2011. május 11., szerda

Mi tétlenül várunk a felszámolásra?!


Tiltakoznak a dolgozók a Juhar utcai iskola bezárása ellen!


Delmagyar.hu (kattintson!)
2011.05.11. 07:30

Kecskemét - A Juhar utcai speciális óvoda és általános iskola dolgozói mélységesen elkeseredtek az intézmény beszüntetésére vonatkozó tervek ellen. Százan írták alá a tiltakozó petíciójukat.

A Juhar utcai speciális iskola dolgozói egy nyílt levelet juttattak el a delmagyar.hu szerkesztőségébe, mely tartalmazza az intézmény megszüntetése ellen összegyűjtött száz darab dolgozói, illetve szülői aláírást is. Az iskola a korábbi zárt dühöngőszoba kapcsán tett szert kétes hírnévére, mely botrány kapcsán később felmentették az igazgatónőt, Kimpián Ildikót.

A legújabb fejlemény, hogy Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke a legutóbbi közalkalmazotti gyűlésen bejelentette: a megyei vezetés a közgyűlés elé fogja tárni, hogy a Juhar utcai speciális iskolát 2011. július 31-ével szüntesse meg, és kapcsolja a kiskőrösi iskolához. Rausch Sándor tájékoztatójából kiderült, hogy az átszervezésre azért van szükség, mert a felfüggesztett igazgatónő nem gyakorolhatja munkáltatói jogait, illetve a Juhar utcai iskolából rendre panaszok érkeznek a megyei önkormányzathoz.

A Juhar utcai iskola alkalmazottjai egy petíciót fogalmaztak meg, melyet a Délmagyar.hu  szerkesztőségébe is eljuttattak. Ebben így fogalmaznak a dolgozók: 
Az alelnöki tájékoztató és annak indoklása mélységesen elkeserítette intézményünk alkalmazotti közösségét. 1983-tól 1996-ig valamennyi igazgató kitöltötte ciklusát, volt olyan is, aki több cikluson keresztül vezette az intézményt. Ebben az időszakban az iskola szakmai munkája országszerte ismertté vált; a gyógypedagógus-képzés gyakorlati helyévé váltunk. Sajnálatos, hogy az utóbbi néhány évben jól képzett, színvonalasan dolgozó szakemberektől kellett megválnunk. Az intézmény dolgozói a legnehezebb körülmények között is helytálltak. A még itt dolgozó pedagógusok – akárcsak a korábbi években – a mai napig lelkiismeretesen végzik szakmai munkájukat. Minden ellenkező híresztelés valótlan. Magyarországon elsőként kezdtünk bele értelmileg akadályozott gyermekekkel a kompetencia alapú oktatásba. Általános iskolai egységünk az elmúlt évben megkapta a referencia intézmények előminősítését. Az elmúlt időszakban újjáépült az iskolai épületszárny és felépült a szakiskolai szárny. A múlt évben megújult a gyermekotthon. Az előterjesztés időzítése sem érthető számunkra. A kormány az új oktatási törvény kidolgozásán fáradozik. A tervek szerint 2011 szeptemberétől az oktatási intézmények az állam alá tartoznának. Ha ez a törvénytervezet megvalósul, akkor két, földrajzilag ilyen távol eső intézmény összevonásának semmilyen elfogadható indoka nem lenne. Az összevonás iránya is furcsa számunkra. A Juhar utcai intézmény mind az alkalmazottak számában, mind az ellátott feladatok tekintetében, valamint az ellátott gyereklétszám alapján jóval nagyobb, mint a kiskőrösi intézmény. Közigazgatásilag és földrajzilag is a megye központjában helyezkedik el. Az ide járó gyermekek közlekedése szempontjából sem elhanyagolhatóak ennek az előnyei. 2010 novemberében már kértük, hogy az intézményvezetői állást pályáztassák meg. Most újra kérjük, fontolják meg ezt a lehetőséget! Mi bárkit szívesen fogadnánk vezetőnek, aki szakmailag és emberileg alkalmas erre. Szeretnénk, ha intézményünk megőrizhetné függetlenségét, önállóságát.

