2010. július 24., szombat

Olvasói levél LXXI. - Gyakorlat teszi a ... feljelentőt

.                             
.…”Ahogy itt olvasgatom a feljelentésekkel való dolgokat, ki kell jelentenem, ez nem most kezdődött. Én már nem dolgozom az intézetben, az elsők közt voltam, akit kiebrudaltak. Megtaláltam a helyem és azóta is ott vagyok. Visszatérve a feljelentésekre. S. Ilona helye is így lett biztosítva! Z.né Marika mesélte annó, a volt igazgatónőt fel kellett jelenteni azért, hogy mielőbb távozzon. Ő ebbe is besegített. Z.né Marikának az intézet belső dolgairól kellett a patkó tó urának jelentéseket adni. Ő így igyekezett S.I.-nek a helyet biztosítani! Amikor már a vége felé járt a dolog, a patkó tó ura N.F. kiadta a parancsot Z.né Marika menjen betegállományba, ne legyen jelen a zűrös igazgató váltásnál!
Nahát, akkor … milyen ember is vagy Te? Olyannak készítetted elő a terepet felső parancsra, aki a szociális dolgokhoz abszolút, de nem értett! Mindnyájan tudjuk S.I.-t és a patkótó urát N.F.-et milyen szálak fűzték össze.
Ha belegondolok, rajtad kívül Marikám egyetlen ember sem elítélendő a régiek közül.
Ezeknek a dolgoknak utána lehet nézni, mikor is volt ő (jav. a szerk.) annó betegállományban?
Ő igazságtalanul megtette azt az aljas dolgot (feljelentést), és most bántja azokat, akik az igazságért küzdenek!”

 Egy régi, aki tud mindent

Olvasóink kérésére közöljük. Köszönjük!

.
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Olvasói levél LXX. /részlet/ - Szereptévesztés


… „Mielőtt bárki is "elsírná" magát a szegény fenntartó problémáin, jó lenne tisztázni pár alapvető kérdést:

1. a fenntartónak az a dolga, hogy megoldja a problémákat! Hogy nehéz-e? Igen, az, mint ahogyan minden egyes dolgozónak is nehéz a napi munkája, így ez nem igazán elfogadható kifogás, különösen, ha az igen eltérő nagyságrendű javadalmazásokat nézzük!

2. a hozzászólónak a jelek szerint nem tűnt fel, hogy a kifogásolt problémáknak semmi köze a fenntartói nehézségekhez, azok akkor is fennállnának, ha csak úgy dőlne a pénz a kormányzattól! (Sőt, egyesek akkor kapnának csak "vérszemet"!)

3. hol a "párbeszéd"? vagy akárcsak bármiféle reagálás a felvetettekre? ki tartozik kinek is felelősséggel? nem a választott az ő választóinak, hanem fordítva? Az alapvető jogosultságot kérdőjelezik meg akkor, amikor nehezményezik a kérdéseink-kifogásaink feltehetőségének jogosságát!

4. hol marad az emberi tisztesség? nem arra kapott bárki is "felhatalmazást", hogy a rokonokat, csókosokat ültesse a bizalmi poziciókba!

5. ha minden rendben volt és van, akkor mi szükség volt és van a hazudozásokra és miért nem lehet mindezeket emberi módon megtárgyalni, miért az az egyetlen válasz, hogy a problémákat jelzőket és feltárókat gyalázzák?

Valahol valakik nagyon félreértik a szerepüket, a feladatukat, nem királyválasztások voltak, különösen nem helyi kiskirályoké!”

Dr. Domokos Győző, köszönjük!

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

A blog válaszol XVI. - Miért nem a Gyurcsányékat kérjük számon?


„Tisztelt Kiskunhalason dolgozó blog írók! Amilyen szinten gyalázzák a fenntartót, lehet lassan sikerül elérniük hogy egyet fognak érteni a szcientológiai egyház szándékával, mely szerint be kell zárni az ilyen típusú intézményeket.  Na, akkor lesz ám sikoltozás, gazdasági válság oda haza. Jobb helyeken nem szoktak oda tenni ahonnan esznek. Én magam maximálisan egyetértek az egyház azon törekvésével, hogy ezt az ellátást át kell szervezni. Ígéretet is tett erre kis hazánk az elmúlt 10 évben, hogy megteszi. Ellenben Gyurcsányék a probléma orvoslása helyett talicskát vásároltak, hogy legyen mivel a pénzt ki talicskázniuk az országból, a problémát eszük ágában sem volt megoldani. Ellenben minket a megyei önkormányzat foglalkoztatottjait megnyomorítani volt eszük. A normatívákat nem oda adni, alulfinanszírozni erre is volt eszük. Miért nem ezt kérik számon? Ok okozati összefüggést keresve? Számon kérve! Gyalázni azt aki folyamatosan azért dolgozott, hogy minél több munkahelyet meg tudjon tartani önök szerint célravezető? Lehet az önök ténykedése kapcsán ha hasonló döntést kell hoznia mint az előző években könnyebben fog dönteni a leépítések mellett, hála önöknek!”

