2010. június 19., szombat

Feljelentettek!

Nem szoktam lopni, csalni, hazudni. Nem azért mert jó vagyok, hanem mert engem a szüleim erre neveltek, és nincs is rá szükségem. Szerencsére, nem vagyok ezzel egyedül.

Bár már korábban megfenyegettek, hogy feljelentenek táppénzcsalásért, de ezek a típusú fenyegetések soha nem érintenek meg. Egyrészt azért mert vétlen vagyok, másrészt azért mert fajsúlytalan emberekről van szó, akiktől ráadásul nem áll távol a táppénzcsalás (sem).

Tudjuk, hogy a kiváltságosok közül némelyek gyakran hónapokig betegszabadságon vannak, táppénzes papír nélkül, ami egy tisztességes embernek soha nem jutna eszébe. Nem úgy, mint annak, aki ezen szokott fondorlatoskodni. De hát mindenki magából indul ki...

A jövő héten is orvoshoz kell még mennem, de hogy fogyjon az éves szabadságom, és anyagilag is jobban járjak, hétfőtől kiírattam a szabadságomat részarányosan. Szóval pénteken, másfél héttel az orvosi felülvizsgálatom után, éppen az orvosomhoz igyekeztem a táppénzes papíromért, amikor telefonon jelezte, hogy hétfőn felülvizsgálatra kell mennem újból! Nem értettem. Megtudtam, hogy valaki rendkívüli táppénzes felülvizsgálatot kezdeményezett személyem ellen. A szabadság miatt okafogyottá vált az újabb felülvizsgálaton való megjelenésem. A feljelentőről nem is érdeklődtem, mert egyfelől nem érdekelt, másfelől pedig ismerem ezt a típust. Gondolom névtelen, hiszen így tanulta, így szokta meg...

A betegség magánügy, ezért annak részleteiről senkit sem avattam be. Azt sem hiszem, hogy bárkinek bizonygatnom kellene, hogy tényleg beteg vagyok... Mindenestre nem cserélnék azzal az „egészséges” illetővel, aki ártatlanokat rágalmazva följelentéseket eszközöl, igazi táppénzcsalókkal viszont szimpatizál!

Mégsem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy alaposan feltételezhető, hogy az ilyen ember a munkában sem megbízható! Márpedig ha ez igaz, akkor az ön személye – a közpénzek elherdálójaként – a köz szempontjából, nem kívánatos az állami szférában sehol sem! Arról nem is beszélve, milyen sokba kerül az államnak az ön bosszúszomjas viselkedése?

Mit tenne akkor, ha önnek kellene kifizetnie igaztalan rágalmazás esetén, a felmerülő költségeket? Pontosan tudjuk, mit tenne. Semmit! Azt is tudjuk, hogy önnek, és az önhöz hasonlóknak a közpénz, az nem a közé, hanem az önöké!

Ez az, amelyet mi mindig is visszautasítottunk, és nem fogadunk el a jövőben sem!

És ezek után kit akar feljelenteni?

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

2010. június 18., péntek

Narancssárga riasztás Szegeden! Mindeki vigyázzon magára!!

.

Privát fotó (nagyítható)!

.

Kiégés szindróma a nővéreknél - lehet változtatni!


A burn-out szindróma, a lelki kiégés az egészségügyben dolgozóknál is egyre gyakoribb. A kezdetekkor még szakmája iránt motivált, érzelemgazdag személyiség a nap mint nap rázúduló stressz hatására néhány év alatt lelkileg fásulttá válik, majd betegségtüneteket is mutat. Állapotát súlyosbítja, hogy általában különböző pszichés problémák (szorongás, intolerancia stb.) is társulnak általánosan rossz, érzelemszegény lelki állapotához. Ezek a tünetek pedig, kezelés híján, előbb-utóbb szomatikus problémákat is felszínre hoznak. Többek között ezek is okai lehetnek a pszichiátriai otthonokban dolgozó nővérek korai halálozásának, szenvedélyekbe való menekülésének, fokozott öngyilkossági hajlamának. Előforduló pszichés zavarok (alkohol-, drog- és gyógyszerfüggőség, öngyilkosság) jelentőségére hívják fel a figyelmet, míg a korábbi magyar kutatások a szomatikus megbetegedések magas előfordulását állapították meg. A dolgozók testi és lelki panaszai alapvetően stresszfüggők. Feszültségforrásuk elsősorban nem a súlyos betegek növekvő száma és a velük való intenzív foglalatosság, hanem a munkahely kedvezőtlen pszichológiai légköre, a merev munkaszervezés, a növekvő bürokrácia. A helyzetet súlyosbítja, hogy a naponta ismétlődő munkahelyi stressz hatásainak tompítására a többségnél hiányzik a magánéleti "védőháló", a lelkileg támogató család, a baráti kör, a megnyugtató szociális körülmények.

