2010. augusztus 21., szombat

Egy névnap margójára

 
Augusztus 18., Ilona napja. Az idei kicsit más, mint a korábbi években. Hogy miért? Mert elmaradt! Így egyszerűen. Természetesen ez csak a BKMÖ Pszichiátriai Intézet igazgatójának névnapjára vonatkozik. Az ünnepelt szabadságra ment. Gondolhatnánk azt is, hogy kényelmetlenné vált számára az ünneplés és elmenekült, nem vállalva fel, hogy ünnepeljék. Ha így van, helyesen tette.
  
A kialakult helyzetért a vezetők közül önt terheli a legnagyobb felelősség. Volt egy pillanat, amikor még két lehetőség közül választhatott volna. Azt a pillanatot nem használta ki, nem jól döntött. A rossz irányt "felelőtlenül" választotta. Elmulasztotta a legkézenfekvőbb megoldást. Az első problémánál független vizsgálatot kérni, felajánlva, hogy a vizsgálat végéig "feláll" és vállalja a vizsgálat végeredményét. Ön igazgatónő így vált áldozattá. Következett a kritikátlan gyűlölködés és önt eszköznek használta a főorvosnő. Nem vette észre, sőt még most sem, hogy ebben az egész ügyben ön áldozat. Kihasználják azok, akik miatt zsarolhatóvá vált.  Viszi a hátán az egész korrupt vezérkart, - tisztelet a kivételnek- vállalva, hogy a súly alatt már mozdulni sem tud. Történt sok évvel ezelőtt, hogy a Semmelweis Kórház meg akart szabadulni egy orvostól, ön, igazgatónő felvette, mindent, de mindent elnézett neki. Vállalva ezzel azt, hogy részegen rendel, vagy éppen nem jár be dolgozni. Nem ez volt a legnagyobb rossz, hanem a felesége, aki egyben a férje főnöke és az intézet "igazgatója" lett. Ezt a terhet is felvette, már le sem tudja tenni. Terhei között a legnagyobb a minőségügyi vezető, aki miatt a legtöbbet kapja, és felesége, aki már  a kinevezés pillanatában alkalmatlan volt. Erre is van magyarázat, sőt mindenki tudja, hogy a másik munkáltatójának a húga. Boldog névnapot igazgatónő!  Egy gazdasági vezető csodákra képes, sokat segíthet a jó gazdálkodásával. A csoda itt is megtörtént. Hűen az eddig alkalmazott vezetési elvhez, csoda, hogy még működik az intézet!

Igazgatónő, az intézet két részre szakadt! Gondolom ezt ön is tudja. Így gondozni és munkatársakat vezetni, irányítani nem lehet. Az, hogy az ön tudtával köveznek meg munkatársakat, sőt nem fogadják a köszönésüket, megbocsáthatatlan! Az ön feladata és kötelessége, hogy ezt a helyzetet megszüntesse. Ha nem történt semmi, nincs mitől félni!

A bíróság nem az igazság ellen dolgozik! Ha önt nem tájékoztatták, az nem mentség, mert azt jelenti nem tartotta kézben az intézet dolgait. Ennek ellenére, igaz utólag, de boldog névnapot igazgatónő! Nem tartjuk követendő példának, hogy a dolgozó rettegjen, mikor kiáltják ki árulónak, vagy éppen kinek mi jut eszébe. Értsék meg, ha az intézetben minden rendben van, akkor a bírósági tárgyalás napja, nem több, mint egy hétköznap.  Igazgatónő az ön terhe egyre nehezebb lesz, és a végén nagyon egyedül marad. Sőt már régen egyedül van, mit gondol ki lesz az aki azt mondja, én ön mellett állok. A teher akkor válik le önről, amikor menekülni fognak, de akkor hátat is fordítanak. Még azt sem mondják: boldog névnapot igazgatónő! Ha a dolgozókkal ünnepelt volna, most sokkal boldogabb lenne!