Névtelen megjegyzésként érkezett a „Jogos”, a ”Nem a bejelentőknek köszönhetik”, valamint „Az etikátlan megnyilvánulás” című bejegyzésekhez. Köszönjük!
____________________________________________________

Néhány felvetésére ezúton kívánok válaszolni:
A címzés a második bejegyzésnél módosítva lett Netrefelblog írókra. Sajnálatomra, ezt is névtelenül küldték el, csak annyit lehet tudni, hogy a levélíró a vezetés oldalán áll!

Félig jól értesült, – ami sokszor rosszabb, mintha nem rendelkezne információval –, a szcientológiai egyháznak valóban törekvése az ilyen típusú, rosszul működő intézmények bezárása, éppúgy, mint hazánknak. Ez azonban nem kizárólagosan a pszichiátriai, hanem a mamut, illetve több profilú intézményekre vonatkozik, ezért, az komoly átszervezést igényel.

„Jobb helyeken nem szoktak oda tenni ahonnan esznek.” Pontosítanék: Jobb helyeken megtisztítják az asztalt, és kulturáltan étkeznek! 

Nem szép dolog intézmény bezárásával, vagy munkahely elvesztésével fenyegetni becsületes dolgozókat. Annál is inkább, mivel a tisztességes, szakmai, és humánus munkavégzés és vezetés nem pénz kérdése.

Reménységünk közös: a Gyurcsány kormány elszámoltatása… Ezt ne rajtunk kérje számon, hanem politikusainkon! Ezért szavaztunk rájuk! De az elszámoltatás és a számonkérés mögül nem bújhat ki senki, még akkor sem, ha más színekben indul, vagy indult a megmérettetésért. Először a saját házunk táján kell rendet rakni, addig nincs jogunk számon kérni senkit.

Nem hiszem, hogy a felelősség kérdését a munkahely megtartásáért folytatott küzdelmével, bárki elodázhatná. Ráadásul a felvett - jelentős kamattal terhelt - kölcsön nem biztos, hogy az egyedüli célravezető megoldás ilyen esetekben. Remélem, ennek visszafizetési garanciáiról is határozott elképzeléssel rendelkeznek a felelős politikusok, és nem fognak előállni széttárt karokkal, hogy a „Köszönjék a…” kezdetű strófával, kényszerű, ám felelőtlen döntésükre bűnbakot keresve kihátráljanak az intézmény jövőjét illetően!

A fenntartó gyalázásának vádját pedig visszautasítjuk. Igaz, előfordul egy-két elkeseredett hangvételű, valamint számon kérő hangnemben íródott megjegyzés, éppúgy, mint a humoros, vagy csalódottságot tükröző kritika, de kérem az illetékeseket, ezt fogják fel építő kritikának! Tíz év elkeseredett várakozás után, ennyi a munkatársaknak is megengedhető.

Visszautasítjuk továbbá azt is, hogy a Fideszes képviselők ne a polgári, vagy keresztény értékrend alapján képviseljenek bennünket!
.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Olvasói levél LXIX. - A hatalommal való visszaélés tilalma


Hiszem, hogy amit a Miniszterelnök mondott, az nemcsak "fent", hanem "lent" is megvalósul, miszerint -"Ne fordulhasson elő, hogy a magyar embernek mindennapi élménnyé váljon a hatalalommal való visszaélés." Milyen jó lenne, ha ezt több intézmény vezetője értelmezné és magáévá tenné, vagy tetetnék velük. A fenntartójukkal is természetesen!
Akkor valóban nem lenne napi élmény a hatalommal való visszaélés. A kérdés csak az, hogy ezt milyen időponttól, és milyen eszközökkel akarják megvalósítani.
Hinni szeretném, hogy mielőbb és hatékony, eredményes eszközökkel!

Hozzászólásként érkezett, köszönjük! 