A levelet 100 aláírással együtt adták át a megyei önkormányzat vezetőinek. Az ügy fejleményeiről tájékoztatjuk majd olvasóinkat!

Forrás: ITT!

…És a Kiskunhalasi Otthon hajlandó bukni egy bukottért?  

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

5 megjegyzés:

  1. NEM! Nem vagyunk hajlandóak egykét alkalmatlan személy miatt munkanélküliek lenni! Csalnak hazudnak és a dolgozókat büntetik munkanélküliséggel. Azokat el kell távolítani akik nem tudják vezetni az intézményünket.
    Új vezetéssel,új orvosokkal tovább lehet működtetni az intézetet.Meg eltávolítani azokat akikre nincs szükség, a semmiért veszik fel a fizetésüket. Ehhez azonban a Fenntartó hozzáállása is szükségeltetik. Ha a bántalmazókat védik akkor mondjanak le! Nem tudják a kötelezettségüket teljesíteni.Ibolya

    VálaszTörlés
  2. Rausch úr szavait mindenki figyelmébe ajánlom!

    VálaszTörlés
  3. Miért mondott le az Igazgatónő?
    Méltatlan megalapozatlan támadásoknak nevezi a történteket! Ezzel egyet is értenék vele ha a betegek pénzén nyaralt Ő és rokonai barátai akkor méltatlan az intézetbe maradásra. Kifogástalanul működik mint mondja csak lejáratás az egész. Ha nem mernek szólni a terror miatt a dolgozók az még nem azt jelenti, hogy kifogástalan minden. Nem volt szándékában megszüntetni a betegverést,akkor viselje a következményeket ami rá és a fenntartóra nagyon rossz fényt vetít. Már csak azáltal is,hogy fejlesztő pedagógusként dolgozik tovább a megfelelő iskolázottság nélkül.Ez is gyanúra ad okot. Miért? Vagy vett a fenntartó neki megfelelő bizonyítványt.Érdemes lenne minden bizonyítványát megvizsgálni,tanult érte vagy vette és nem is elfogadható. Múlt csütörtökön kéztörés miatt tett feljelentést a kórház ismeretlen tettes ellen ami a Pszichiátriai intézetbe történt. Gyújtogatás is volt, helyt álltak az ápolók. Megengedett a veréses beteggondozás? Ezt támogatja a fenntartó? Miért?
    Talán olyan betegnek tört el a keze aki vallomást tett,mert akkor a szándékosság is felmerül. Simon Ilonának meg már nem hisz senki! Neki a végleges eltűnés az intézetből lenne, a legokosabb lépése az elmúlt 2 évre vetítve. Hazudozás árán marad tovább ott nem szerencsés döntés. Egyházat, mindenkit okol olyan dolgokért amiért Ő a felelős és a közvetlen közeli vezetők. Ne kenje a saját bűneit másokra,nem bezáratni akarják csak igazságot verés nélküli életet a lakóknak. Azt szeretnék elérni,de nehézkes az igazság felderítése. Politikai hátráltatásnak is nevezhetném. Nem megengedett,hogy részeg emberek ordítozzanak a dolgozókkal akik becsülettel végzik a munkájukat. Figyelemmel kísérem,hogy a dolgozók kiállnak e a lakóik mellett,vagy Ők is a hazugság mellé vonzódnak.
    Ez a XXI. század beteggondozása?
    F.A

    VálaszTörlés
  4. A másik tűzről miért nem mesélt az igazgató amikor a pólója égett a betegnek. Á nem történt semmi?

    VálaszTörlés
  5. Csak a combjából pótolták a bőrét ahol megégett.
    Ez itt semmi. Már megszokott.

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)