A dolgozó hazudik és örüljön, hogy megtűrik. Nem mi mondjuk, önnel hitették el! Készítsen számvetést! Igaz, hogy azt születésnap körül szokták, de legyen ez most kivétel.

Volt egy nyugdíjas vezető beosztása, csodás lehetőségekkel! Volt egy szakmai csoportja, csupa jó szakemberrel.  Nem furcsa, hogy azt a tanácsot kapta, hogy tőlük kell megszabadulni, de azonnal? Ezt nem ön akarta, hisz akkor került az igazgatói székbe, és szólni nem is mert. Már akkor sem ön döntött! Rossz tanácsot kapott, és ön vakon megfogadta. A szép remények helyett, mi maradt? Félelem, szorongás, rossz és hibás döntések sorozata, kapkodás. Mint tudjuk, a harag nem jó tanácsadó!  Még most sem azokat védi, akik önt nem bántották, nem ártottak önnek. Nem tud a tehertől megszabadulni, mert a teher maga alá temette. Ez a legrosszabb, ami önnel és a beosztott dolgozókkal történhetett. Kérem álljon ki a dolgozók mellett, legyen határozott, és vállalja emelt fővel azt, amit a rosszakarói az ön nyakába zúdítottak. Nem hálás feladat, de emberibb, mint amit most csinálnak. Kiáltsák szét a világban, hogy vállaljuk a felelősséget - igaz már nem önként - de jobb, mintha csak úgy az ön árnyékában élők kiskirályt játszva, azt próbálják elhitetni, hogy élet és halál múlik rajtuk. Ők az ön állásával, szavahihetőségével játszanak. Döntsön igazgatónő, mert ez az állapot nem tartható sokáig! Sajnos már így is sok sérültje van, valódi és átvitt értelemben is. Sajnáljuk, hogy az ön környezete nem jó szemmel nézte a dolgozókat (beosztottakat) az ön közelében. A hibás döntést egyedül ön hozta meg azzal, hogy mindent elhitt nekik. A mi életünkben ez az időszak egy rossz emlék lesz, az ön életében egy meghurcoltatás, amiről a közvélemény nagyon nehezen fog megfeledkezni. Ön belekerült egy kabátlopási históriába. Lehet, hogy az ön kabátját lopták el, de ez egy idő után már, a végkifejlet szempontjából lényegtelen.

A felelősség az öné, rossz döntést hozott! Hogy jövőre lesz e a pszichiátriai otthonban Ilona nap, még nem tudjuk, de ha lesz is, ne ilyen. Ilyen többet ne legyen! Ezt ön sem akarhatja! Boldog névnapot igazgatónő!

 

Olvasónktól kaptuk, köszönjük! 
------------------------------------------------------------------- 
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Nem történt semmi...A belső, a fenntartói, a módszertani, a gyámhivatali, a minisztériumi valamint a helyi, illetve megyei médiumok szerint a hivatalos álláspont: az intézményünkben „Nem történt semmi!”

A blogunkon feltárt visszaélések, - bár cáfolatra az illetékesek nem méltatták - szerintük nem történtek meg! Sőt, hivatalosan is megállapítást nyert: nem történt semmi! Csak hazugságok, rágalmak, rosszindulatú megjegyzések olvashatóak, amikkel szándékosan járatjuk le az intézményt! Ismerősen csengő állásfoglalás ez, napjaink politikai, történelmi eseményeiből…

Akaratlanul is észrevettünk azonban néhány változást, változtatást intézményünkben, amit ezúton kívánok közkinccsé tenni. Ha nem történt semmi, és a visszaélések – legyenek bármilyen jellegűek – nem történtek meg, akkor miért volt ezekre szükség? Természetesen nem állítható, hogy a felsoroltak mindegyike ok-okozati összefüggésbe hozható a feltárt visszásságokkal, de mindenestre érdemes elgondolkozni rajta!

