2011. április 21., csütörtök

EZEK MÁR MEGINT HÜLYÉRE AKARNAK VENNI MiNDENKIT!

Találkoztam már pár vicces belső vizsgálati megállapítással, de ez a mostani, áprilisi BKMÖ-s közgyűlési előterjesztéses anyag (belső ellenőrzési beszámoló) azért egy igazi "gyöngyszem" a sorban!

"3. 2.  A 2010. évben végrehajtott terven kívüli ellenőrzések

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona pénzügyi ellenőrzése

Az intézményben vezetői utasításra került sor ellenőrzés elrendelésére, mivel több közérdekű bejelentés érkezett, melyek szerint egyebek mellett a gazdálkodással kapcsolatos szabálytalanságok történtek az elmúlt időszakban.

A vizsgálat a bejelentésekben foglalt szabálytalanságok, valamint az azokkal összefüggésbe hozható gazdálkodási folyamatok szabályszerűségére terjedt ki.

Főbb megállapítások:

- a bejelentésekben részletezett számos visszaélésre illetve szabálytalanságra utaló adatok döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak."
A bejelentésben részletezettek döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak? Na nézzük akkor, hogy mi bizonyult megalapozottnak, még az objektívnek nem igazán nevezhető "saját magamat ellenőrzöm" stílusú vizsgálat esetében is:
- annak ellenére, hogy az intézmény rendelkezett belső ellenőrrel, semmilyen belső ellenőrzési tevékenység nem folyt,
- a jogszabályok által előírt vezetői ellenőrzési feladatok nem érvényesültek, az előírt kontroll rendszer nem működött
 - nem a jogszabályoknak megfelelő módon került sor munkavállaló kinevezésére
 - szabálytalanságok történtek tanulmányi szerződés, gépjárműhasználat, menetlevél vezetés, munkaidő nyilvántartás vezetése, útiköltség elszámolások terén
 - fiktív tartalmú kiküldetési rendelvényre történt utazási költségtérítés kifizetése.

Na és mi  a konklúzió?
"Mivel egyes megállapítások pénzügyi és más bűncselekmény megalapozott gyanújára utaltak, a vonatkozó jogszabályi kötelezettség alapján ezek tisztázása érdekében büntetőeljárás kezdeményezésére került sor."

Nem értem, hogy mikor és milyen esetben lennének a bejelentések megalapozottak, ha a fenti megállapítások ahhoz még nem elegendőek? Mintha teljesen normális és általános lenne ennyi (még saját maguk által is megállapítani kénytelen volt) szabálytalanság , nem? hiszen a bejelentések döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak?!

Ez kb. olyan, mintha valaki azt állítaná, hogy: "bejelentés érkezett, hogy XY halasi lakost ismeretlen elkövető gombostűvel 30-szor fülcimpán, nagykéssel pedig egyszer szíven szúrta, XY meghalt! Az alapos és körültekintő objektív belső vizsgálat kiderítette, hogy a bejelentések döntő többsége nem bizonyult megalapozottnak! mert nem 30, hanem csak 4 gombostűvel fülcimpán, valamint az egy nagykéssel szíven szúrás bizonyult valósnak! Amúgy a sértett valóban elhalálozott, de a gombostűszúrásból csak 4 volt, nem a megalapozatlanul állított 30"

Büntetőeljárás kezdeményezésére került sor? Bocsika, de ki(k) által is? mert a belső vizsgálat elrendelésére és lefolytatására mintha csak utólag, a már folyamatban levő nyomozásról való értesülést követően került volna sor! Akkor ki is kezdeményezte a büntetőeljárást?

Egyébként pedig a felsoroltak (belső ellenőrzés hiánya, vezetői ellenőrzés hiánya, szabálytalanságok, fiktív kifizetések) annyira piti, hétköznapi dolgok, hogy emiatt már hogyan is lehetne zavarni az intézményvezetőt olyasmikkal, hogy: "tessék már megmondani, hogy mi a fa.zt tetszik egyébként csinálni az intézményben, mert dolgozni azt láthatóan nem! A fizuért meg kár bejárni, úgyis a számlára utalják!"

17 megjegyzés:

  1. Döbbenetes! Ezt még meg kell emészteni!
    Most úgy gondolja iginő MINDENT MEGTETT, hogy magát kimossa és minden maradjon a régiben?
    És persze ezt Bányaiék elfogadhatónak találják?
    Nem hiszem el, hogy ezek után nem távolítják el!

    VálaszTörlés
  2. Ha ezek után is eltűri a fenntartó az igazgatónőt,
    akkor már egyértelmű a bűnös össze kapcsolódás!