Tegyen a munkahelyi presszúra ellen! Ne hagyja, hogy magánéletét is az otthon vezetése tegye tönkre! 


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. június 17., csütörtök

Szeged

.
Nagyításért kattintson a képre!
.
Anonim levélküldés: ITT!            Bővülő dokumentumtárunk ITT! www.pszicho.net

Tudta ön?


Pihenőidő

Munkaközi szünet címén a munkavállaló részére - a munkavégzés megszakításával - legalább húsz perc, legfeljebb egy óra egybefüggő szünetet kell biztosítani. Amennyiben a napi munkaidő alatt a munkavállaló többször jogosult munkaközi szünetre, ezek együttes időtartama az egy órát nem haladhatja meg.
(A 2007. évi LXXIII. törvény 5. §-ával módosított Mt. 122. §, mely 2007. július 1-jétől lépett hatályba.)Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. június 16., szerda

Nevén nevezzük! III.


 Családi hierarchia


Dr. Szűcs Erzsébet szakmai vezetőként felettese férjének, Dr. Molnár Árpádnak.
Dr. Szűcs Erzsébet szakmai vezetőként felettese nővérének, Maczkó Lászlóné főnővérnek, aki középvezető. Maczkó Lászlóné fia az intézmény portása.
Dr. Szűcs Erzsébet szakmai vezetőként felettese lányának Molnár Alíznak aki a mentálhigiénés csoport tagja.


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

A szexualitás magánügy...


Magánügy a szexualitás?

Igen a szexualitás magánügy.
Nekünk, magyaroknak különösen. Nem beszélünk róla, nem tesszük mások előtt. Nem csókolózunk nyilvánosan, még akkor sem, ha erre milliós reklámok buzdítanak, vagy, ha világrekord kísérletet kell megdönteni az Erzsébet hídon.

Nem magánügy viszont, ha ezt egy vezető nyíltan teszi. Mert egy vezető akaratlanul is mintául szolgál a többi ember számára. Ez viszont, egy egész intézmény morális hanyatlásához vezethet. Ráadásul, ha ő ezt teszi, jutalmazni fogja követőit, mint ahogyan tapasztaljuk is. Gondoljunk csak a „csókos”, vagy néhány kitüntetett kollégára.
Bűnösnek lenni jó, de csak akkor, ha mindenki benne van. Ha mégis akad valaki, aki kilóg, azt ki kell lökniük maguk közül. Még a puszta, néma jelenléte is irritáló, főleg ha időnként megszólal! Félre kell állítani, mert egyébként még arra inti őket lelkiismeretük, hogy nincs minden rendben… Már pedig „bűnözni csak lelkiismeret furdalás nélkül jó!” Ezt megkönnyítendő pedig, ott az alkohol! Látjuk hova vezet…

A hűség lejárt lemez? Akkor miért kenődik el mindenki, ha őt megcsalják? És az ő hűtlensége hova vezet? Ilyenkor hova lesz a gyerekcentrikus szemlélete? Vagy azt csak a gyermektelenekkel szemben lehet fegyverként használni? Vagy azt gondolja, hogy hűtlenségének nincs ára, vagy következménye? Hogy a gyerekei nem sínylik meg? Ez magánügy? Egy munkahelyen? Egy olyan munkahelyen, ahol az embereknek az a dolguk, hogy nyugalmat árasszanak, derűt sugározzanak és békét teremtsenek! Láttam széthullott egzisztenciákat, láttam embereket tönkremenni az intézetben erkölcsileg, morálisan, érzelmileg, egészségileg, anyagilag… Nem fogadtak el segítséget. Akiktől várták, azok pedig inkább rásegítettek, minthogy orvosolták volna a bajt!

