2010. október 22., péntek

Kirándultunk...


Két kirándulásnak örülhettünk tegnap még, de nem sokáig…
5 éjszakás tartalmas, jó hangulatú kirándulás után hazatértek a lakók és kollégák. Remek volt, minden flottul ment, jól érezték magukat. Fantasztikus képek készültek…


Fél napos kirándulásra vittünk pár lakót a kiskunmajsai 56-os Múzeumba és megnéztük a balotaszállási kolomp- és csengőgyűjteményt egy magánháznál. Jól érezték magukat a lakók, mindenkinek más tetszett a kiránduláson, ahogy erről - kolléganőm kérdésére választ adva - hazafele jövet beszámoltak. Közben beiktattunk még egy programot Majsa főterén. Mindennel elláttuk őket, s magunkat… S mivel senki nem kívánt kávézni a jelenlevők közül, - a borozást, sörözést fel sem vetettük  - így a presszós kitérőt be sem iktattuk. Hazaérkezvén mindenkit kértünk, hogy menjen az osztályra, és jelentkezzen le a főnővérnél. Ez minden kirándulótól – túlzás nélkül - elvárható volt.

No de! Visszaérkezésünk után, az alábbi kifogások merültek föl – hogy kiknek a részéről, azt nem tudhattuk meg, gondolom ez is szakmai titok - :

-          Az ötnapos kiránduláson a fiú lakók közül néhányan, csak 3 váltás fehérneműt használtak!
Szerintem ez nem rossz arány.  Tekintetbe véve, hogy a panaszt tevő főnővér osztálya nem a lakók kifogástalan személyi higiénéjéről elhíresült.

-          A fél napos kirándulás túl rövidre sikerült. A programot nem mi szerveztük, és így is kiegészítettük…
-          Nem jeleztük vissza az osztályoknak azonnal, hogy megérkeztünk. A lakók, úgy tudjuk jelezték, hogy megérkeztek…
-          A lakók nem tudtak élményekről beszámolni. Fél órával korábban még mindenki tudott beszélni az élményeiről! Nem lehetséges, hogy a kérdező nem adekvát formában, helyen, időben és módon tette föl a kérdését? Nekünk az alábbi élményekről számoltak be:
o       Sz. Sándor a tankot nézte meg, közelről, még fel is mászott.
o       B. Mihály a kutyától volt elragadtatva. (56-os Múzeum)
o       K. Tibornénak az egész nagyon tetszett
o       B. Gábornak a templom és a kápolna, ahol harangozhatott is
o       P. Tibornénak a magángyűjtemény
o       P. Elemérnének a diszfácánok…

-          Nem költöttek a lakók. Én úgy tudtam, azért megyünk ingyenesen megtekinthető múzeumba, mert kevés a zsebpénzük.
-          Nem mentünk be presszóba kávézni, üdítőt inni… Értelme nem volt. Nem is kívánkoztak. Kávés nem volt, egy dohányos volt, aki elszívott két szál cigarettát…
-          Nem szóltunk vissza, hogy megkapták-e a déli gyógyszereket. Természetesen megkapták, így eszünkbe se jutott szólni. Valószínű, ha elfelejtjük, szóltunk  volna.
-          Olyan osztályra is visszajeleztük a kirándulást, ahonnan nem vittünk lakót. Ez tényleg így van. Valószínűleg a diszlexiám miatt van, mióta itt dolgozom, keverem az 1-es és 2-es osztályt… így amikor a 2. osztályt akartam hívni, az 1. osztályt tárcsáztam, s miután elmondtam a mondandómat, hogy minden rendben volt, jól érezte magát, megköszönte a tájékoztatást és letettem a telefont… Rögtön tudtam, hogy a másik osztállyal beszéltem, még csodálkoztam is, hogy miért köszönte meg, hiszen tőlük nem is jött senki… Másnap azonban kifogást emeltek, persze nem nálam…

Hát ilyen a légkör az intézménybe, reméljük már nem sokáig…
Én nem vettem magamra a fentiekből semmit, (kivéve azt, hogy jelezni kell nekünk is az osztályok felé, ha megérkeztünk). Kedvemet nem szegte az elmarasztalás, sőt új ötletekre inspirált. Örültem, hogy volt egy jó napunk, amiben néhány lakónak örömet tudtunk szerezni!

