2011. május 9., hétfő

Ízelítő I.


Ha meghalljuk ezt a szót, felkészülünk valami finomságra, ami csak arra vár, hogy megkóstoljuk. Jelen kis írásunkkal ízelítőt kínálunk az általunk már többször és több helyen, leírt szabálytalanságok gyűjteményéből. Ízelítő azért is, mert nem tárjuk önök elé az összes bizonyítékot, csak megemlítünk néhányat, és ha kívánják, akár az óra, percet is tudomásukra hozzuk. Tesszük ezt, mert sokszor mondtuk, írtuk, hogy olyan eseteket hozunk fel amiről tudjuk, hogy sajnos tényleg megtörténtek.

Korábban jeleztük, hogy belső ellenőrünkkel (teljes név a szerkesztőségben) kapcsolatban nyilvánosságra hozzuk a tavalyi távollétek napjait, - már az idei is meghaladta az éves szabadságát, - de ezzel még várunk egy kicsit. Most egy 2007-es esetről írunk! Kérjük, ellenőrizzék! Írunk fiktív útiköltségről, vásárlásról, normatíva csalásról. Csak úgy, a teljesség igénye nélkül!
Kezdjük tehát, mindjárt belső ellenőrünkkel, csak úgy kimazsolázunk pár esetet:
2007. 04. 02 - 04. 10-ig kiírta a szabadságát, ezzel szemben, május 3-ig sem jelent meg a munkahelyén. Ez 1, azaz egy hónap! Vajon fizetést kapott-e?
Ne válaszoljanak, költői kérdés volt.
2007. március. végén belső ellenőrünk Bázakerettyén volt, természetesen csak papíron, 28.000,- Ft-ot kapott érte.
Kérjük, ezt is és a többi ellenőrzését is! 2007-ben 28.000,-Ft!
2007.05.18. napján
belső ellenőrünk szegedi útja alkalmával a Halász csárdából, olyan számlát hozott, hogy akkori árakkal számolva, 177 liter üdítőt fogyaszthatott volna érte. Ebből kiderült, hogy az ápoltak részére, lett az üditő számlázva. Nemes cselekedet! Egy baj van, hogy a lakók közül senki nem volt Szegeden az említett napon! A belső ellenőr vette fel a pénzt, alá is írta!
 
Kedvenc ............................ (teljes név a szerkesztőségben) ügyeiről is említsünk néhányat!
Imádja a szépet, a különlegeset! Természetesen az intézet pénzéből! Meglátott egy telefontartót és bele is szeretett, 2006. 11. 14-én a raktárosnak azonnal, gépkocsit nem kímélve rohanni kellett megvásárolni a rehabilitációs támogatás terhére. Volt még egérpad, vezeték nélküli egér vásárlása, mert „olyan édi és nekem ez kell!”.
2007. 02. 16. napján, - és a későbbiekben is -
intézeti gépkocsi vitte iskolába Pécsre. Csak azt kell megnézni, arra a napra milyen út van a menetlevélre írva, és a sofőr milyen bért kapott. Gyanítom, sejtik, hogy semmilyent, a hétvégi túlóráért. Az pedig, hogy az intézmény miért finanszírozta ezeket az utakat, örök rejtély marad. 
 
2006. év végén kiderült, hogy a lakók létszáma több a megengedettnél.
K. Margit (teljes név a szerkesztőségben) - 2006. 12. 30. napján, J. Zsófia (teljes név a szerkesztőségben) 2006. 12. 28. napján került törlésre, visszamenőleg egész évre. Azért, hogy a normatívát ne kelljen visszafizetni! Csalás! Hamisítás! Az ellenőrzés még így is lehetséges, mert a családi pótlék listán rajta vannak. Egyébként is csak akarni kell! A törzskönyvből is kivezetésre került, majd a megfelelő időben vissza!
Voltak (és vannak?! a szerk.) bujtatott lakók is. Pl.: L. Edit (teljes név a szerkesztőségben), ez addig tartott, míg valaki meg nem halt. Akkor lehetett őket létszámba venni! A gondnok befizette a térítési díjat, mire a könyvelésre került, már adomány volt rajta, és így is kellett könyvelni.
Ilyen pénzekből vásárolták S. Ilona (teljes név a szerkesztőségben) ex-igazgatónőnek és ........... (teljes név a szerkesztőségben) ............................... az LCD monitorokat. A többi monitor a
rehabilitációs támogatás terhére lett vásárolva! Ezt a pénzt az ápoltak jólétére kellett volna fordítani, de ők nem kaptak semmit!

