2012. május 1., kedd

Nyilvános a nyilvános tárgyalás?


A múlt héten két tárgyaláson is jártam… Az egyik a Pesti kerületi Bíróságon, a másik a Kúrián volt. Ez utóbbin Budaházy Györgyöt jelentette föl a BRFK, hogy a már jogosan megítélt kártérítéseket visszavegyék… A kúria, mindkét ügyben elutasította a hatóság által benyújtott keresetet, helyt adva a korábbi jogos kártérítésnek. Lásd: ITT! 
Az ítéletek némi bizakodásra adnak okot, de azért nem szabad elbízni magunkat. A bíróságra belépve ugyanis megkérdezték, hogy kinek a tárgyalására érkeztem? Bár a kérdés sem tartottam jogszerűnek, válaszoltam. A mellmagasságig érő pult mögött ülő nő elkérte a személyi igazolványomat – véleményem szerint ez sem szokványos (törvényes) eljárás… Mielőtt megkaptam a szokásos kitűzőt (N. 0014), látom, hogy egy füzetbe ír. Kérdezem, hogy regisztrálni kell a tárgyalásra érkezőket? Azt feleli, nem, csak a tárgyalóterem férőhelye korlátozott, ezért be kell írni hányan érkeznek. Előrehajolok kissé és látom, hogy beírta az adataimat (név, szig.szám)… majd visszanyújtja a személyi igazolványomat. (!?)
Azt kérdeztem magamban, vajon mindenkit regisztrálnak, vagy csak a Budaházy György tárgyalására érkezetteket? (Aznap mentették fel Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt is.) Ez ugyanis egybevágna azzal, amit a házi őrizetben tartott Budaházy elmondott korábban, hogy mindenkit megfigyelnek és felírnak, aki otthonában meglátogatja. Így joggal hihetik a hatóságok, hogy a közvetlen baráti körhöz tartozom, pedig – bár nagy tisztelője vagyok – ő nem ismer engem.

Az előző tárgyalásra érkezve a Kúriával szembe, nem regisztráltak, nem kérdezték kinek a tárgyalására érkeztem – mivel nincs is közük hozzá - csak kaptam egy látogató kártyát, amit kifele le kellett adnom. Persze mindkét helyen át kellett haladnom egy fémdetekoros kapun…

Budapesthez közeli város bíróságán sem regisztráltak, nem kérdezték kinek a tárgyalására érkeztem… A bíró viszont a tárgyalóteremben végigkérdezte a hallgatóságot, hogy ki-kicsoda? A válaszokat rögzíttette a jegyzőkönyvbe! Mivel én nem kívántam magam megnevezni – nem is értettem egyet a kérdésével -, így ”és egy magát megnevezni nem kívánó személy” megjegyzéssel kerültem a jegyzőkönyvbe…
Így történik ez Kiskunhalason is, feltéve, ha beengednek a nyilvános tárgyalásra – ami itt még nem fordult elő -, csak ha idézővel érkeznek, akkor engedik be a nyilvános tárgyalásra! Ez a korlátozás, szerintem több mint törvénytelen… Mondják, a cigányok miatt van ez így… Nem értem… mi nem gyakorolhatjuk az alapvető jogainkat azért, mert a cigányokat nem tudják fegyelmezni? Vagy ez is csak egy ürügy a civil társadalmi kontroll kizárására, mint a halasi pszichiátriai otthonban történt visszaéléseket vizsgáló tárgyalások alkalmával, amikor is Dr. Kastyják János ügyvéd úr (volt rendőrkapitány) kérésére, - a betegek személyiségi jogai miatt - teljesen kizárták a nyilvánosságot a több éve tartó tárgyalássorozatból!
Érdekes, míg a betegjogok védelmére való hivatkozással korlátozzák az állampolgárok alapvető emberi, személyiségi és állampolgári jogait abban, hogy részt vehessenek a nyilvánosságot érintő tárgyalássorozaton, addig a vádlottak ártatlanság vélelmének joga megakadályozhatja a betegek egészséghez, biztonsághoz, méltósághoz való jogát, olyannyira, hogy a vádlottak továbbra is a betegek mellett dolgozhatnak! Ezt, a mai magyarországi kaotikus jogrendszer lehetővé teszi!
Tűrhetetlen.

Összegezve, láthatjuk, hogy országszerte más és más a bírósági gyakorlat a nyilvános tárgyalás értelmezését illetően.  A fenti esetekből is kitűnik, hogy a négy esetből, csak egy esetben nem sértették meg az alapvető emberi jogokat.

Ismerjük a megszokott retorikájukat, legföljebb, majd elnézést kérnek a félre értelmezésért! A Kúrián - az igazságosztás legfelsőbb fórumán - már az ajtóban nagyot hazudnak a jóhiszemű, felelős állampolgárnak...

Kérdezzük sokan, mit várhatunk olyan bíróságoktól, melyre belépve, máris jogtalansággal találjuk szembe magunkat?

Azért én bizakodom, és hiszek az isteni igazságszolgáltatásban. Ezért szeretettel invitálok mindenkit a kiskunhalasi városi bíróság folyó év május 21-én, 9 órakor kezdődő (előreláthatólag 12 óráig tartó) a blog miatt ellenünk indított nyilvános tárgyalásra.


Előzmény: ITT! 
és ITT!, ITT!, ITT! és ITT!



Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!

