára szavaztál év végén, aminek az eredménye is titokban maradt a sunnyogások következtében!
    Vagy amikor sétáltál a tüntetésen a betegverők mellett a vezetéssel karöltve!
    Én, nem rád szavazok4

    VálaszTörlés
  30. Mi van 75-km-re Halastól?
    Ajánlom figyelmébe, az október 19-i 10:38-as bejegyzést! Kiszámolná azt is?
    Meg azt is, hogy mivel tartozik az intézmény a lakóknak, akik duplán fizettek a nyaraltatások idejére (tudják, a benti ellátásért is teljes havi térítési díjat fizettek, mintha nem lettek volna nyaralni egy-egy hetet! - mondjuk 5 évre visszamenőleg)

    VálaszTörlés
  31. Én erre csak egy példát szeretnék felhozni! A HALAS MÉDIÁN névvel és lakcímmel szerepel az adósok listáján az a lakos is, akinek esetleg nem is átmeneti, hanem tartós pénzügyi gondjai miatt nem sikerült időre befizetni egy pár ezer forintos tételt!Ez ugye főbenjáró bűn? Megszégyenítjük, felírjuk, hagy szégyellje magát Isten és ember előtt! Aki meg ilyen súlyos ügyekben érintett, hát keresünk neki valahol egy helyet, egy jól fizetőst!Talán még tanulmányi szerződést is kötünk vele! A talán akár el is maradhat, mert kötöttünk vele!!!

    VálaszTörlés
  32. Ez már egy régi bejegyzésként fenn van a blogon.
    Kérjük az üzemeltetőt, vegye elő újra és nem kell kiszámolni

    VálaszTörlés
  33. Nekem mindegy, hogy Vincze Simon vagy jövevények, csak legyen már végre rend és kiszámítható jövő.
    Egy biztos a legkárosabb mindig a vezető váltás az mindig valamiféle tisztogatással jár, az intézményben 12 éve folyamatos tisztogatás van de nem mindig ott ahol kellene.
    Tegyen már valaki rendet.
    Lokálpatriótaként nem a jövevények rendcsinálását igénylem és igényli az intézet.
    Ez egy másik világ más gondozottak és más város.
    Ott ahol a jövevények élnek kijózanodott emberekkel vagyis teljes társadalmi értékű emberekkel tudnak dolgozni és az "intézetük érdekében" sok sok bevételi forrást teremteni.
    De itt Halason más a helyzet ezt ők a jövevények nem értik nem tudják, de nem is tudhatják. Ők csak a saját fejük után mennek aminek káros következménye lesz hosszabb távon.A káros következmény kihat az itteni dolgozókra az itteni gondozottakra sőt a saját önteltségükből adódóan rájuk is.

    Tökéletes bukás lesz a vége a felelős ezért csak a Petrichné lesz aki bábuként alkalmazza a 22 éve már elnyomott csicskáját Gáborkáját.

    VálaszTörlés
  34. Azt aki tanulmányi szerződést köt egy bukott vezetővel netán "dolgozóval" kártérítésre kell ítélni és nyilvánosságra hozni a nevét.

    VálaszTörlés
  35. Na ezt várjuk már páran!!!

    VálaszTörlés
  36. Aki azt a szerződést köthette valószínűleg már nem tartozik a jelenlegi rendszerbe.
    A személy kiléte a múltban keresendő.

    VálaszTörlés
  37. Október 20. 14.57-hez.
    A felelős valóban a Petrichné lesz, de akivel elviteti a balhét az a csicska lesz.
    A végrehajtó harmadik jövevény szintén nem lesz felelős, mert ő ugyan a csicska beosztottja, de a jogi felelősség nem a csicska felett és nem alatt jön létre hanem nála, mert ő az mb. Vincze István utód.
    Mellesleg az integrációról annyit, hogy ez csak a Petrichné hatalommániája.
    Megetette a MIK vezetőségvel, hogy ez lesz a legjobb megoldás, kilobbizta magának a tanácsadói posztot.
    Ettől függetlenül semmi beleszólási joga nincs semmibe Kiskunhalason.
    Mivel a csicskája tapasztalatlan az intézmény vezetés területén - talán még a családját sem tudja vezetni - főleg úgy hogy soha sincs otthon jogot formál a mindenbe való belebeszélésbe.

    VálaszTörlés
  38. Csicska ott van, ahol a vezető nem ért a szakmájához, és így fitogtatja a hatalmát. Ebben volt részünk bőven 12 évig.

    Tulajdonképpen mi a problémája és a sérelme, miért nem írja ide azt, mondjuk személyeskedés helyett, nevével aláírva.

    VálaszTörlés
  39. Akkor bizony sok helyen van csicska

    VálaszTörlés
  40. A csicska fogalma:
    Általában az olyan emberekre mondják, akinek mondjuk nincs saját stílusa, és valakit utánoz,valaki utasításait gondolkodás nélkül hajtja végre.
    Katonai fogalomként: Tiszti szolga

    VálaszTörlés
  41. Csicskának mondják:

    Az a fogvatartott, akinek ki kell szolgálnia zárkatársait, az elítéltek hierarchiájában a legalsó fokon lévő fogvatartott, ezeknek az egyéneknek kötelességük zárkatársaikra mosni, főzni, takarítani, mert ha ezt nem teszik meg, meg is verik őket

    VálaszTörlés
  42. "Magyarország 1998-ban vállalta, hogy 2010-re a legtöbb ilyen intézményt bezárja, és kis létszámú, a közösségtől nem elzárt lakhatási formákat hoz létre. Mindezek ellenére az elmúlt húsz évben az intézetekkel érdemben semmi sem történt. Sőt, az állami pénzeket továbbra is az óriáskomplexumok fejlesztésére fordítják."