........ (teljes név a szerkesztőségben) élt a hatalmával és az asztalossal csináltatott a lányának csúszdát otthonra! Intézeti pénzen! A csúszdát egy magazinból választotta!
 
Kedves ex-igazgatónő (teljes név a szerkesztőségben) is „értette a dolgát”. Külön, csak az ö számára vásároltak pároló edényt a konyhára és külön is főztek! Természetesen ingyen! Mármint ö nem fizetett érte, mint ahogy azért sem, amit kiküldtek a lakására! Nem keveset 3 adagot! Sofőr vitte ki intézeti kocsival!  De ez járt neki!  Vagy mégsem?! Történt egyszer, hogy a konyhások keveset küldtek a három adag fejében, bár volt az öt is… Igen mérgesen telefonált, idézzük: "Ha felengedem vízzel sem lesz elég!"  Pedig szerintünk, lett volna annyi víz! Sebaj! Újra küldtek még egy pár adagot, és ismét sofőr vitte ki, intézeti gépkocsival.
 
Még nem beszéltünk K. ügyvéd úrék (teljes név a szerkesztőségben) repülőtérre történő szállításukról, mentek vagy jöttek családi nyaralásaikból! De biztos befizették a sofőr bérét, és az üzemanyag költségét. Ennek nyoma van, ugye?
Ugyanígy a pirtói (teljes név a szerkesztőségben) vállalkozót is szállítottuk intézeti pénzen, sofőrrel repülőtérre, nyaralni indultak ők is. De miénk a megtiszteltetés! Annyit fizettek, mint az ügyvéd úrék! Pontosan.
 
Az S.I. (teljes név a szerkesztőségben) által szétosztott milliós nagyságrendű jutalom (decemberben) a vezetőknek, majd az azt követő sóstói csárdai dínom-dánom…
  „Tegye a szívére a kezét és mondja azt ex-igazgatónő, hogy nem ivott alkoholt, és, hogy ezután nem a szolgálati autóval ment haza (ön vezetett). De tudja mit, ne is mondjon semmit, mert láttam, hogy már bent az intézetben elkezdték az ivást!”

 Nem fejezzük be, csak abba hagyjuk, majd jön a többi durvább dolog, egészen a napjainkig...
    

51 megjegyzés:

  1. Nem történt semmi! Minden szép és jó!
    Loptak csaltak hazudtak ez a megszokott.
    De még a belső ellenőr is,az már durva.
    Bányai támogasd Őket,tarts velük a sittre is!
    Gabi

    VálaszTörlés
  2. Szóval ezért nem találták a pénzt ! Az alapítványba keresték és az adományba volt amit ezek szétdorbézoltak!

    VálaszTörlés
  3. Akkor kinek mennyi szabadság jár tulajdonképpen?
    Ha nem szabadságon vannak hanem csak otthon maradnak,mert minek a munkahelyre bemenni akkor is jár a fizetés mintha ott lennének.Az ápolókra ez miért nem vonatkozik? Mi 5 perccel hamarabb nem mehetünk el.""x""

    VálaszTörlés
  4. Mondhatja Bányai ezt "" Elkúrtuk""

    VálaszTörlés
  5. 2009-ben a belsőellenőr a sóstói csárdában olyan részeg volt, hogy leette leitta ruházatát, magáról nem tudott olyan önkívületi állapotban volt. Mondták is a pincérek szép kis csürhe ez a társaság!