 1. Zádory Édua tervezett jótékonysági koncertjének elmaradása (?);
 2. Biztonsági kamerák felhelyezése a 7. osztályra;
 3. Bántalmazással vádolt ápolók ideiglenes áthelyezése másik osztályra;
 4. Három ápoló letartóztatása, előzetesbe helyezése;
 5. Kevesebb „elcsúszás” a vizesblokkokban;
 6. Lényegesen kevesebb mentő riasztás;
 7. Látogatók, hozzátartozók nevének regisztrálása;
 8. Gazdasági vezető felesége új munkahelyet keresett; 
 9. Rotary klub által támogatott, intézményünkben folyó munka felmagasztalásáról szóló, nagy szabású dokumentumfilm bemutatásának elmaradása;
 10. Rendkívüli összdolgozói értekezlet összehívása: két feljelentő ápolónő elmarasztalása, blogírás tiltása;
 11. A blog társszerzőjének folyamatos ellehetetlenítése, vezetői felszólítás kiközösítésére;
 12. A blog társszerzője ellen három összeférhetetlenségi indítvány kezdeményezése, benyújtása; 
 13. Kísérlet a blog monitorozására;
 14. Aláírásgyűjtés a blogra belépők IP címének kiadatására, azonosítására!?
 15. Dolgozói Farsang elmaradása;
 16. Ellenblog létrehozása, támogatása a vezetők részéről;
 17. Balatoni nyaralás elmaradása;
 18. Sikondai nyaralás elmaradása;
 19. Előző évi nyaraltatások tábori névsorainak „módosítása” (40-40 fő eltüntetése papíron!)
 20. Lakók részére rendszeresen szervezett osztályos kirándulás elmaradása (9. o.);
 21. A tüntetésen való részvételre buzdítás nyomásgyakorlással (aláírásgyűjtés, jelenlét ellenőrzése!);
 22. Tüntetés a médiában megjelent hírekkel szemben, valamint a letartóztatottak mellett való kiállás;
 23. Tüntetés szervezése a bloggerek lakása előtt (sikertelen);
 24. Újabb (immár harmadik) jogász alkalmazása (7. o.);
 25. Bloggerrek, hozzászólók megfenyegetése a helyi (megyei) politika képviselőjétől;
 26. Vezetők jelenléti ívének titkosítása;
 27. Közalkalmazotti tanács visszahívásának szervezése, aláírásgyűjtéssel;
 28. Új közalkalmazotti tanács választásának megindítása;
 29. Intézményi terror elhatalmasodása – fenyegetések, vádaskodások napi szintű megjelenése;
 30. Blogra írás tiltása, blog olvasásért elmarasztalás;
 31. Feljelentések a blog ellen (sikertelen);
 32. Internetes hozzáférés korlátozása (blog) a munkahelyen;
 33. Kémprogram telepítése a belső hálózati gépekre;
 34. Blogger viszonperrel, kirúgással való megfenyegetése, hivatalos személy részéről;
 35. Blogger megfenyegetése tettlegességgel, munkája végzése közben;
 36. Rotary klub internetes elérhetőségének megszűnése;
 37. Vezetői névnapozás elmaradása;
És a többi…

Reméljük a fenti felsorolással sikerült önöket is meggyőzni, hogy valóban nem történt semmi!

Mi türelmesek vagyunk, és még mindig várjuk, hogy valami történjen végre!Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Szilánkok X. - Belső vizsgálat külsősöknek!

