2011. október 12., szerda

Olvasói levél - Veszélyben a köz vagyona!


Nyílt levél Bányai Gábornak a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnökének



Tisztelt Elnök Úr!

A közgyűlés MSZP frakciója nevében tiltakozom az ellen, hogy 2011. október 3-án a megyei közgyűlési elnökök – köztük Ön is – és Orbán Viktor miniszterelnök megállapodást írtak alá a megyei intézmények és az összes vagyonuk államosításáról, melynek fejében az állam átvállalta a megyék hitelállományát.


Felszólítom Önt, hogy vonja vissza az aláírását!!!


A Bács-Kiskun megyei Közgyűlés hitele 3,5 md Ft, amely az éves 34 md Ft-os költségvetés mellett kezelhető. Semmi szükség az állami beavatkozásra. Ön mégis lemondott az önkormányzatiságról, az intézményeinkről és cserébe átadta a megye vagyonát, amely több tízeszerese ennek az összegnek. A döntés ésszerűtlen és felháborító.


A megállapodás aláírói – Ön is Elnök úr! – tudták, hogy jogszabálysértő amit csinálnak ennek ellenére túllépve hatáskörüket, elfeledve az esküjüket, testületi felhatalmazás nélkül aláírták a paktumot, semmissé téve ezzel a megye 20 éve kiküzdött önkormányzatiságát.


Kérdezem Elnök Úr, hogyan lehet egy dokumentumot –ami a vagyonátadásról is szól – vagyonleltár nélkül aláírni? Hogyan lehet 3,5 md Ft hitel fejében egy tollvonással lemondani a megye hatalmas vagyonáról? Úgy, hogy Ön pártkatonaként hátat fordított a megyéjének és csak az állam érdekét nézte.


Ön is tudja, ennek a paktumnak csupán két célja van. Az egyik pénzkivonás a megyei önkormányzatokból a másik a megye vagyonának államosítása majd újraelosztása.


Tudja-e Ön garantálni azt, hogy Bács-Kiskun megye vagyona azoké a településeké lesz, ahol az fizikailag is van? A Cifrapalota Kecskemété, a speciális iskola Bajáé, Veránka Érsekcsanádé, az Érseki Kastély Hajósé és sorolhatnánk.


Nem! Ön ezt nem tudja garantálni mert a megyei vagyon eltűnik majd az érzéketlen állami vagyonfelélés feneketlen gyomrában.


A paktum aláíróit azzal áltatta a miniszterelnök, hogy a megyéké lesz a területfejlesztés. Az a területfejlesztés, amelyre jelenleg hazai forrásból egy fillér sincs. Az ország gazdasági helyzetét ismerve mostanában nem is lesz. Ez csak egy ígéret, amiért Önök feladták a megyét.


Azt is mondták Önöknek, hogy az államosítás után jobb színvonalú lesz az intézményfenntartás. Kevesebb pénzből? Ha nincs önkormányzat, akkor nincs az állami normatívákat kiegészítő önkormányzati finanszírozás sem.


Tisztelt Elnök Úr!


Jogszabályellenes, hogy Ön testületi felhatalmazás nélkül nevét adta a megyei önkormányzatok megszüntetéséhez. Miért nem tudhatott a közgyűlés arról, hogy Önök mire készülnek? A kormány az előkészítő tárgyalásokat miért nem az érintett testületekkel folytatta? Önök ezt nem igényelték? A megyék főtárgyalói miért pont az eladósodott megyék elnökei voltak? Miért hallgattak a többiek köztük Ön is Elnök Úr! Hogyan válhatott Ön a megye ügyének elkötelezettjéből az államot kiszolgáló paktum aláírójává?


Kérem, vonja vissza az aláírását!


Kecskemét, 2011. október 12.


Dr. Balogh László sk.

MSZP frakcióvezető

 Hozzászólásként érkezett. Köszönjük!

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

5 megjegyzés:

  1. Aláírta magáról a hűtlen kezelést!
    Elismerte aláírásával a bűnösségét!

    VálaszTörlés
  2. Aki a város vagyonát átadja ingyen, az nem becsületes, nem az Ővé,hogy szabadon rendelkezhetne felette. Még az adósság fejében sem engedhetne át olyan épületeket mint pl: a cifra palota. Az nem eledható valami gazdagnak vagy külföldinek az csakis Kecskemét lakosaié.
    Régen is azoké volt,ma is azoké és a jövő nemzedékének illik megörizni. Bányai a testület döntése nélkül aláírta,ezzel elherdálja a város vagyonát. Cini

    VálaszTörlés
  3. Az állam érdeke nem ellenkezhet az önkormányzatok érdekeivel!
    Ami nem jó az önkormányzatoknak, az nem jó az ottélőknek sem.
    Arról nem is beszélve, mi a garancia arra, hogy az újraelosztásból nem lesz újra "kiosztás" a - magyar érdekekkel ellentétes - adósságállomány csökkentése érdekében kiviszik a pénzt az országból... ez is lyukas zsákba tömött pénz az adófizetők pénzéból!

    VálaszTörlés
  4. Bányai is kapni akar egy csomót utánna feljebb avanzsál. Úgy mint Bajnai. Az is a libatömők pénzén vett magának helyet a parlamentbe. Bányai is ezt szeretné csakhogy Ő a juharosok és a halasi betegektől mentette a pénzt a feljebb jutáshoz.

    VálaszTörlés
  5. Bajnainak bejött.Bányainak nem fog!

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)