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Olvasói levél LXVIII. /részlet/ - Közös örökségünk


Amit ezen a blogon olvasok megdöbbent, mert szinte egy az egyben elmondható a Juhar utcai iskola igazgatójáról is! S ugye mindkettő, érdekes módon a BKMÖ-höz tartozó intézmény, ahol tudtak mindenről. (Megfordul a fejemben, vajon a többi intézményüknél is így mennek a dolgok?  Csak azoknál még nem robbant a bomba?)
Tőlünk több jelzés ment hozzájuk, csak épp mindet eltussolták, érdemi intézkedés nem történt.
Igen érdekes kérdés, vajon mért védik némely igazgatóikat ennyire?! Már rég fel kellett volna menteniük mindkettőt, hiszen bőven van fegyelmi megindítására elegendő indok, mindkét esetben, ahogy olvasom!
Üdvözlettel: Maybae - Köszönjük!

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 23., péntek



Tisztelt Netrefel Blogozók!

Több rosszindulatú ember nyilvánít itt véleményt, akik még mindig próbálnak másokat befeketíteni azért, hogy ne az intézetben történt gyanús dolgokra koncentráljanak.
Még mindig szíves figyelmükbe ajánlom az emberijogok.hu vagy cchr.hu weboldalainkat, és kiderül mindenki számára, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt a Szcientológia Egyház alapította, de attól független szervezet. Kiemelten közhasznú szervezetként működünk, ami azt jelenti, állami feladatot látunk el jogvédő tevékenységgel. Nem kell ahhoz szcientológusnak lenni, hogy valaki fellépjen az emberi jogok sárba tiprása ellen!
Nyilvánvaló, hogy számos ember számára igen csak zavaró a tevékenységünk a takargatnivalójuk miatt. Én teljesen megértem őket, de ettől még fellépek a jogsértések ellen!

Üdvözlettel: Hídvégi Klára 

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§


Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Nézzük reálisan a dolgokat

Nem azon kéne csámcsogni már, hány beteg ember lett öngyilkos az egyházban gyógyszeres kezelés nélkül, hanem azon, hogy hány lakónk lett öngyilkos ápolás, orvosi felügyelet, gyógyszeres kezelés mellett! Netán rossz gyógyszeres kezelés mellett! Hány ember halt meg, - mint olvashattuk - szívmegállásban, ki tudja minek a következtében? A kollégákról már nem is beszélve! Hányan dobták el életüket az embertelen megaláztatás, terror miatt! Hány munkatársat betegítettek meg a "szakemberek" és hányan váltak maguk is beteggé, ne adj Isten gyógyszerfüggővé! Aki tudja vesse már össze, aztán támadjon bármilyen egyházat! Kétségkívül sok beteget produkálnak a szekták is, ezt is tapasztalhatjuk intézményünkben.
.
Olvasonktól kaptuk, köszönjük! 
=========================================

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

2010. július 22., csütörtök

Jogos

Tisztelt Érintett Úr!
. 
Önt a Rögtönlátó Bíróság bűnösnek találta, mulasztás, eltussolás, bűnpártolás és egyéb súlyos cselekményekben!  
Visszaélve pozíciójával, ön a rábízottak érdekeit nem képviselte. A betegek ellen elkövetett bűncselekmények elkövetését nem előzte meg. Ezt képviselői minőségében sem tette meg.
A Rögtönlátó Bíróság önt, azonnali hatállyal felmenti pozíciójából. Főbüntetésként, két és fél millió forint pénzbírság befizetésére kötelezi, melyet az intézmény új vezetésének, a becsületesen helytálló dolgozóinak rekreácójára kell fordítania.  Továbbá elmarasztalja személyét, mint fenntartót, ezért két év közmunkára ítéli, melyet a halasi intézmény ominózus hetes osztályán kell letöltenie, mint segédápoló. 
Mellékbüntetésként, a Bíróság 5 évre eltiltja a közügyek gyakorlásától.
. Kötelezi továbbá az elnök urat, hogy a két ápolónőtől nyilvánosan - média bevonása mellett - kérjen bocsánatot!
.  
Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs. Az ítélet jogerős.
.
Olvasónktól kaptuk, köszönjük! 

--------------------------------------------------------------------

.

Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

Nem a bejelentőknek köszönhetik!