 
"Azért hazudik, mert amikor ők vizsgáltak, nem az volt a cél, hogy kiderüljön mi történt, hanem a két ápoló életén és munkáján volt a hangsúly.
…nem is akarták kideríteni az igazságot, sőt aki a megyétől jött kijelentette, itt nem szabad semmit találni, mert jönnek a választások, mondotta Bányai úr!  Most megint választások jönnek!"
--
"A fenntartói vizsgálatról készült jegyzőkönyv szerint több kihallgatáson a kérdések nagy része már nem is az esetleges visszaéléseket firtatta. A főnővérnek például csak azt az egy kérdést tették fel, hogy mi a véleménye a két panaszos munkájáról, viselkedéséről. Az egyik olyan férfi ápolótól, aki a bejelentők szerint maga is követett el visszaéléseket, a fenntartói kihallgatáskor tíz dolgot kérdeztek, ebből hat a bejelentők személyére vonatkozott."
--
"Egy ellátott férfi arról beszélt a jegyzőkönyv szerint, hogy az ápolók szerinte bántalmazták a lakókat. "Amikor nem volt kamera, akkor igen. A régi ápolók közül mindenki" - mondta.
Akkor hogy is van ez?  Semmit nem talált a belső vizsgálat, mert nem is akart, ez tény!"
--
"Szisztematikusan alakították ki intézetünkben, az oszd meg és uralkodj elvet, és ezt a gyakorlatban, is "gyönyörűen" alkalmazták a sok sunyi, másra alkalmatlan rokonsággal, sógorsággal, és a maguk köré gyűjtött sleppel! Ez szükséges a dolgához nem értő, de a hatalmat, és a könnyen szerzett pénzt nagyon féltő hatalmaskodóknak, és ez itt a lényeg, nem a betegek, a dolgozók biztonsága! Az sem számít, hogy felelősséggel tartoznak egy ilyen intézmény vezetéséért! A problémákat nem megoldják, pedig azért vannak ott, hanem a fenntartó segédletével ködösítenek! A bajok már évek óta, folyamatosan* jelezve vannak, a problémák kiküszöbölése, megoldása helyett, itt tartunk, és úgy néz ki, ha nem lépnek a megoldás irányába, akkor ez így is fog maradni. 
KORREKT KIVIZSGÁLÁST VÁRUNK EL, ÉS A TELJES MOSTANI VEZETÉS LEVÁLTÁSÁT, MIVEL EZEK MIATT ALAKULT KI EZ A HELYZET, MERT A DOLGOKAT NEM TUDJÁK, ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN NEM IS AKARJÁK MEGOLDANI, MERT SZERINTÜK MINDEN ÍGY JÓ, AHOGY VAN! "NEKIK"!"
* A szerk.
-- 
"Vérlázító!
Az intézményvezető nyilatkozata éppúgy, mint Dr. M.Gy. BKMÖ főosztályvezetőjéé az RTL híradóban.
Azt hittem, nem hallok jól, újra megnéztem a net-en… Szerinte nem ETIKÁTLAN a dolgozók, vádlottak* munkába állítása! Eme kijelentése után én viszont megkérdőjelezem, hogy M. úr tisztában van-e az ETIKA szó jelentésével, sőt orvos létére a saját, annak idején letett esküjével is! Ha már egy orvos sem tudja, mi az etikus és mi nem?...
A másik, amitől kiakadtam, hogy a BKMÖ ezek szerint magasan veri a rendőrséget és az ügyészséget! Ugyanis szavai szerint a rendőrök és az ügyészség sza....ul végzi a munkáját, vagy esetleg hazudoznak! A BKMÖ sokkal jobban ért a nyomozáshoz, mert ők aztán kiderítették - és az a valós, nem a rendőrség vizsgálata -, miszerint nem történt semmi! Ezek szerint zavarjuk is el, szüntessük is meg eme szerveket, majd a BKMÖ átveszi a helyüket teljes egészében, hiszen ők sokkal jobbak ebben is! A rendőrségi nyomozás alapján az ügyészségi gyanúsítás meg smafu, az alaptalan vád!
Nekem meg az a véleményem, hogy ott, ahol egy hivatal ilyeneket megenged magának, és ekkora baromságokat tehet meg, nyilatkozhat, és ezt nem kérdőjelezik meg, nem koppintanak az orrukra, ott nagyon nagy baj van!"
--
"… lehet, hogy az RTL híradóban a megye részéről elhangzottak, már a kampány részét képezik! Meg is nyerték maguknak a verőlegényeket, a terrorista felfogású teljes vezetést, és a koloncként, érdekből hozzájuk tapadó "elitet"!"