    VálaszTörlés
  3. Minek fizetünk belsőellenőrt ha a munkája nem ér egy guriga taknyot se.Olyan nagy fokú fenntartói simogatás történik itt,a többi csalások elkerülése végett,hogy az már kimeríti minden tisztességtől távol álló embertelen vezetést.
    Tudjuk nem nem igazolódtak a jelentők állításai. Az intézmény nem tűrte el.hogy bántalmazzák a lakókat. Csak a vezetők tűrték el.A Fenntartó meg a füle botját sem mozgatta meg a beteg emberekért a terror alatt tartott dolgozókért,amit már leírtak,hogy így nem tudnak dolgozni,hát mi sem.Az intézet több munkatársa kenőpénzt fogadott el.Nem történt semmi állítják egyesek.Történtek verések csalások hazugságok csak olyan léhűtő vezetők vezetik az intézményeket akiknek nem ér el a tudatukig a kötelességük.A fenntartó is a betegverőket támogatja aki szót emel a lakókért azt kirúgják. Minek ide betegápolási szakember akkor a buta rokonság nem tud a z asztalon ülve láblógatással érvényesülni előbbre jutni.

    VálaszTörlés
  4. Minek tartanak léhűtőket miért az elhívatott szakmájához értő embereket küldik el?

    VálaszTörlés
  5. Ó csak Icuka a bőrét akarja menteni és ráken mindent Zombira!

    VálaszTörlés
  6. Hol található meg a ez a neten? Tudna nekem valaki segíteni? Hiába keresgéltem.

    VálaszTörlés
  7. Szakmailag toprongy igazgatónő,kinek a rokonok dugdosásán,és a pénzek eltüntetésén kívül nincs
    csak a terror!
    Vezetői nulla!

    VálaszTörlés
  8. Megtaláltam! :)))
    Remélem nem amiatt távozott a főjegyző, mert feljelentése alapján már gyanúsított lett Simon és társai!

    VálaszTörlés
  9. A Főjegyző megtette a feljelentést és nyugdíjba ment.Lehet,hogy ebbe a Játszmába Ő a legtisztább ember a megyeiek közül.

    VálaszTörlés
  10. Pár hete, az igazgatónőt meglátogatta a megyei alelnök, Rausch úr és jogásznő. Rausch úr korábban részt vett a fenntartói vizsgálatokban, ahol megállapították, hogy nem történt semmi... Végzettségét tekintve vegyésztechnikus. Évekig ő ellenőrizte a nem vegyésztechnikus kollégákat a fenntartó képviseletében...
    Bentjártamkor, majdnem összefutottam velük, szerencsére a másik irányból mentem, s így nem láthattak, viszont hallottam őket, láttam gesztusaikat... Kifele jövet, igazgatónő kísérte őket, mialatt a vendégek részvétteljes arccal, karöltve vigasztalták: "Melletted állunk, együtt érzünk veled, tartsál ki!"

    Nem tudni, hogy a jogász hölgy bemutatkozó látogatásra jött, mint valakinek a valakije, vagy valakinek az utódja a megyénél, vagy valami munkajogi dologban adott tanácsot, mindenesetre megható ez az érzékenység és empátia a fenntartó képviselői részéről ahogyan kiállnak a betegek ellen!

    VálaszTörlés
  11. Ha a betegek mellett állnának akkor tiszteletet érdemelnének.De nem ezért egy undorító banda.XY

    VálaszTörlés
  12. Tudjátok mekkorát Bukna itt Bányai és csapata ha minden t megtud a bíróság.

    VálaszTörlés
  13. Én már annak örülnék, ha Icuka és csapata bukna, de nagyon gyorsan!

    VálaszTörlés
  14. ALAKUL MÁR A DOLOG! :)

    VálaszTörlés
  15. Szemét tolvaj banda!

    VálaszTörlés
  16. Azt is kellene már ellenőrizni a belsőellenőrnek,hogy mi miért nem kapunk vásárlási utalványt minden hónapba.Normálisan működő munkahelyeken adnak,még a vállalkozók is.
    A megye ad valamelyik Intézményében a dolgozóinak? Miért nem kapunk üdülési csekket?
    Nem jár kártyapénz sem? Valami vezető akinek ehhez jogosultsága van adhatna rá választ!""x""

    VálaszTörlés
  17. Ma az Igazgatónő felkereste a Pirtói Polgármestert. Biztosan ment segítséget kérni az ügy elsimításához.Mindent be vet Icukánk.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)