    VálaszTörlés
  6. Ez lenne a magas szintű szakmai munka? Amiről itt olvasni lehet.

    VálaszTörlés
  7. Forduljunk munkaügyi bírósághoz a kártyapénzünkért! Az is 10 000 Ft!!
    Majd adunk mi csúszdát neki a pénzünkből!

    VálaszTörlés
  8. Ne felejtsük el ezek az embernek nevezett élőkények S.I és K.Z. jelentették fel a táppénzeseket azért, hogy nehogy már munka nélkül azt a kis összeget felvegyék!
    Remélem nem kap szívrohamot az illetékes, mentő meg miegyébb? Hazug ember beivott és lett egy gyomorhurutja.Bent meg sajnáltatta magát! Ugye Z.?

    VálaszTörlés
  9. Az utolsó túlélési tusájuk.

    VálaszTörlés
  10. Holnap bejelentik távozásukat!
    A fenntartó pályázatot ír ki minden vezetői állásra. Kizárólag szakmabeli gyakorlattal rendelkező vezetőket vesz fel.

    VálaszTörlés
  11. Ez a nő soha nem járt Bázakerettyén!! Azt sem tudja merre van!

    VálaszTörlés
  12. Csomagolnak ezek már... Tessék csak itt hagyni a holmikat! Se a pálma, se a mikroplüs bevonatú garnitúra és a kis TV, se a toronyóra lánccal ODA már nem kell!
    Tessék inkább gyúrni! Bent erős gyerekek vannak és hímek a javából...
    EZERSZER IS MEG FOGJA BÁNNI, HOGY KIKEZDETT A BLOGGAL!

    VálaszTörlés
  13. Naaaaaaaaaaaaa! Ez egy kicsit durva!

    VálaszTörlés
  14. A BLOGGAL VALÓ KIKEZDÉS VALÓBAN MÉG CSAK KEZDET.
    A JAVA EZUTÁN JÖN MÉG

    VálaszTörlés
  15. Kinyílt a "bicska" a zsebembe,mert az jutott az eszembe hogy ezek a vezetők mondanak fel mondva csinál indokokkal,hazugságokra kötelezve kollektívákat, csupán azért hogy alátámasszák hazugságaikat,és ez által rúghassanak ki kiváló
    szakembereket!
    Az igazi indok hogy nem hajtják a fejüket igába,
    és mert ki állnak az igazság mellett!
    Követeljük,hogy semmisítsék meg az ilyen felmondásokat,és kérjenek bocsánatot a vissza
    vett kiváló szakemberektől!
    Úgy nézem a cica betartja amit ígért!

    VálaszTörlés
  16. Cica csak így tovább,nyírd ki Őket!

    VálaszTörlés
  17. A Cica még csak most kezd bemelegedni!

    VálaszTörlés
  18. Lehet utálni a cicát, lehet szeretni a cicát, de mindenki vegye tudomásul csak arról írok ami megfelel a valóságnak!

    VálaszTörlés
  19. Ez a cikk megjelenése óta 363 an voltak a blogon. gratulálok Nektek.

    VálaszTörlés
  20. Jaj csak a cica bele ne fáradjon!

    VálaszTörlés
  21. Én személy szerint javaslom a vezetőknek vesztegessék meg a cicát, mert igencsak belendült. ha minden ide felkerül napjainkig abból nagy baj lehet.

    VálaszTörlés
  22. A Cica kitartó,ha fáradt is egy kicsit szunyókál félig nyitott szemmel.Mert akkor is tudja mi történik mellette.

    VálaszTörlés
  23. Aki tudja ki a cica kérem jelezze az illetékeseknek.

    VálaszTörlés
  24. Az igaz, hogy Cica de nagy Cica!!!

    VálaszTörlés
  25. 2011. május 9. 16:48-nak!
    Mennyit fizetnél te pondró? Nem vagyok megvásárolható! Én nem a te almodból való vagyok!

    VálaszTörlés
  26. A cica nem üzletel a patkányokkal!

    VálaszTörlés
  27. Cicuskám"DOROMBOLÁSOD",muzsika füleimnek!

