2011. május 21., szombat

Már a küszöbön az igazság!!!


Nagyításért kattintson a képre!  

Gondos Cicának sok a dolga! :)Vajon ki küldhette???


Anonim levélként érkezett: 
 
„Nincs is belső ellenőr már tavaly november óta, miről írsz?
Már régen más a munkaköre, de miért bántod, ő csak azt végezte amivel megbízták, és belső ellenőrként sem lóbálta a lábát, hanem dolgozott, csak éppen nem a feladatkörében.

Miért nem írsz a minőségügyi vezetőről?

Ő mit dolgozik?, mikor van a munkahelyén,? tudomásom szerint heti 4o órában kellene dolgozni, ezt Te is jól tudod, vagy vannak kivételes személyek akiket a végtelenségig lehet gyalázni, aki meg megérdemelne egy-két szót azt nem?

Nyisd ki a szemed, és lásd a volt belső ellenőr már minden reggel 6- és 7 óra között a munkahelyén dolgozik, most is régen is, és soha nem a munkabefejezési időt nézi, hogy jaj istenem 16 óra és indulnom kell, mert ha munkája úgy adja marad tovább és soha nem jegyzi, hogy mennyi a túlórája.

Ébredjetek már fel és ne azt bántsátok aki nem érdemli meg.

 ------------------------------------------------------------------------------

Fogalmunk sincs... :) 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Mit keres a Macsek a konyhában?


Mit keres az ember a konyhában? Aki élt macskával, tudja, miről beszélek: hazaviszed a falatnyi kis virnyákológépet, két napig imádkozol hozzá, hogy jöjjön ki a radiátor alól, és ne sírjon a mamája után. Aztán – mikor már elveszted a reményt, hogy képes leszel életben tartani - előpenderül, megrázza magát, bevacsorázik, rácsurrant a szőnyegre, befekszik az ágyba, és attól kezdve te laksz nála. Tehát én a két cica konyhájában főzök, a teljes ellátásért cserébe.


 

Nagy István Gábor

  

2011. május 20., péntek

Most mi jövünk! ;)
Napi humor


Két ügyvéd találkozik.

Hogy vagy? - hazudja az egyik...
 

HELYREIGAZÍTÁS -
Nem a mi feledatunk lenne!


Koholt Zoltán-nak!

Az intézményben nincs P. Éva főnővér. A vádlott neve K. Ernőné főnővér, helyesen. 
P. Éva hallatán, mindenki Péliné Éva exfőnővérre gondol - s szerintem, ezt ő jogosan kérné ki magának! 
K. Ernőné vádlott, s az igazgatónő rokonok, és mindketten az ön (K.Z.) munkatársai voltak... 
Nem mellesleg, ha ő lehet P. Éva, akkor U.E. miért nem F.E.? 
 
Tudatlan, vagy tudatosan vezeti félre az olvasókat?!


A szelíd főnővér szavai:

„Úgy megcsaplak, hogy nem kelsz föl... Megteszem, most rögtön... Te nem ismersz engem!”

Előzmény: ITT!

Az ön szerint "korrekt, hiteles és profi" anyag: ITT!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Olvasói hozzászólások


A "magasabb rendű" pénzügyekhez


„semmilyen jogotok nincs betekinteni a magasabb rendű pénzügyekbe”

Igenis van. És ha még a legnemesebb célokat gondolva különítenének el pénzeket, vagy forgatnának vissza pénzeket, akár az államkasszába, vagy a pártkasszában, vagy a választási 2/3 megszerzéséhez, megvásárlásához, vagy ki tudja mihez, akkor sincs joguk hozzá! Ugyanis a cél (pénz) nem szentesíti az eszközt! Nem lehet az igaz utat, hazugsággal kezdeni, megalapozni, nem lehet bűnös pénzt rá fölhasználni...
Ha az emberek nem képesek átlátni, és a jót választani, akkor még nem vagyunk érettek a jólétre...
Ha csak hamis (ördögi) pénzekkel tudunk lábra állni, vagy eladósítani hazánkat, hát akkor maradjunk a fenekünkön ülve!
Semmi sem jogosít fel senkit arra, hogy a hátunk mögött eldöntse, hogy mi jó nekünk, mire van szükségünk. Adósságra, hazugságra, hamis jólétre nincs, az biztos. És hamis hazára sincs.
Úgy hogy, ne jöjjön itt nekem a magasabb rendű pénzügyekről szóló vakítással, mert mi innen alulról jól látjuk, hogy ez önöknek mit jelent: hazugságot, korrupciót, csalást, gátlástalanságot, bűnözést...