15 megjegyzés:

  1. Olvasom az egyik oldalon,hogy a blogot becsületsértés miatt jelentették fel.
    Ezek a feljelentők a saját becsületüket akkor vesztették el amikor beálltak a sorba a zöld lufis tüntetésen. Védve a bántalmazókat,és a megerőszakoló fiatal embert. Milyen lelkiismerettel rendelkeznek ha nem a beteg emberekért álltak ki?? Ezzel nagyot hibáztak!
    A saját felelősségüket próbálják rá testálni
    a blogon véleményt író személyekre.
    Meg kellett volna várni nekik a bíróság döntését,hogy volt betegverés vagy nem,mert ha volt Ők ép olyan bűnösek mint azok akik a tüntetésen azokért tüntettek akik verték a lakóikat. Zárt tárgyalás meg azért van,mert nem akarja a bíróság,hogy a közvélemény tudja mi történik, ez meg a politikai megrendelésre van
    A betegjogait Kastyáknak nem zárt tárgyalással kellene védeni. A betegverőnek joga van tovább ápolni a lakókat,igaz három bántalmazott személy már meghalt, a negyediknek meg eltört a keze. Biztosan a jó gyógyszerezés hatására,meg a tárgyalások elhúzása miatt történt így.
    Meg látszik az intézet hozzáállásán,hogy a beteg lakóik nem jelentenek semmit.
    Még a beteg lakónak is van joga amit még a jelentgető személyeknek is kötelező betartani.

    WWW.Független.hu

    VálaszTörlés
  2. Mi történik akkor ha a jelentők,mások írásai miatt a blog tulajdonosát jelentették fel. Akkor rágalmazási viszont pert indíthat a blog tulajdonosa!
    Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  3. Bizony, bizony!

    VálaszTörlés
  4. Az rosszul sülne el,ha mások írásai miatt hurcolnák meg a blog tulajdonosát. Nem anyagi kártérítést kérhet a blog tulajdonosa ha
    nem a saját írásai miatt jelentették fel.
    Fizethetnek a jelentők perköltséget és kártérítést.
    Gábor

    VálaszTörlés
  5. Bizony bizony mondom nektek.....

    VálaszTörlés
  6. Összességében:
    Rólad és rólatok is van szó a bibliában.Nem kell mást tenned, mint a helyes utad megtalálnod a lelki békédhez, ha valóban hiszel Istenben olvasgassad a bibliai avagy apostoli bölcsességeket. a hozzászólásod alapján rád is fér.
    Üdv:.....????

    Bizony, bizony, mondom néked:
    ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát.
    ?
    ...aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei.


    Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van;
    sőt, ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  9. Csak azért nem megyek el a tárgyalásra,hogy ne tudják meg melyik lakónak vagyok a rokona. Szeretném látni ki az a személy akit a blog miatt küldtek el. Ő tudja mit jelent az a szó,hogy emberség!
    A vezetőknek orvosoknak főnővéreknek meg fogalmuk sincs róla, ismeretlen fogalom a gondolkodásmódjukban. Cselekedeteik hozzáállásuk alapján ez a véleményem.
    Hozzátartozó

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  11. Én ott leszek a tárgyaláson, mert ki merek állni Erzsike mellett!
    Manó

    VálaszTörlés
  12. Én tiszta szívvel szurkoltam neki.
    Mária

    VálaszTörlés
  13. Ma volt Uray Erzsébet blog bejegyzések elleni tárgyalása!
    Ez érthető! Az viszont nem,hogy mit gondolnak a feljelentők?
    Megúszhatják a felelősségre vonást ha feljelentik Uray Erzsébetet?
    Aki ott hagyta az intézetet,aki nyugdíjba ment akit esetleg elküldtek
    azokat ugyan úgy felelősségre kell, hogy vonják ha hibáztak mint aki csak hazudni segített,vagy az osztályán történtek a szóban forgó esetek.
    KÉREM EZ NEM URAY FELELŐSSÉGE,hanem ápolóké orvosoké főnővéreké vezetőké ellenőröké akik nem intézkedtek amikor a tudomásukra jutott!
    Attól,hogy jelenik Uray lapján közzétett írások miatt,be tudták bizonyítani,hogy Ő írta azokat a cikkeket? (Vagy valaki más)
    Írhatta bárki más, még a jelentők közvetlen közeléből is.
    Sok a megfélemlített dolgozó névtelenül a sérelmeiket felírták Uray blogjára,ettől még Ő nem felelhet érte.
    Ez a blog olvasható volt már akkor amikor még a betegverés jelentéséről nem is hallhattunk.
    Hetente volt rajta új írás,csak akkor még nem volt ilyen színes érdekes.
    A Lap látogatottságán is látható érezhető,hogy emberek ezrei olvassák
    várják a fejleményeket a végén az ítéletet.
    Aki nem közömbös a beteg emberek iránt, azt érdeklik az ilyen események folyamatos szemmel kísérése történései.
    Magam részéről Urayval történő eljárások végeredményéről is szeretnék tájékoztatást kapni ezen az oldalon,hiszen itt folyamatosak a hírek.
    A jelentők hibáztak e, jogosan hurcoltatják meg a kirúgott dolgozót ezek alapján lehet majd véleményt írni egy újság főcikkében.
    Uray Erzsébetnek erőt egészséget az igazságért való kiállásához kitartást kívánok.

    WWW:Független.hu

    VálaszTörlés
  14. Kedves WWW:Független.hu!

    Köszönöm együttérző sorait, de a tegnapi napon a munkaügyi perem egyik tárgyalási napja volt... Folyamatosan hívják be a tanúkat kettesével, főleg azokat, akik aláírták az összeférhetetlenségi indítványokat és akik ezeken felül, maguk is egyen egyenként írogattak rólam, felsőbb utasításra, vagy önként és dalolva...

    VálaszTörlés
  15. Azok az aláírók önként tették szívük szerint?
    A bíróságon ezt fapofával megerősítik?
    Dolgozó

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)