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Olvasói levél LXXV. - Itthon kell igazságot szolgáltatni!Ha Strassburgig  kell menni az igazságért, az szégyene Magyarországnak, szégyene a Fidesznek!
Az igazságot Magyarországon kell megtalálni elsősorban, ha ez lehetséges! Ha nem, akkor kell továbblépni. Mivel Orbán Viktor az igazságot hirdeti, korrupcióellenes.   Gondolom, egy két eltévelyedett, korrupt Fideszes miatt nem teszi kockára a becsületét, nagyon sok ember előtt.
Mert a 4 év gyorsan elszalad, a következő választáson nem lesz ennyi szavazója, mivel a rászoruló emberekért nem tesznek semmit.
A megyénél is a verőlegényeket, főnővéreket védik hazugsággal, sok lehet a fülük mögött, ha azért hazudnak. Megyei fenntartású intézetbe, verik a beteget, szexuális kényszerítéseknek teszik ki őket, 2010-ben ez nem elfogadható.
Felelősség terheli a fenntartót is a bántalmazások miatt. Nekik ezt nem segíteni, hanem megszüntetni kellene! Nem még hazudozni össze vissza.

Ibolya

Köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. augusztus 19., csütörtök

Hát igen! Ez is az év egyik óriási hazugsága!

A Máshogyosok mindent másképp értenek! Kivizsgálást követelnek de azonnal, hogy került ki a jegyzőkönyv?
Buták nagyon buták amit többször bebizonyítottak már!!! Tudjátok mit menjen az a kivizsgálás!:))

Üdv: Cica

2010. augusztus 17., kedd

Rotary Klub és a szabadkőművesség

.
A Rotary egy olyan  szervezet, amely inkább a szabadkőművesség előszobájának tekinthető és ami általában kulturális programoknak álcázott rendezvényeken csábítgatja magukhoz a mit sem sejtőket. A Rotary Club egyébként szeret kitüntetéseket osztogatni. Tehát a Rotary szabadkőművessége bizonyított, még ha inkább csak ilyen beszervező feladatot is látnak el kulturális programoknak álcázva.
.
A Club célja:
.
1. Az ideális szolgálat, mint minden arra érdemes üzletnek alapja.
.
2. Az üzletben és hivatásban magas erkölcsi követelmények.
.
3. Minden egyes klubtagnak (Rotarian) az ideális szolgáltatás megfelelő kivitelezése a saját személyének, az üzletnek és a helyi közösségnek a szolgálatában.
.
4. A szolidaritás eszméje, mint a kiváló szolgálat talpköve.
.
5. Az összes hasznos szakág felfedése és klasszissá magasztalása a társadalom "szolgálatában".
.
6. Megértés, jó szándék és nemzetközi béke egy világot átölelő üzlettársi testvériség jegyében. Mindenfajta üzlet, szakma, intézmény egy-egy személyt ad, mint képviseleti tagot. Ő az aktív tagságot képviseli.
.
Aki valamely nemes cselekedettel felhívja magára a figyelmet, tiszteletbeli tag lehet. Minden egyes clubnak van igazgatósága (elnök , alelnök, titkár, pénztáros), kiket évente választanak. A Club egy vacsorával vagy ebéddel egybekötött gyűlést tart.
Ha valaki nem jár megfelelően a gyűlésekre, annak tagságát felfüggesztik (semmisnek minősítik).
.
"Egy magyarországi városban egy titkos sátánista szervezet tagjainak felgöngyölítése közben a szálak a helyi Rotary (Lions) Klubhoz futottak. Anélkül, hogy bármilyen információnk lett volna a témáról, rákerestünk a Neten, és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy számtalan honlap tesz említést arról, hogy a rotary klubhálózatot a szabadkőművesek alapították a XX. század elején, akiket szintén számtalan dokumentum egyértelműen szoros kapcsolatba hoz a sátánistákkal... "
.
100 éves múltú, világszintű jótékonysági szervezet, kb. 1,3 millió taggal világszerte. Üzletemberek, művészek, különféle szakmák képviselői alkotják. Céljuk az önzetlen segítségnyújtás, szervezett keretek között. Ennek érdekében programokat, projekteket hoznak létre, és ezeket helyi- vagy akár országokat, kontinenseket átívelő együttműködéssel valósítanak meg. Gyereke(i)ket utaztatnak a világban, fiatal szakembereknek teszik lehetővé, hogy szakmájukban személyes betekintést nyerhessenek más országok gyakorlatába. Sérült emberek, rossz körülmények között élők sorsát igyekszenek megkönnyíteni, kórházaknak, oktatási intézményeknek segítenek megteremteni a működési feltételeiket. És még sorolhatnám.
.
-------------------------------------------------------------------