Addig szálljon le, vagy ki, amíg nem késő!
Bár tudom, hogy erre önök nem képesek.

--------------------------------------------------------------

„semmilyen jogotok nincs betekinteni a magasabb rendű pénzügyekbe” - írta még a fenti idézet, értelem nélküli szerzője!

Valójában, az az igazság, tisztelt ittfelejtett elvtárs, hogy az adófizetőknek nemcsak joguk van tudni, hogy mire költik a pénzét, vagy mire nem költik (kölcsön felvétel, kiadások, bevételek, mulasztások...), hanem a magasabb rendű pénzügyekbe érintettek kötelesek elszámolni az adófizetőknek, kérés, kérdezés, felszólítás, és ha meg nem sértem, hazudozás, letagadás nélkül!
Ne az ön által nagyrabecsült, cezaromán hazudozóról, köztörvényes bűnözőről vegyen példát!  

-------------------------------------------------------------

Elszólás: "Kinek az ellenőrzési jegyzőkönyve lenne nektek megfelelő?"

Tudjuk, önök bármikor, bármilyen jegyzőkönyvet képesek előállítani, újraíratni, illetve előállíttatni, újra írattatni, eltüntetni (lásd 7. osztályon készült jegyzőkönyvek).
A kérdés, nem helyes. Nem az a kérdés ki írja újra a jegyzőkönyvet és kivel, hiszen azt csak az írhatja, aki az adott ügyben érintett.
A kérdésre a válasz, csak azt fogadjuk el, ami az igazságot tartalmazza.
Ezzel pedig úgy tudom, komoly gondjaik vannak...
Ezek szerint a lakók nyaraltatásával kapcsolatosan is minden befizetés, és visszafizetés rendben könyvelve van, csakúgy, mint  K.úr irodájába a láncos, álló toronyóra, és a leltárszáma is be lett jegyezve az átadás-átvételkor.Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Már behűlt...


 Nagyításért kattintson a képre!


Vidám szép napot! :))

  

Oly jól csúszik ez a banánhéj! :) Remélem mindenki jól aludt!


2011. május 18., szerda

2011. május 17., kedd

Tudják... Már megint! Nagyításért kattintson a képre!

"8 büntetőeljárás van az intézménnyel összefüggésben..."
Nyolc büntetőeljárás (kezdésnek) az intézmény vezetése ellen.

Ez még gombócból is sok!


LESZ MIT MEGGYÓNNI HÉTVÉGÉN!

Ez egy mai hír a baon.hu oldalról:
Most akkor ki hazudik? Ráadásul igencsak pofátlanul! Persze miért is csodálkoznánk ezen, hiszen ha a korábbi közgyűlési alelnök képes volt az alábbiakat állítani, akkor ez a "kicsinység" már nem is számít, ugye?
Csak emlékeztetőül, éppen a napokban vádolta meg az ügyészség a volt igazgatónőt + 25 főt több gyermek sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűncselekmény elkövetése miatt, ma pedig hivatalosan is elhangzott, hogy a Juharon csak 40 %-os a szakképzettek aránya, ami ugye még a törvényes előírásoknak sem megfelelő, nemhogy referencia szint lenne!

Kirándulás - Bevitték őket az erdőbe


„A vezetés a betegek számláiról nem csak a kirándulás költségét vette fel, hanem egyéb összegeket is.” HírTV
 

2011. május 16., hétfő

Imádom :))


 
 

Véletlenül rossz képet raktam fel...Ja... Mégse!

"Elég volt a sorozatos vádakból, megtesszük a szükséges jogi lépéseket!"


"...Több ügyben folyik nyomozás a pszichiátriai intézetben történtek miatt, ezek közül az egyik kiterjed az intézet által évente lebonyolított nyaraltatásokra, amelyek elszámolása a gyanú szerint nem volt szabályos. Vizsgálják még a foglalkoztató építésének körülményeit és az intézet területén történt fakivágást is. Magánokirathamisítás, csalás és vesztegetés miatt már eddig is folyt nyomozás Kiskunhalason." HavariaPress

"...Más nyomozások is indultak az intézményben, gazdálkodási ügyekben; magánokirat-hamisítás, csalás és vesztegetés gyanújával." klubradio.hu

"...Több ügyben folyik nyomozás a pszichiátriai intézetben történtek miatt, ezek közül az egyik kiterjed az intézet által évente lebonyolított nyaraltatásokra, amelyek elszámolása a gyanú szerint nem volt szabályos. Vizsgálják még a foglalkoztató építésének körülményeit és az intézet területén történt fakivágást is." stop.hu