Már pedig a felfokozott szexualitás, a magamutogatás nyugtalanságot, fölösleges figyelemelterelést jelent. A kolléga zaklatottá, figyelmetlenné, megbízhatatlanná válik.
Olyan kollektívára van szükség, mely a szakmai felelősségen, a családi élet szentségén, a másik nem tiszteletén, a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapul. A szexualitás tehát, amennyiben veszélyezteti egy munkahely működését, megmaradását, az igen is, nem magánügy!

A vezetők házasságon kívüli szexuális kapcsolatai pedig nem magánügyek, főleg nem, ha „házon belül” zajlanak. A szerelmi háromszögek odavezettek, hogy a vezető nem vezet, hanem hibái eltussolása ürügyén terrorizál, és más(ok) által engedi terrorba hajtani, és tartatni az intézményt!
Ennek látja kárát az intézményünk.

De ez már a nevén nevezzük sorozat egyik elkövetkező részéhez kívánkozik…


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Helyreigazítás helyett

  
Tisztelt P.Á.!


Ami nem került bele a helyreigazításba: maga a helyreigazítás! Helyreigazítás helyett Alapítványi cáfolatról (cikk ITT!) olvashatunk. Ezzel az ön hibájáról, az alapítvány hibájára próbálja terelni a figyelmet.
Nem az alapítvány jogos észrevételének ad hangot, hanem úgy tesz, mintha az alapítvány mentegetőzni próbálna. Ezt igazolja cikkének utolsó – nem helyénvaló - mondata is (Lásd lentebb!). Ez több mint csúsztatás.

Cikkének legelején, az alapítvány pontos neve elé odabiggyeszteni, hogy „úgynevezett”. Ez több mint sugalmazás. Ezután bármit mondhat az alapítvány elnöke, senki sem veszi őt komolyan, legalábbis ön szerint ezt kellene tennünk!

Amit sajnálatos módon kitörölt cikkéből:
„...minél jobban el akarják terelni a figyelmet a valós problémáról, annál inkább kitűnik, hogy az intézettel szembeni vádak valószínűleg nem alaptalanok. Ez pedig sem az intézetnek, sem az ápoltaknak nem jó.” (Eredeti változat!) A lényeg kihagyása, több mint figyelemelterelés.

Ami kimaradhatott volna belőle az az utolsó mondat:
„Mint lapunk múlt héten megírta, a sajtó szerint a Szcientológiai Egyház állhat a halasi pszichiátriai otthon elleni támadások hátterében az „Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért” Alapítványon keresztül.”
Ez az utolsó mondata pedig, több mint félrevezetés. Tulajdonképpen az egész nyilatkozatot  sutba dobja.

Túlságosan árulkodó ez a kis cikk.
Elárulja ellenszenvét a szerzőnek, elárulja hovatartozását az üggyel kapcsolatban, elárulja a helyreigazításra vonatkozó újságírói etika semmibevételét. Tulajdonképpen mindent felvonultat, amit eddig is tudtunk a Halasi görbe Tükörről.

Persze, mit várhatok egy olyan újságtól, melynek címlapján egy gyermekét veszélyeztető apuka, jópofa vizes képe éktelenkedik, mellette pedig a romnyika show halasi celebjét sztárolja... mert hát a sónak mennie kell!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. június 15., kedd

2010. Június 16. - Halasi Tükör


"Visszautasítja az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt ért vádakat a szervezet elnöke, mely szerint a Szcientológia Egyház állna a kiskunhalasi pszichiátriai otthonnal kapcsolatban folyó nyomozás mögött. Dobos János hangsúlyozta: az egyház azzal foglalkozik, amivel minden más egyház: segít a hívőknek, hogy teljesebb szellemi életet élhessenek, és utat találjanak egy boldogabb, értékekben gazdagabb élethez. Az egyház (csakúgy, ahogyan más egyházak is teszik) létrehozott olyan társadalomjobbító csoportokat, amelyek egy-egy társadalmi probléma megoldásával foglalkoznak. Ezek egyike az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, amely azzal foglalkozik, hogy feltárja a pszichiátria területén történő emberi jogi sérelmeket. Az egyház és az Alapítvány tevékenységét összemosni nem szerencsés – mutatott rá a jogvédő szervezet vezetője.
 
