2011. május 15., vasárnap

Van, ami sosem változik…



Bár felmentettek összeférhetetlenség miatt, de mivel rosszul számolták ki a szabadságomat, le kell dolgoznom még négy napot… Ne kérdezzék, én sem értem… A pénteki volt az első…

Hazafele jövet vetették észre velem, hogy bezárták miattam a főnöknő irodáját. Nem tudom miért, hiszen nekem nincs ott dolgom a főnököm távollétében, tehát eszem ágában se volt bemenni…
De hát, mindenki magából indul ki… ez is csak egy projekció. Gondolom, az a kolléganő tette, aki a főnöke távollétében előszeretettel ül az ajtó mögé, kihallgatva a kollégák társalgását, hiszen sohasem reagál a hangos köszönésre, megszólításra… Sokat tartózkodik ott, áhított főnöki státuszán ábrándozva, s matatva mindenben, hogy a „titkok” tudója lehessen, és szokásához híven találjon valamit, amit a mostani főnöke ellen fordíthat… Ehhez már megszerezte - magához hasonló – „alattvalóit” és joggal remélheti, hogy mellbedobással győzedelmeskedik, s - a hatodik főnök után –,  fáradozását végre siker koronázza…

Egy kolléganőmet helyettesítve, a lakók sétálását kísérve, B. Brigitta kolléganőm – telefonált az osztályra a műszakfelelős nővérkének, hogy „U. E. elhagyott egy beteget, aki tudvalevő csikkezik!” No, nem hozta utánam, mert nem volt kit…
A nővérke azonnal hozzánk sietett, hogy segítsen… A séta végére érve ekkor már (kb. 10 perce) a szökőkútnál üldögéltünk és néztük a kőműveseket munka közben. Látva, hogy a szóban forgó beteg nem maradt le, beszámolt a telefonhívásról… Nyugtázta, - amit a betegtársak is bizonygattak -, hogy a lakó nem is csikkezett.

A nővérke nem értette… Én igen…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

17 megjegyzés:

  1. Tudjátok ezek olyanok az élőfába is bele kötnek.
    de Őket minősíti.XY

    VálaszTörlés
  2. Bárcsak belekötnének és vitatkoznának vele, de ezek kivágják, letarolják...

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a nővérke igen is értette, csak lehet magában nyugtázta és elgondolkodott milyen szemét emberek vannak.Hazugsággal próbálják a haragosaikat lejáratni! Tudom miről van szó, hisz teljesen véletlenül szóba elegyedtem ezzel a nővérkével. Elmondta mi történt, csak azt nem értette miért telefonáltak amikor bizonyíthatóan nem igaz a történet. Elmondta továbbá azt is az igazgató úr is ott volt mert vendégeket kísért ki!
    Szerintem Ő is tudja bizonyítani mióta ültek a delfineknél a betegek.

    VálaszTörlés
  4. Ha ő lesz a főnök akkor, hogy kell szólítani? Senkinek jelentem az osztély létszáma.......

    VálaszTörlés
  5. Véleményem szerint nem hazugságról van itt szó csak irigységről mert B.B. tudja igaza van Erzsikének és ez fájdalmas számára! Ott vágna alá ahol csak tud, de nem értem e pár napot miért nem tudja békében ledolgozni, hisz Erzsike nem sok napot fog már dolgozni.

    VálaszTörlés
  6. Most nem, csak a munkaügyi bírósági tárgyalás után. Ezek arra nem is gondolnak.

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom, mi baja van Bébének! Nincs munkája talán?
    Most jut eszembe: pár hét és tényleg nem lesz...

    VálaszTörlés
  8. Nem ! Városba söprögető közmunkás!
    Az lenne testhez álló a gondolkodásához viszonyítva.

    VálaszTörlés
  9. Ilyen felértékelést érdemel.

    VálaszTörlés
  10. Ne szégyenítse már le a seprűt. Seprű mellé méltatlan a BB.

    VálaszTörlés
  11. Szépen megdicsérted. Többre nézel egy seprűt.
    Tudod mit Én is:

    VálaszTörlés
  12. Milyen önelégült, nagyokos emberek dolgoznak ebben az intézetben. Mindenről határozott, igazságos, és feltétlenül fontos véleményük van. Csak nem értem, hogy az ilyen rendkívül értelmes emberek közössége, miért süllyedt a legmélyebb mocsokba? Talán mert nem bírnak a gyengébb értelműekkel? Hogy-hogy? Nem erre vannak kiképezve? Csak ítélkezésre? Ami feltétlenül nem is ember a dolga, hanem egy felsőbb hatalomé, akit oly szívesen emlegetnek ezen a fórumon. Emberek tízezrei nyomorognak munka nélkül, itt meg háborognak, hogy illeszkedni kell egy munkahelyi rendszerbe. Az új vezetőnek olvasnia kellene ezt a blogot, és az elégedetlentől elvennie ami bántja, megszabadítania az állandó szenvedéstől, hogy dolgozni kell járnia.

    VálaszTörlés
  13. Itt nem egy munkahelyi rendszerbe kell illeszkedni, hanem egy bűnözői és seggnyaló galeribe!De hát ezt pont önnek kell ecsetelnem?
    Pont az ilyenek miatt adott a felsőbb hatalom bírákat e földre. Aki megáll előtte az mást is kap, tisztességet, józan gondolkodást, mérlegelést,hűséget,felelősséget.

    Az új vezetőnek olvasni kellene a tekintetekből, nem az elődjeire gondolok, hanem a betegekre és a dolgozókra.

    VálaszTörlés
  14. Értem a gondolatmenetét, ami szerintem is igaz, de soha egyetlen vizsgálat(az én ismereteim szerint) nem mondta ki a felelősséget, bárki vonatkozásába, egyetlen ügyben sem. Ez is igazság. Vajon miért? Maradok tisztelettel.

    VálaszTörlés
  15. Vajon meddig? Maradok tisztelettel.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)