A magukat megnevezni nem kívánó elmarasztalóktól kérdezem. Ha a főorvosnő lánya vett volna részt a kirándulások valamelyikén, akkor is elmarasztalnak bennünket? Nem kell válaszolniuk, mindenki tudja a választ.
Én az önök helyébe, azért elgondolkoznék ezen, s lassan máson is …
  

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

8 megjegyzés:

  1. Mivel nem vagy tagja a hazugságért tüntetőknek ne várd el tőlük ,hogy elfogadják amit te cselekszel.
    Helyesnek tartsák azt amibe a lakók jól érzik magukat.A mi intézetünkbe annak örülnek a főnővérek meg a szakmai vezető ha a lakó fél retteg szenved.Ők csak abban lelik örömüket.
    Majd csak ide ér a váltás!Figyelni kell a vezetők helyére kiírt pályázatokat ami szigorúan szakmai feltételnek kell,hogy megfeleljen.Utána már a főnővérek mehetnek maguktól.Mert hazug főnővérre nem lesz szüksége a következő vezetőségnek.(Tisztelet a nem hazug főnővér-ek-nek) Gabi

    VálaszTörlés
  2. Ha a királylány ment volna a kirándulókkal akkor bizony minden oké lenne.Mária

    VálaszTörlés
  3. P. nem nővérke. Korábban már tisztázva lett:

    ITT
    és ITT

    Tessék csak olvasgatni! Tudomásom szerint a cukrászda felmerült, de nem volt rá igény. Ön tehát hazudik, nem meglepő. Eső miatt nem történt feljelentés, ahogyan másért sem. Természetesen ezt is tudja jól. Megjegyzem nem túl bölcs dolog állandóan farkast kiáltani... A történetről kérdezzen meg egy okosabb ismerősét, biztosan elmeséli.
    Itt a végén megjegyzem még: húzzon bele a kötekedésbe, nem túl sok ideje maradt!
    :)

    VálaszTörlés
  4. Ezek az utolsó rúgások! Megjelent a hazudozó, támadó? Csak nem a figyelő ébredt fel megint sokáig volt más állapotban? Már hiányolták!

    VálaszTörlés
  5. Igen, nem vagyok nővérke. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy kezelhetem-e a lakók gyógyszereit?

    Nem vittünk olyan lakót, aki ne tudta volna megmondani az ön kérdésére, hogy ebédeltek-e már? Igen, szendvicseket. Bevették-e a gyógyszereket? Igen, az ebédnél már megkaptuk. Sőt nassoltunk is, ittunk is, és mást is...
    Az ön és a betege között zajló információáramlás jól tükrözi az intézményi információáramlását. Katasztrofális.
    Elhiheti, mi nem titkolunk el semmit! Sőt, részletesen beszámoltunk a történtekről személyesen a vezetőnknek, a munkatársin is, - írásban is - a felettesünknek, majd a blogon is. Ha ez önnek még mindig nem kielégítő, akkor csak sajnálni tudom önt kényszeres lihegéséért...
    Önnel ellentétben az esőriadóról, vagy más ártalomról nem hallhattunk az országos médiumokból -, mint korábban a hőségriadó idején...
    Igaz akkor a főorvos lánya volt, két egészségügyi végzettséggel (utóbb kiderült még sem) rendelkező kollégával egyetemben kirándulni.
    Tanulva korábbi hibájukból, szerettem volna, ha egy eü-s is jöhet kirándulni kísérőként, de nem lehetett...
    Talán nem véletlen...
    Minden támadásuk ellenére, azért mi jól éreztük magunkat!

    VálaszTörlés
  6. 15,58 azt hiszik hogy nem kirándulni voltatok,hanem kihallgatáson? Vagy miért ilyen értetlenek.A butaságot ennyire fokozni,az már őrület. Mária

    VálaszTörlés
  7. Pártatlan vagyok!!Az ápolt elmegy kirándulni,nyaralni,az osztályos dolgozók munkája visszatükröződik!!Következőképpen:Miképpen figyeltünk az elkészített fejlesztési,gondozásitervben leírtakra.Azon az osztályon ahol az ápolók mindennap oda figyelnek,fogmosásra,fehérneműcserére a gondozott megszokja,sőt kéri a tiszta ruhát!!!Akik nem figyelnek oda, a főnővér nem ellenőrzi,/ mosodás füzet/Nekem sem tetszik ,amikor a főnővér időközönként váratlanul,hétközben,hétvége után átnézi a mosodás füzetet mennyi alsóneműt,zoknit ágyneműt, törölközőt vittünk le a mosodába..A mai nap műszak után elolvasva a kritizálást a kísérők felé felszaladt a pumpa nálam!Senki ne várja el ,hogy a kirándulásra,nyaralásra kísérő dolgozók 5 nap alatt,behozzák a több hónapos,éves lemaradást,nem az Ő feladatuk.
    Nem tudom melyik osztály reklamált,a hibát saját magukban keressék,nem bántásként írtam,nem kell általánosítani,a hiba sokszor ápoló függő.

    ápoló.

    VálaszTörlés
  8. Ha az ápolót nem érdekli a beteg akkor tényleg ápoló függő.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)