Jelenleg mindhárom vádlott szabadlábon van. Az ellene felhozott vádak alapján P. Tibor harmadrendű vádlott a zsarolásért 2-8 évet kaphat, testi sértésért 1-5 évet. A másodrendű vádlott, H. Kornél 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, míg az elsőrendű vádlott 5-10 évig ülhet, ha tette bizonyítást nyer a bíróságon. A nyári ítélkezési szünet után, szeptemberben kezdődhet meg az ügy tárgyalása a Kiskunhalasi Városi Bíróságon.  
P.T. a kolléganőjének köszönheti a vádat!
Nehogy azt higgye a dolgozó kemény mag, ezzel elhárították a veszélyt, hogy a megvádolt személyekre terhelő tanúvallomást tettek. Ha van esze a 3 ápolónak, akkor visszacsapnak a díszes kollégáknak, és nem viszik el 3-an ezt a terhet.
Nem lenne igazságos, ha csak őket büntetnék!!  
----------------------------------------------------------------------------------- Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT! www.pszicho.net

2010. július 21., szerda

Az etikátlan megnyílvánulás

Ha az orvos a munkavállalót táppénzen tartja, a munkáltató ezt önmaga nem bírálhatja felül, mivel a táppénzen tartás indokoltsága orvosi szakkérdés. A táppénz alapját képező betegállomány orvosi kérdés. Az orvos állapítja meg, hogy a munkavállaló munkavégzésre képes állapotban van-e. Az orvosok táppénzes naplóját  havonta vizsgálja az ún. felülvizsgáló főorvos, akinek a feladata ezáltal a táppénzcsalások kiszűrése. A legtöbb betegség esetén 1 hónap után már szakmai felülvizsgálat, tehát más orvos vizsgálata is szükséges a betegállományban tartáshoz. A felülvizsgáló főorvos véleményével szemben a megyei Főorvosi Bizottsághoz, illetve az Orvosszakértői Intézethez lehet fordulni a betegállományba tartó orvosnak, illetve a betegnek. A munkáltatónak ilyen joga nincs. Az orvos által kiállított papírok hamisságának gyanúja esetén feljelentést tehet, illetve a Btk.  tényállása alapján tehet bejelentést. Üdvözlöm a vezetőséget, amiért feljelentették az orvosokat /beteg dolgozókat/. Jogtalanul senkit nem tartanak betegállományba és minden ehhez  hasonló gyanúsítást visszautasítunk!

Olvasónktól kaptuk, köszönjük!

Kiegészítés! Minden hosszan tartó betegállományba lévőnek javasoljuk, a fizetés és a táppénz közötti különbözet  munkáltató által való kifizetését, valamint a kártérítési per megindítását!

-------------------------------------------------------------------------------------

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT! www.pszicho.net

2010. július 20., kedd

Hazugságra - hazugsággal!

 
Tisztelt Igazgatónő!
.
Kérem kicsit húzódjon félre és szálljon magába, ugye így van, megint a rokona csinálta a bajt? Ön nem azért van ott, hogy a hazugságokat takargassa, titkolja, hanem azért, hogy kiderítse az igazságot. Ön is tudja, a tanuk hazudtak, egyik része azért, mert bosszút állt, a másik meg mimóza és fél a megtorlástól. Erről kéne az embereket meggyőzni, nincs már megtorlás, mindenki mondja el ami a szívét nyomja, avagy valaki súlyosan megbántotta. Kérem szakítson azzal, hogy a rokonok szentek, sajnos nem azok, hanem nagyon gonoszak. Én ismerem önt, ön nem az az ember most, mint aki volt! Megváltoztatták a körülmények, szinte mindig hadba állt valakivel és bizony a 9-es főnővére ebbe sokat tett! 
.
Tisztelt igazgatónő, kérdezem, észrevette, hogy a foglalkoztató két fele szakadt? Ugye nem? Hát itt a baj!

.
Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 19., hétfő

Hazugságok

Én mindent értek! De miért nem lehet az intézeten belül megoldani a dolgokat? Na nem úgy mint ma!
A tanúk hazudtak arcátlanul, volt aki hallotta tisztán a fenyegetést, mert utána meg is beszélték. B.B.-ét értem, ő utálja az érintettet. De kérdezem G-it, É-át ők, hogy néznek ezek után a tükörbe? Kpné mindig is belehazudott az ember arcába, ez mindenki számára tudott. Igazgatónő nem igaz, hogy nem tudja, milyen hazug ő.
Megérdemelnék, hogy velük is az történjen, mint amit mással tettek! Az igazság, ilyen emberek miatt el van nyomva az intézetben! Akkor én, személy szerint másként támadok. 
Jöjjön a Lylly program ellenőrzése! Sok mindent tudok ezzel kapcsolatban, de egy illetőre tekintettel voltam eddig, de ennek vége!! 
A foglalkoztató gyáva és hazug emberek tömkelege, tisztelet a kivétel(ek)nek! Legyen az ő nagy veszteségük az életben az, amit ma tettek! HAZUDTAK! 

