2010. november 11., csütörtök

Olvasói levél LXXXVIII. - Szakmai alkalmasság


"Minél magasabb valakinek a beosztása, annál nagyobb a felelőssége, de mindenki felelős a munkájáért, saját kompetenciáján, képzettségén belül.

Aki a betegek kiszolgáltatott helyzetével visszaél, azzal gúnyolódik, vagy nekik rosszat kíván, az, végzettségétől, képzettségétől, tanulmányaitól, kapcsolataitól függetlenül nem alkalmas sem erre, sem olyan pályára, ahol emberekkel foglalkoznak.

Találkoztam az intézményben képzetlen ápolókkal is, akiknek a hozzáállása nem hagy(ott) kivetnivalót… Sajnos, némelyiket mégis elküldték…

Tudom, hogy a költségvetési hiány kényszermegoldásokat szül, de mégsem lehet a pályát képzetlen, rosszul képzett, vagy alkalmatlan munkaerővel feltölteni! 
Olyan munkatársakat kell felvenni, akikre a számunkra legkedvesebb embert is rábíznánk!"


Anonim hozzászólásként érkezett. Köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

7 megjegyzés:

  1. Mindenkinek vállalni kell a felelősséget a rá bízott munka jól vagy rosszul történt elvégzéséért.Ez így természetes! Mert nem felelhet a betegverésért egy könyvelő csak az aki elkövette.Könyvelésbe történt hibákért meg csak a könyvelő és aki utasítást adott rá együttesen,felelnek érte.A lakók bántalmazása amelyik osztályon történt ott a főnővérnek is sok a felelőssége.Mert nem engedheti,hogy az osztályán betegverések megtörténjenek.nem úgy mint a 9-es főnővér aki utasításba adja a verést.Felnőtt beteg embereket verni 2010-ben nem elfogadható!Vagy az Igazgatónőt is mikor beteg verni szokták? Néró

    VálaszTörlés
  2. Az elmaradt "nyugaton" meg már rájöttek, hogy szép szóval, plusz juttatásokkal (kávé, tea, pihenő, nyugtató zene, dolgozók véleményének kikérésével elérték azt, hogy az emberek szívesen töltik az idejüket a munkahelyükön, és ennek következtében sokkal, de sokkal jobban teljesítenek!A mi vezetőink és Bányai képviselő úr mikor jut el arra a szintre,hogy rá jöjjenek,hogy normális légkörbe tartott dolgozókkal a beteg lakók is jobban érzik magukat.Otthonosabb lenne az életük.Vagy direkt ezt nem akarják? MATT

    VálaszTörlés
  3. jó légkörben sosem dolgoztak. Ha lehetett volna, akkor is elrontották, mert csak így érzik jól magukat!Ha másnak se jó!

    VálaszTörlés
  4. Pedig a beteg lakók is jobban éreznék magukat, kedves vidám ápolóik között!
    Nem beszélve a dolgozóknak is jó,jó kedvel több türelmük lenne a betegek gondozásához.
    ( Nem kerülne sor beteg verésre.)Mária

    VálaszTörlés
  5. Figyeltem,figyelek!

    Jó pár hónapja, hogy írnak ebben a témában, de a figyelem folyamatosan megmaradt, hiszen égbekiáltó arcátlanság ami ebben az intézményben érvényesülhet. Nem beszélve vezetőik,orvosaik főnővéreik emberi és szakmai viselkedéséről. Azt meg kell mondjam Ők olyanok mint a robot,hiányzik belőlük az emberi érzelem! Emberi érzelem nélkül
    emberszeretetet, beteg emberek megértése életük
    szebbé tétele,betegségükből kifolyólag nekik járó tiszteletet nem tudnak nyújtani.
    Egyszóval embertelen megnyilvánulásaik vannak,
    úgy a beteg veréssel, az igazság elleni tüntetéssel,mint akik feltárták a valós eseteket
    azok fenyegetéseivel,rágalmazásaival kapcsolatosan. De,hogy ezt még ápolók is támogatják,azt nem egészen értem mert nekik a beteg emberek életének jobbá tétele,gondozása ápolása a hivatásukból eredő munkájuk.Ezért kapják a fizetésüket merem feltételezni,hogy így van.Akkor miért nem a betegek oldalán állnak az ápolók? Miért nem Őket védelmezik?
    Védik a bántalmazókat a bántalmazottakkal szemben. Felfordult Kiskunhalason az emberi értékrend? Nincsen olyan ember az Intézetükbe aki elmagyarázná,hogy ez egy téves eszme?
    Ha egy kérdésre őszintén válaszolnak,még a takarító is becsületes igaz választ tud adni.
    Kikért kapják az ápolók a fizetésüket?
    Az én rálátásom szerint az Igazgatónő és az intézmény összes dolgozója az orvosok is a betegeknek vannak alárendelve.Őmiattuk vannak ott,dolgozhatnak értük, NEM ELLENÜK s ezért minden hónapba felvehetik a fizetésüket.
    De vajon meddig? Mert ilyen beteg gondozásnak
    a mai világban már nincsen jövője. Talán mindenkinek el kellene ezen meditálni,meddig tehetik meg az ilyen jelleggel bíró gondozást,
    ellátást? Mert a beteg ember több szeretetet igényel több törődést! Ezt a betegeknek hátat fordítva nem lehet megtenni!Csak mellettük állva védelmezve szeretettel gondozással ápolással lehet becsületesen megdolgozni az értük kapott pénzért.


    WWW.Mediáno.hu

    VálaszTörlés
  6. "Minél magasabb valakinek a beosztása"annál többet tud lopni,és ezért súlyos felelősséggel
    tartozik ha van ezen a földön egyáltalán igazság!
    Látta mindenki hogy mit művelnek nagy főnökeink,és
    ezen felbuzdulva Ők is ugyan ezt tették,BENNFENTESEK,ROKONSÁG,tisztelet a kevés
    kivételnek!A kérdés csak az meddig mehet ez így
    tovább.Mert hogy így volt ez régen,így van ez most
    is,és az a kérdés így lesz-e a jövőben is!!
    Vagy a mi főnökeink is a fönökeikről vesznek
    példát????
    Újból felteszem a kérdést,meddig mehet ez így
    tovább?????

    VálaszTörlés
  7. A 22,06 leírta érthetően a véleményét! Gondolom Igazat is írt,mert nekem úgy tűnik,hogy nem hazugságról írt hanem hogyan kellene a betegekkel foglalkoznunk.Ehhez a vezetőknek meg biztosítani kellene a munka körülményt, nyugodt kiegyensúlyozott légkört.De ez helyett nekünk a terror jut,megalázás,a betegnek meg a verés!
    Dolgozó

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)