    VálaszTörlés
  28. Áldom eszeteket,hogy már 2oo6-ban elkezdtétek gyűjteni a bűncselekményre utaló adatokat,Atya világ mi lehet a birtokotokban?
    Juj de kíváncsi lettem,mindent bele!
    Én már fölírtam volna mindet!

    VálaszTörlés
  29. Az intézmény bezárással mérgesítette fel Bányai a cicát,vagy a kiváló szakember jogtalan kirúgása
    bőszítette fel?

    VálaszTörlés
  30. Miaú, miaú...!
    Hát senki se hiszi el nekem, hogy én vagyok a Cica?! ...csak azért mert nem férek be az ajtón?!

    VálaszTörlés
  31. 2011. május 9. 17:24-nek

    Csak lassan, szép lassan! ERÓZIÓ... :))

    VálaszTörlés
  32. Könyörgünk Elnök Úr ne álljon le félemlítse tovább
    is a dolgozókat!
    Hátha még mérgesebb lesz CICA!

    VálaszTörlés
  33. Ezeket a bűncselekményeket mért nem találták meg az egymást ért fenntartói kivizsgálások?

    VálaszTörlés
  34. A Cicának már a megyére is vannak adatai.
    4-5 évre való. Aki tud az tud. Már akkor felfigyelt,hogy nem mennek rendben a dolgok.
    Rálátása volt a pénzmozgásokra ami nem egyezett a számla mozgásaival. Na ezt kapd ki van itt még elég bizonyíték.

    VálaszTörlés
  35. Cica!

    Nem kell kapkodni a bizonyítékok blogra írásával, az a lényeg, hogy a hatóságoknál már ott vannak, mi meg ráérünk előbb-utóbb megtudni. Mindig amikor úgy érzed tedd ki a következőt.
    Az idődet hasznosan töltsd ki egy kis egerészéssel az irodákban és osztályokon egyaránt.

    VálaszTörlés
  36. Egyeztetésre új helyen várom az érintetteket,a
    hazugságfejlesztő irodámba!

    VálaszTörlés
  37. A foglalkozás keretében játszunk is:"Legyen ön is milliomos!" -t, majd utána "fogócskát" és "rabló-pandurt!", és én felolvasok a "Hazudozás nagykönyvéből"!

    VálaszTörlés
  38. "Papocska" létedre Te vagy az intézet LUCIFERE!

    VálaszTörlés
  39. Ne bántsátok az Én cicámat,az is Lucifer.

    VálaszTörlés
  40. A papocska meg úgy táncol ahogy ilonka és bányai fütyül.

    VálaszTörlés
  41. Remélem ez már az utolsó táncuk nekik.

    VálaszTörlés
  42. Majd csak észre veszi a lelkész, hogy ő nem egy dróton rángatható figura, néhány hónap alatt. Addig szalad vele a ló. És azon lesz, hogy átadja a vezetői széket arra alkalmas embernek.

    VálaszTörlés
  43. Ha nem tér észhez hamarosan a tiszteletes, már
    nem tud kiugrani a mókus kerékből!
    Ha így lesz nem fogjuk sajnálni,csak a családját!

    VálaszTörlés
  44. A Bányai forgatja a mókus kereket?

    VálaszTörlés
  45. De már nem sokáig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  46. A macskák nagyfokú érzékenységgel megáldott állatkák:
    kiválóan érzik a hangulatváltozásokat,az indulatokat,kiváló emberismeretről tesznek gyakran tanúbizonyságot.
    Éppen ezért fontos,ám egyben igen nehéz kiérdemelni bizalmukat.

    VálaszTörlés
  47. Lesznek a 4 -es osztályon is olyanok akik nem fogják kiérdemelni a bizalmát soha. Azok majd menekülnek a vezetőkkel együtt.

    VálaszTörlés
  48. Ott is van néhány személy akinek már is kifelé áll a szekere rúdja. Ott is a besúgó fajta megy előbb. Ez így lesz rendjén.gabi

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)