Anonim levélként érkezett: 

"Németországban járván az egyik belvárosi étterem Rotary Klub számára fenntartott szuterén helyiségében vacsoráztam, mint vendég. Magam is megdöbbentem, hogy a cégértáblán feltüntették.
Itthon, elmondtam ezt egy régi barátomnak, de a Rotary Klub helyett véletlen szabadkőműveseket mondtam. Még rá is kérdezett, hogy tényleg? Mondom, igen, én is meglepődtem! Aztán hazamenve visszacsengett bennem a párbeszéd, s akkor döbbentem rá, hogy mit mondtam. Nagyon restelkedtem, alig vártam, hogy a következő találkozásunkkor helyesbítsek...  Majd egy hónap eltelt mire módomban nyílt exkuzálni magam, s akkor meglepetésemre ezt mondta: „Hát az mindegy, mert lényegében ugyanaz a kettő”!
Most meg, én lepődtem meg, hogy erről az oldaláról nem ismertem eddig..."

Köszönjük.


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT! www.pszicho.net

2010. augusztus 16., hétfő

Nem értenek a szóból…


Kommunikációs és értelmezési zavar

 
Régóta érzékelem, hogy kommunikációs és értelmezési zavar van a társadalomban, s ezt tágabb és szűkebb környezetemben éppúgy észlelem. Nem azt hallják amit mondunk, hanem amit hallani akarnak, vagy értelmezni tudnak.
Ha kijelentem, hogy „Engem nem az intézet taníttatott”, akkor pár nap múlva azzal vádol meg a csoporttársam, hogy én azt mondtam róla, hogy „Őt az intézet taníttatta!” Valószínű a félreértelmezésre, vagy félrehallásra az adhatott okot, hogy ő mindig is büszkén hangoztatta: „Engem az intézet taníttatott!”.
„Én ilyet nem mondtam!” – szögeztem le egy számonkérés kapcsán. Az egész csoport az ellenkezőjét állította… Amikor kijavítottam és szó szerint újra idéztem az általam mondottakat: „Engem nem az intézet taníttatott!” - elbizonytalanodtak és visszakoztak.
Mást jelent, más az üzenete is. A kettő között óriási különbség van: nekem a szakmai elvárásoknak kell megfelelnem, neki a jelenlegi vezetésnek.

Amikor a 9. osztály főnővére tettlegességgel megfenyegetett, az esetnek új férfi kollégám is fültanúja volt. Mentségére tényként leszögeztem, hogy neki a 9. osztály főnővére volt előzőleg a főnöke. Ez alapján a csoport szószólója azt állította, hogy nekem a Lacival is bajom van! Ezen igen meglepődtem, mert semmi bajom nincs vele, hiszen nem is ismerem…

