2012. május 25., péntek

A rigó egyet füttyentett…


Ma találkoztam Mátyás bácsival, egy kedves, idős ismerősömmel, aki figyelemmel kíséri a velem kapcsolatos eseményeket.

Pár szót váltottunk, majd megkérdezte, történt-e valami fejlemény az ügyemben?
Néhány másodpercre elgondolkodtam, mi jót is tudnék neki mondani…

-          Igen, töröltek a rabosításból!
Rögtön értette. Felhúzta a szemöldökét, felszegte kissé a fejét, s mutatóujját okításra emelve megjegyezte:
-          A rigó egyet füttyentett… Tudja, mit jelent ez!? Hamarosan fütyülni fog!

Hálás vagyok neki a biztatásért…

Ha megállunk és figyelünk, halljuk még a varjak hangos károgását, de már egyre erőteljesebben kihallik az énekes madarak tavaszköszöntő csivitelése… 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

4 megjegyzés:

  1. Nem kell oktalanul optimistának lenni.A rabosítás le lett véve, de a megróvás, az ott van. És az a betegverő ápolók is a "helyükön" dolgoznak. Igazában nagyon kevés történt. Anyagi elszámoltatás meg végképpen nem. Időhúzás folyik, mindenki várja, hogyan alakulnak az erőviszonyok, és ha gyengül az erő az egyik oldalon, azonnal ki fogják használni. Csak semmi optimizmus!Itt még nem dőlt el semmi, a paraszt bácsi meg máshoz ért, nem az "úri" huncutságokhoz, politikai játszmákhoz. Sajnos. Bárcsak meg akarta volna tanulni a politikai cselszövéseket. Most hozzátartozóit nem erőszakolnák meg a fürdőben, és nem élnének félelemben az Intézetben.Nem elég tudni növényeket termeszteni. Tudni kell piacra vinni azokat, jó áron eladni, kereskedni, kicsit nyerni is, ha nem is nyerészkedni. És tudni kell az adókat behajtani, és megvitatni, mire költsük el. Kapálni tudni nem elég. A jó harcos mindig a legrosszabbra készül, és nem jó kislányként a rózsaszín felhőre, és puha zöld pázsitra. Itt még harc van, nincs a vár bevéve (nincs megfelelő vezetés az Intézet élén), semmi nem jogosít fel az optimizmusra. Rossz hadvezér az, aki járókelő hozzá nem értő emberek véleményére ad, akkor is, ha az jól hangzik,és szívet melegítő.

    VálaszTörlés
  2. Önmeghatározásotok így hangzott: "Alapkérdés: Mit teszünk a világgal és mit tesz a világ velünk?

    Értékek, amit az oldalon védeni kívánunk: Hitvallás; az egyén, a család, a nemzet komplexitása; a nyelv ápolása; az egyetemes igazság tisztelete; az elesettek gyámolítása; az élet szeretete; az értékek megbecsülése; szűkebb és tágabb környezetünk helyes ismerete…

    Amit nem vállalunk fel: Cinizmus, arrogancia és obszcenitás.

    Olvass, gondolkozz és írj!

    Üdvözlettel: Perennis"
    --------------------------------------------------------------------
    Aki az egytemes igazságot tiszteli, az kiáll is érte, mert tisztelni csak úgy lehet. Aki kiáll az igazság mellett, az politizál, mert nem mást, mint az érdekvédelmet jelenti a politika, tehát a tisztességes megvédését az érdekeknek, értékeknek. Aki kiáll az igazság mellett, az KIMONDJA AZ IGAZAT, már pedig az intézetben történtek nem szakmai kérdések, hanem politikaiak.Nem szakmai döntésből tették V.I. oda kinevezett igazgatónak, mert nem volt meg a szakképesítése a pozicióra, tehát nem lehetett szakmai döntés a kinevezése. Lehet félre beszélni, elkenni az igazságot, de aki azt teszi, ne írja le, hogya család, a nemzet komplexitását védi, hogy az értékek megbecsülésén és a környzet helyes ismeretén dolgozik. Egyszerűen ne írja le, mert ön- és közámítást követ el, ha ezt teszi.
    Nem szép dolog az ön-és közámítás, bár a BTK nem bűnteti. De Isten előtt felelni kell a hazugságokért.MINDEN FÉLE FÉLRENÉZÉST, ELTUSSOLÁST, SZÖNYEGALÁSEPRÉST bűnnek minősítenek oda fenn. Isten mellett való kiállás nem azt jelenti, keresem a kényelmet. Aki nem a kényelmet keresi, az kimondja az igazságot, még ha az kellemetlen is: az Intézeti történések politikai eredetűek, és csak a politizálás síkján mozogva oldhatóak meg. Bármennyire is kellemetlen ez annak, aki csinálja. Ez van. Vagy kiállunk teljes mellszélességgel az igazság mellett, vagy ne is kezdjünk bele. Minek: vesztésre ítáljük azokat, akiket fellelkesítettünk, és elindultak velünk. Meg a betegeket ügyét is.Az pedig a mi felelősségünk. Mert nem nagyon tudják megvédeni magukat. Őket csak bátor, nem mismásoló, szókimondó, érdekvédő emberek tudják megvédeni.Akik tudják, politizálni nem bűn, hanem kötelesség.

    VálaszTörlés
  3. Ha nem csak fütyülnek hanem dalolnak is az már jót fog jelenteni.

    VálaszTörlés
  4. De jó a dió, fütyül a rigó...
    Vidám dala száll, élni jaj, de jó.
    Gyere, te rigó, itt van a dió,
    Héja ropogós, bele csuda jó.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)