"...Több ügyben folyik nyomozás a pszichiátriai intézetben történtek miatt, ezek közül az egyik kiterjed az intézet által évente lebonyolított nyaraltatásokra, amelyek elszámolása a gyanú szerint nem volt szabályos. Vizsgálják még a foglalkoztató építésének körülményeit és az intézet területén történt fakivágást is. Magánokirat-hamisítás, csalás és vesztegetés miatt már eddig is folyt nyomozás Kiskunhalason – részletek a Magyar Nemzet hétfői számában (ITT! és ITT!)." hirtv.net

"...Több ügyben is folyik nyomozás a pszichiátriai intézetben történtek miatt, ezek közül az egyik kiterjed az intézet által évente lebonyolított nyaraltatásokra, amelyek elszámolása a gyanú szerint nem volt szabályos. Vizsgálják még a foglalkoztató építésének körülményeit és az intézet területén történt fakivágást is. Magánokirat- hamisítás, csalás és vesztegetés miatt már eddig is folyt nyomozás Kiskunhalason." Figyelő


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Kopp MáriaEgyetemi tanár, orvos-pszichológus, Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Egyetemi tanár, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatója. 2007 óta a Magatartástudományi Intézet tudományos igazgatóhelyettese, a Semmelweis Egyetem és az MTA Mentális Egészségtudományok társult kutatócsoportjának vezetője. Orvos, pszichológus, klinikus szakpszichológus.
 A magyar népesség életminőségét, a testi és lelki egészség összefüggéseit vizsgálja évtizedek óta. 268 tudományos közleménye, 9 könyve jelent meg. 1995 óta PhD-témavezető, 2003 óta a Magatartástudományi program vezetője a Mentális Egészségtudományok doktoriskola keretében, eddig 16 hallgató védte meg vezetésével PhD-fokozatát. A Magyar Pszichofiziológiai és Egészséglélektani Társaság, a Selye János Magyar Magatartásorvoslási Társaság és a Végeken Egészséglélektani Alapítvány alapító elnöke, a Mentálhigiéné és Pszichoszomatika című lap alapító főszerkesztője. Számos nemzetközi tudományos társaság vezetőségi tagja, nemzetközi folyóiratok szerkesztőbizottsági tagja.
Kijelentette: Az a vezető aki állandó terrorban, megfélemlítésben, megalázva tartja dolgozóit annak a vezetőnek távoznia kell a munkahelyéről!

Na, nálunk mind mehetne! (megy is!)
 

Új botrányok a pszichiátrián
2011. május 16. | 04:00


Magyar Nemzet

Csuklótáji töréssel szállítottak kórházba egy beteget a múlt héten a kiskunhalasi pszichiátriáról – tudtuk meg. A rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. Információink szerint az eset azon az osztályon történt, amelynek két alkalmazottja tavaly januárban feljelentést tett kollégái ellen, mert azok több alkalommal brutálisan megvertek betegeket, homoszexuális erőszakot követtek el kezelteken; az ügyben azóta bírósági eljárás zajlik. Ezen az osztályon a napokban tűz ütött ki, amikor az egyik beteg felgyújtotta ágyát.

Több ügyben folyik nyomozás a pszichiátriai intézetben történtek miatt, ezek közül az egyik kiterjed az intézet által évente lebonyolított nyaraltatásokra, amelyek elszámolása a gyanú szerint nem volt szabályos. Vizsgálják még a foglalkoztató építésének körülményeit és az intézet területén történt fakivágást is. Magánokirat- hamisítás, csalás és vesztegetés miatt már eddig is folyt nyomozás Kiskunhalason részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

Velkei Tamás
 

Társát próbálja újraéleszteni a Cica2011. május 15., vasárnap

JÓL BELETRAFÁLTAK!Felelősen…Minden ember felelős a maga boldogságáért… Nem szabad kisebb igényeket támasztanunk.
Mindenki tehet azért, hogy változás következzen be, de ehhez saját magának kell a döntést meghoznia legbelül. Lépnie kell, szabadon. Ha meghozza a döntést, szabaddá válhat, és felszabadulhat.