---------------------------------------------------------------------------------

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

Felhívás


Ismételten felhívom a hozzászólók figyelmét arra, hogy mellőzzék a másokat lejárató, becsmérlő megjegyzéseket blogoldalunkon!
Több kolléga kérését tolmácsolom ezúton!
Kérem azonban, hogy akit az igazságérzete nem hagy nyugton, mert úgy érzi, hogy sérelem érte, őt, vagy a rábízottakat, az panaszát magánindítvány útján terjessze elő (rendőrségi, ügyészségi feljelentés)!
Én is ezt tettem. Nem magam miatt elsősorban, hanem azokért, akiket képviselni vagyok hívatott.
 

Üdvözlettel: Uray Erzsébet

  
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 18., vasárnap

Kinyírunk, kolléga! - pszichoterror a munkahelyen! Tettlegességgel?

Amikor a két nővér az ügyésznél feljelentést tett, és ez kitudódott, akkor februárban össze lett hívva egy rögtönzött és nagy munkaértekezlet! A két nővér csúnyán le lett hordva mindennek! Volt, aki megkérdezte: Igazgatónő, ha kérdezik mi történt, mit mondjunk? Erre igazgatónő válasza az volt: Azt kell mondani, nem történt itt semmi! Kérdezem az igazgatónőt, ha most kérdezik mi történt, akkor mit mondjunk? Még mindig hazudjunk az önök érdekében? Nem gondolt arra, most kéne már összehívni egy munkaértekezletet, ahol hitelesen beszámolna a dolgozóknak? Vagy netán felkérne bennünket megint arra, hogy mondjuk azt itt semmi nem történt? Álljon elénk, és mondja mindenki szemébe azt, itt nem történtek ilyen dolgok!
Fog ez menni, az év végi értekezleten is szemrebbenés nélkül mondta, alig tudta az intézet kigazdálkodni a fennmaradását. Csak azt felejtette el, hogy a vezetőknek több száz ezer FT-t ki lett osztva jutalomként! Miből? Várjuk a további instrukciót, mit hazudjunk? Hívja meg a szegedi professzort is, az be tud bennünket tanítani!
.
..................................................................................................................................... Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT! www.pszicho.net

A blog válaszol XV.


"Nem! Ez akkor lenne elfogadható, ha minden feljegyzés felkerülhetne a blogra, ami normális hangon íródik. Ez jelenleg nem így van, tehát amíg kiválogatja, hogy melyik beírás tetszik és melyik nem és ennek megfelelően közli, addig nem korrekt a dolog. Az, hogy ez saját blog? Ház azért, ha ezen a saját blogon embereket mocskolnak, vádolnak mindenféle dologgal, akkor talán az lenne a korrekt, ha az ő reagálásait is megjelenhetnének itt még akkor is, ha ez magának esetleg nem tetszik. Nem kellene irányítottan vezetni a blogot, mert az nem szolgálja az igazságot!"

Névtelen hozzászólásként érkezett. Köszönjük! 

-----------------------------------------------------------------------------

Kezdetben a blog nyitott volt, bárki hozzászólhatott. Fent hagytuk, a minket rágalmazó és támadó írásokat is, meg lehet tekinteni.
Kértük önöket, hogy legyenek tekintettel az oldal eredeti stílusára, de nem voltak képesek betartani az alapvető szabályokat. Arcátlan kirohanásaikkal, kellemetlen és kényelmetlen helyzetbe hozták a működtetést, ezért moderálni vagyunk kénytelenek. Valószínüleg, nem értenek egyet velünk, de hogy önöket idézzem: "Akinek nem tetszik, el lehet menni!"

Nem hinném, hogy a fenntebb leírtakat bárki vitathatná.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Hiábavaló szakmai tanácsok


Éves beszámolóm a 2001. évben végzett előgondozásról (5 oldal)

A beszámoló része a 2002. évi munkaterv (részlet):

 „Kitekintés összegzés, javaslattétel:

- Javaslat veszélyeztető betegek elhelyezésére (7. osztály); 

kiemelt bérek, illetve pótlékok;
csökkentett munkaidő;
emelt létszámú státuszok; 
speciális szabályzat (házirend);
folyamatos foglalkoztatás;
fokozott érdekvédelem;
szupervízió;”...
Uray Erzsébet
  előgondozással megbízott személy
   (2002. január 17.)
. 

Úgy tudom, a fentiekből nem sikerült megvalósítani semmit, bár egy részük, nem pénz kérdés!

Tegyék fel a kérdést, a fentiek megvalósulása mellett megelőzhető lett volna a bántalmazások, visszaélések sora?

Számomra újra felveti a felelősség kérdését!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net