Kifogásolják továbbá, hogy volt főnököm ellen annak idején képviseltem a csoportot, majd később mégis melléálltam!  Igen, mivel ellehetetlenítette a munkánkat, és nem mellesleg felsőbb utasításra, terrorizálta a munkatársakat. Amikor leváltották, módszeresen kezdték ellehetetleníteni: vezetői megbízatását visszavonták, majd visszaminősítették a legalacsonyabb iskolai végzettséget igénylő munkakörbe, a kollégái nem álltak szóba vele, a munkáit megkifogásolták, stb… Ezért álltam mellé a csoportban, s amikor ezt számon kérték tőlem, akkor azt mondtam, mindig az mellé állok, akit bántanak! Most ezt is felróják nekem, mint valami jellemtelen dolgot.
A két dolognak semmi köze a nevezett személyhez. Nem rá haragudtam, hanem azzal nem értettem egyet, amit csinált, ahogyan azzal sem, amit utána vele műveltek. Ezért álltam mellé! Nem a csoport ellen léptem fel, hanem az ellen, amit tettek egy kollégájukkal! A segítő szakmában ennek a viselkedésnek nincs helye, még ösztönből sem!
Ez a hivatásom, ilyen vagyok! Amit ők csináltak az a bosszúállás, ezt én mindig is elutasítottam. Mi magyarok, - bár nem felejtünk, - nem vagyunk bosszúállóak!

Igaz, azt elismeri, hogy nem én vagyok a dolgok okozója, mivel azonban feltárom a problémákat, hogy jobban működjön a rendszer, ezért engem okolnak, nem azokat, akik miatt idejutottunk.

Hemzseg a blog az ilyenfajta ellenvéleménytől: nem azt okolják, aki elköveti, hanem azt, aki feltárja, leleplezi a visszaéléseket! (Emlékeztetem önöket: Gyurcsány öszödi beszédének a kiszivárogtatása volt a legnagyobb problémájuk, nem az ott elhangzottak!)
Ez a jól ismert mentalitás pedig már messze túllépi a kommunikációs zavar fogalom- és problémakörét…


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. augusztus 15., vasárnap

Így lesznek a milliomos vállalkozók minimálbéresek,és fordítva is igaz: egy bevallással elszegényednek.


Az emberi leleményesség határtalan, – ezt már csak a pofátlanság übereli. Az APEH tájékoztatása szerint a minimálbéres vállalkozók pillanatok alatt milliomosok lesznek és fordítva is igaz: egy bevallással elszegényednek.
„Az adóhatóság a személyi jövedelemadó bevallásokkal kapcsolatos ellenőrzései alkalmával figyelt fel arra a jelenségre, hogy egyes magánszemélyek az eredeti személyi jövedelemadó bevallásukban vallott jövedelmüket, egy utólag benyújtott önellenőrzéssel a többszörösére emelték." – tájékoztatta az APEH a delmagyar.hu-t.

Elmondták: az egyik ilyen esetben a vizsgált adózó az eredetileg bevallott 828 ezer forint összegű éves jövedelemét, 19 millió forintra módosította úgy, hogy a levont adóelőleg összegét is megemelve fizetendő adója nem keletkezett. Az adózó az önellenőrzés benyújtását követő néhány napon belül jövedelemigazolás iránti kérelmet terjesztett elő. A revízió megállapította, hogy az önellenőrzés valótlan adatokat tartalmazott, melynek célja hitelfelvételhez szükséges magasabb összegű jövedelem igazolása volt. Az adóhatóság, – az adójogi következmények megállapításával egyidejűleg – megtette a büntető feljelentéshez szükséges intézkedéseket is.
További érdekességekről is beszámolt az adóhatóság: a szocialista munka szelleme, a kommunizmus sztahanovistái máig is köztük élnek. „A járulékkötelezettségek eltitkolására irányul az az adózói magatartás, mely szerint a gyakran több emberi erőforrást, igénylő tevékenységüket – az adóhatósághoz benyújtott adatszolgáltatásaik és bevallásaik szerint – bejelentett alkalmazott nélkül, vagy nem elegendő létszámú bejelentett alkalmazottal végzik. Az ilyen jellegű magatartás feltárására irányuló vizsgálatok során az adóhatóság a munkaidőmérleg módszerével meghatározza az adózó tevékenységének ellátásához szükséges és elégséges munkaerőigényt, majd az eredményt összeveti az adózó nyilvántartásaival és a hatóság felé közölt adataival.
-----------------------------------------------------------------------------

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net