Emlékszem igazgatónő egyszer raportra hívatott egyik levelem kapcsán, - amit a betegverés miatt írtam neki -, épp akkor olvasta… A szőnyeg szélén álltam, a szó szoros értelembe, hiszen nem kínált hellyel… Láthatóan ideges volt, amit a fejébe szállt vér jelzett… sértett indulattal ontotta válaszait… Elvileg nekem kellett volna haragudnom, vagy indulatba jönnöm igaztalan számonkérése miatt, mégis ő iránta éreztem szánalmat… Ott ült a nagy íróasztala mögött, hatalma teljes tudatában, indulattal teli megnyilvánulással irányomba, akit legszívesebben sarokba állított volna … Közben azon gondolkodtam, mi lett az én barátnőmből, s miért nem képviseli azokat, akik rábízattak… Szerepet játszott, tudtuk ezt mindketten… Szegény, gondoltam, milyen rossz lehet neki, hogy sosem lehet őszinte…

Elmúlt az ideje a hallgatásnak, a másikra mutogatásnak, az egymás titkos kémlelésének, a sugdolózásnak, a bezárkózásnak… Ki kell törni onnan, ahova magunkat bezártuk… A leskelődés helyett  tisztánlátást ajánlok, a beletörődés helyett tetteket… Meg kell fogadni végre a vezérek korábbi ajánlását: „Ki kell közösíteni azt, aki nem közénk való!” Ezúttal azonban, valóban azokkal kell ezt tenni, akik inkább támogatják az intézmény bezárását, csak azért, hogy pozíciójukat, jövedelmüket, juttatásaikat, befolyásukat ideig-óráig megtarthassák.

A cél, immár nemcsak a munkahely megmentése kell legyen, hanem a lakók, a hozzátartozók, a várakozók reménysége, jóléte, biztonsága.

Itt az idő, átlépni a saját korlátainkon, és valódi lépést tenni a megmaradásunk érdekében!
 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Olvasói levél – A jog nyelvén


A jó munkahelyi légkör védelme rendkívül fontos. A munkahelyi légkört mérgező, munkatársaival együttműködésre képtelen, összeférhetetlen munkavállaló számíthat rá, hogy munkáltatója a saját, valamint a többi, jól teljesítő munkatárs megtartása érdekében akár fel is mondhat neki. A feszült munkahelyi légkör rontja a dolgozók közérzetét, a kedvetlen, ideges hangulatú munkatársakkal pedig nem halad a munka. Senki sem kényszerül eltűrni munkatársa kibírhatatlan magatartását, lehengerlő stílusát, durva, kioktató beszédét. A munkahelyi közösség vagy a munkáltató – több legfelsőbb bírósági döntés is alátámasztja ezt – jogszerűen megszabadulhat a nemkívánatos kollégától.

Az Mt. 89. Paragrafusának (1) bekezdése szerint a határozatlan idejű munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti, ettől érvényesen eltérni nem lehet. A munkáltató köteles a rendes felmondását megindokolni, az indokolásból a felmondás okának világosan ki kell tűnnie. Vita esetén a felmondás indokának valóságát és okszerűségét a munkáltatónak kell bizonyítania [89. paragrafus (2) bekezdés]. A törvény a munkáltatói felmondással szemben azt a követelményt támasztja, hogy a felmondás indoka csak a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet [89. paragrafus (3) bekezdés]. A munkáltató csak abban az esetben nem köteles a rendes felmondását indokolni, ha a munkavállaló nyugdíjas.
 
Nos, ha összeférhetetlenség miatt küldenek el bárkit, annak nem jár felmentési idő!
Továbbá a munkáltató nem hívhatja vissza dolgozni a dolgozót pár napra sem! Ha ezt megtette, akkor veszett fejsze nyele, mert eleve elbukta a munkaügyi pert! Az elküldött dolgozó ilyenkor magas összegű kártérítést követelhet, amit meg is ítélnek!

Nyilván az alkalmazott jogász nincs tisztában a munkaügyi helyzetekkel. Ez külön szakmai ág. Az ebben a témában kontárkodó jogászok nagyon nagy kárt okozhatnak a munkáltatójuknak.
Így lesz ez ebben az esetben is.”


Üdvözlettel: Dr. K.GY. munkajogász


U.i.: „Máskor figyelni kéne ki milyen területnek a szakértője! Büntető ügyben pl. nem hívunk válóperes ügyvédet tanácsadónak.”