Dobos János cáfolta azokat a sajtóinformációkat is, amely szerint a kiskunhalasi pszichiátriai otthon két volt dolgozójának jogi képviseletét szervezetük látná el. – Az ügyet kirobbantó ápolók nem vesznek részt olyan jogi eljárásban (pl. bírósági per), ahol jogi képviseletre lenne szükségük – szögezte le Dobos János. Cáfolta azt az információt is, mely szerint az összes, létező hatóságnál feljelentették volna az intézményt, az állítást túlzó általánosításnak nevezte. – Azokhoz a hatóságokhoz fordultunk kivizsgálási kérelemmel, amelyek illetékesek az egyes napvilágra került, a kiskunhalasi pszichiátriai otthont érintő lehetségesen visszaélésekre utaló információk kivizsgálásával kapcsolatban – mutatott rá az alapítvány vezetője, aki szerint minél jobban el akarják terelni a figyelmet a valós problémáról, annál inkább kitűnik, hogy az intézettel szembeni vádak valószínűleg nem alaptalanok. Ez pedig sem az intézetnek, sem az ápoltaknak nem jó."


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Kalicka


Én bízom benne, hogy a három ápoló mellé még többen kerülnek, plusz a vezetők.Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Az év vicce


A gazdasági vezető, még mindig gazdasági vezető! 


A nap vicce


Mire gondol az igazgatónő ha szemtől-szembe beszél a főorvosasszonnyal?


 - Előttem a végzetem! -


2010. június 13., vasárnap

Nyílt levél a megyei közgyűlés elnökének

.

Válasz egy fenyegetésre

.Tisztelt Elnök Úr!

.

Tájékoztatni szeretném, hogy az ön által vezetett megyei önkormányzat Fideszes funkcionáriusa nem riad vissza a legalávalóbb eszközök használatától sem, úgy, mint a fenyegetés! Többször olvastunk blogunkon névtelen hozzászólásként hasonló tartalmú írásokat, de megszokhatatlan és elfogadhatatlan, ha valaki ezt hivatalos személyként teszi!

Megfenyegettek. Nem először!

Hogyan mernek olyan embereket megfenyegetni, akik a problémák feltárásával a lakók, és munkatársak jólétén fáradoznak?

Milyen jogon vonják kétségbe a nagyszámú tanúk vallomását, a rendőrség, az ügyészség pártatlanságát?

Számonkéréssel és viszonváddal fenyegetőzni nem csak túl kicsinyes, hanem egyszersmind árulkodó is. Árulkodó, mert semmi köze sem a polgári, sem a keresztyén értékekhez. Sőt, kifejezetten ellenkezik azzal. Méltatlan tehát az ilyen emberek jelenléte a Fideszben.

Ráadásul úgy vártuk ezt a pártot, mint zsidók a Messiást, de eddig azt tapasztaltuk megyénkben, hogy ugyanazt folytatják, mint népnyúzó elődeik...

Mindent eltussoltak, most meg fenyegetőznek, szervezkednek, támadnak, lejáratnak...

Ezek a módszerek nemtelenek, és ezért annak minden formáját, eszközét ezúton visszautasítjuk!

Amennyiben bárki, - pártállástól függetlenül – súlyos kárt okozott az intézménynek az elmúlt 10 évben, az igazság kiderítése, annak elferdítése, eltussolása, vagy a visszaélések lelepleződésének akadályozása, és akadályoztatása ügyében, - akár szóval, akár tettel, akár csak mulasztással, - az vonja le a konzekvenciákat, kérjen bocsánatot, és önként mondjon le!

.

Ezzel a mentalitással nem lehet sem otthont, sem házat, sem hazát építeni!

Mi a rendre és az igazságtételre szavaztunk! Ezt kérjük számon!

Nem önökben bízunk, hanem Istenben!

.

Intézkedésére várva, maradok tisztelettel: Uray Erzsébet

.

Letölthető változat: ITT!

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

Cica intelmei a jövő hétre


Minden egyes alaptalan gyanúsítás után megjelenik egy eddig nem ismert eset, csalás, lopás, hazugság, megcsalás és hűtlenség témakörben. Sok olyan dolog van még, ami csak általam ismert, szívesen megosztom hamarosan a közvéleménnyel is.

Önökön múlik, így akarják-e?

 
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net