    Teljes cikk: http://hirszerzo.hu/hirek/2011/6/21/20110621_tasz_fogyatekkal_elok_tomegintezmenyekben

    VálaszTörlés
  43. Szakmai vezető el tudja látni a főápoló munkáját, így feleslegessé válik a főápoló státusz.

    VálaszTörlés
  44. Kérdés, hogy ki az aki felvállalja a vezetők közül,és ki is mondja az amúgy nyilvánvalót. Mármint, hogy eddig sem volt a főápolóra szükség! Az előgondozásba sohasem vett részt, igaz nem is tudja a menetét sem. Azért írtam ilyen finoman, mert így jobban hangzik. Írhattam volna, hogy nem is ért hozzá, sőt nem is érdekli. Nem sorolom tovább, hogy mihez nem ért. Rövidebb leírni, hogy mihez ért. Ő magát idézem szó szerint! Oda szólt a volt gazdasági vezetőnek, "ráérsz, mert ha igen akkor gyerünk basztatni a nővéreket az osztályokon". Szó szerint idéztem, többen hallottuk! Meg is tették a rájuk jellemző főúri gőggel. Hogy utána többen nyugtatót vettek be? Istenem, legközelebb még komolyabban veszik,azokat az észrevételeket amit egy a szakmához nem értő, ráadásul nem is szakmai végzettségű -mert minek is, ha egyszer gazdasági vezető- tesz! Hosszan lehetne írni, még "áldásos" tevékenységéről. Sajnos már attól gyomoridegem lett, hogy írtam róla. Bízom benne, hogy más is tudja és látja, főleg tesz is érte, hogy a félelem az arcokon nem a lakok miatt volt.

    VálaszTörlés
  45. De 9 osztály és 9 főnővér és 9 terápiás nővér is felesleges.

    VálaszTörlés
  46. Ha "akkor" kötelező lett volna a fehér munkaruha, most nem lenne ez a szégyenteljes "BLOGPER". Nagyon szégyellném magam, ha azért fordulnék Bírósághoz, mert valaki azt merte írni, hogy nem megfelelő munkaruha a szuper mini. Örömmel üdvözlöm az "új vezetők" munkaruhára vonatkozó előírását! Bár emlékszünk az iszonyatos sértettségre, hogy volt valaki olyan "arcátlan" és az öltözködését merte kritizálni. Bízzunk benne, hogy többet a Bíróságnak sem kell ilyen "tyúkperrel" foglalkozni. A beadott anyagban azért Én benne hagynám, hogy felháborítónak tartom, saját magamra nézve, hogy egy adag ebéd helyett legalább négy adagot vittem el. Ha nincs benne még nem késő beleírni! Na ehhez kell bátorság és becsület!

    VálaszTörlés
  47. Főápolóra szerintem szükség van, igaz a főorvosnő mellett nem volt szükség rá. Még a főnővéri értekezletet sem hívhatta össze, vagy tarthatta meg, csak és kizárólag a szakmai vezető, dr. Szűcs Erzsébet.
    Amikor erre a visszásságra Uray figyelmeztette a vezetést, lehurrogták. Aztán az éves beszámolókba és a szakmai tanulmányban, amit a szegedi proffal írtak közösen, már az szerepelt, hogy a főnővéri értekezletet a főnővér hívja össze és vezeti. Ilyen evidens dolgokat csak a hozzá nem értők írnak bele egy szakmai tanulmányba, na meg azok, akik a szöges ellentét csinálják annak, amit kellene. Röhejesek voltak.
    Valahogy el kellett adni, hogy miért kell két főállású pszichiáter házaspár egy intézménybe!?
    Nem védelmére mondom, de Borbás Andrea korábban előgondozott és amennyire én tudom, a lehető legjobb attitűdjét vette elő, kedves volt és empatikus a betegekkel. Igaz, ott nem ő volt otthon, és nem állt a háta mögött megerősítésképpen senki, mint az intézetben. Itt is rendes volt, ha egy hónapig nem volt a főorvos házaspár, nem is mert rosszindulatú lenni.
    A főúri gőgből meg csak a főúri, meg az úri hiányzott.

    VálaszTörlés
  48. 15:40-re
    Meg a 9 vezető is az intézmény élére.

    VálaszTörlés
  49. 17:01-hez:
    http://netrefel.blogspot.hu/2010/11/pikszisbent-kint.html

    VálaszTörlés
  50. A Vincze igazgató alatt a főápoló vagy táppénzen vagy szabadságon volt és senki sem vette észre a hiányát.
    Tehát nem kell.
    A munkaruha nem mindegy hogy milyen a katonák is egyenruhában vannak és milyen jól néznek ki.
    Az hogy mini vagy nem mini az már személyiségi jog, ezt kötelezni senkinek sincs joga.

    VálaszTörlés
  51. Dehogynem! Még a katonáknál is joguk van!

    VálaszTörlés
  52. Nemcsak a főápoló volt távol, hanem Simon Ilona is.

    VálaszTörlés
  53. Biztos, hogy együtt tervezték a jövőt.

    VálaszTörlés
  54. Nem inkább a múltról áhítoztak???

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)