Előzmény: ITT!
0

Van, ami sosem változik…Bár felmentettek összeférhetetlenség miatt, de mivel rosszul számolták ki a szabadságomat, le kell dolgoznom még négy napot… Ne kérdezzék, én sem értem… A pénteki volt az első…

Hazafele jövet vetették észre velem, hogy bezárták miattam a főnöknő irodáját. Nem tudom miért, hiszen nekem nincs ott dolgom a főnököm távollétében, tehát eszem ágában se volt bemenni…
De hát, mindenki magából indul ki… ez is csak egy projekció. Gondolom, az a kolléganő tette, aki a főnöke távollétében előszeretettel ül az ajtó mögé, kihallgatva a kollégák társalgását, hiszen sohasem reagál a hangos köszönésre, megszólításra… Sokat tartózkodik ott, áhított főnöki státuszán ábrándozva, s matatva mindenben, hogy a „titkok” tudója lehessen, és szokásához híven találjon valamit, amit a mostani főnöke ellen fordíthat… Ehhez már megszerezte - magához hasonló – „alattvalóit” és joggal remélheti, hogy mellbedobással győzedelmeskedik, s - a hatodik főnök után –,  fáradozását végre siker koronázza…

Egy kolléganőmet helyettesítve, a lakók sétálását kísérve, B. Brigitta kolléganőm – telefonált az osztályra a műszakfelelős nővérkének, hogy „U. E. elhagyott egy beteget, aki tudvalevő csikkezik!” No, nem hozta utánam, mert nem volt kit…
A nővérke azonnal hozzánk sietett, hogy segítsen… A séta végére érve ekkor már (kb. 10 perce) a szökőkútnál üldögéltünk és néztük a kőműveseket munka közben. Látva, hogy a szóban forgó beteg nem maradt le, beszámolt a telefonhívásról… Nyugtázta, - amit a betegtársak is bizonygattak -, hogy a lakó nem is csikkezett.

A nővérke nem értette… Én igen…


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Elrabolt boldogságHa valaki ilyen segítő munkahelyen, hivatástudattal látja el a munkáját, annak elvileg boldognak kellene lennie…

Ha valaki segít másokon, ha ad valamit másoknak, ami a másiknak is jó, akkor ő egy boldog ember. Ha valaki tudja magáról, hogy jó ügyet szolgál, pontos, megbízható munkájával, megelégedett lesz.
Tudjuk, mert jónak lenni jó. Mert boldog ember az, aki mit sem várva a viszonzásra, ad. Mert nem az a megelégedett ember, akinek sok van, hanem akinek elég van.

Nálunk azonban nem látunk sugárzó arcokat, csak lehajtott fejeket, elrejtett tekintetet, titkos érzéseket. Mert a bosszúra szomjazók vibráló idegrángása kíséri a kiválasztott áldozatokat, lesve, keresve, mibe köthetnek bele. Az elkerülhetetlen találkozásnál a szemkontaktus kerülésével igyekszik az ember a dúvad agresszivitását nem kihívni maga ellen, de hiába… Űzi, mert mást nem tehet, a gonosz nem hagyja nyugodni. Még nem elég A hamis vádak, a legmélyebb bugyraikból törnek a felszínre, ezért nem lehet más, mint önmaguk tükörképe – egyszerű projekció: összeférhetetlenség, lopás, csalás, hazugság, sikkasztás, árulás, rosszhiszeműség, rágalmazás… Mindazt elkövették, amivel minket vádolnak, s amire mi nem vagyunk képesek.

Pedig nekünk, nincs miért lehajtani a fejünket… Nincs miért tovább titkolni sérelmeinket, megaláztatásunkat… Eltörhetik a gerincünket, úgy, hogy soha nem tudunk felegyenesedni többet járás közben, de megtörni még sem tudják. Elpusztíthatnak, megölhetnek, de soha nem uralkodhatnak életünk felett, sohasem pusztíthatnak el végérvényesen, mert ha meg is halunk tovább élünk… Nem csak az Örökélet miatt, hanem azért is, mert soha nem szabadulnak meg tőlünk… Végérvényesen beköltöztünk az elméjükbe, a (rém)álmaikba, mert nem hajoltunk meg gonosz akaratuk előtt, mert vesztesek maradtak. A büszkeséget, a becsületet, a méltóságot nem vehetik el, mert minél inkább erre törekszenek, annál becstelenebbé, méltatlanabbá válnak. Sosem győzhetnek végérvényesen, mert az igazsággal ők sem bírnak leszámolni. Értékeik, érdekeik mulandóak, indulataik, mint emésztő tűz, belülről pusztítja el őket…

Milyen sajnálatos, hiszen lehetett volna másképp is. Ha nem képesek azonban a belátásra, az azt jelenti, nincs esélyük az életre… az Örökéletre sem.
Nemcsak magukat fosztják meg a boldogságtól, - ehhez joguk van a liberális felfogás szerint,- hanem, mindenki mást is az intézményben… Ez utóbbihoz azonban, még nekik sincs joguk. Ezért kell majd felelniük …


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook