2012. március 9., péntek

Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem volt ilyen" ?

Így indult:
és így folytatódott:
"A vád képviselője több órán keresztül olvasta fel 84 oldalas perbeszédét a pénteki tárgyaláson. Végrehajtandó büntetést egyedül Kimpián Ildikó esetében kezdeményezett. A büntetőügy további 5 szereplőjénél felfüggesztett szabadságvesztést, 3 vádlottnál „részfelmentést”, 4 vádlott esetében felmentést, a többieknél pedig pénzbüntetést indítványozott. Amennyiben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélnék Kimpián Ildikót, akkor 2 hónap és – a halmazat miatt – 7 év 6 hónap között lenne a büntetése.

Dr. Göblyös Péter szerint Kimpián Ildikó az „elkülönítő helyiség”, a „dühöngő szoba” létrehozásában, kialakításában meghatározó irányító, vezető szerepet játszott. Utalt az ügyész a sértettek nagy számára, és arra, hogy fogyatékos ellátásban lévő, kiszolgáltatott helyzetű gyermekek, illetve fiatal felnőttek sérelmére, hosszabb időn keresztül követték el a bűncselekményeket. 


A büntetőtörvénykönyv egyértelműen fogalmaz akkor, amikor meghatározza, hogy aki mást személyi szabadságától megfoszt, az bűntettet követ el – mondta perbeszédében az ügyész. – Álláspontom szerint a vádlottak azzal a magatartásukkal, hogy a sértetteket bezárták, vagyis a belülről kilinccsel nem rendelkező ajtót a sértettekre rácsukták, illetve a helyiségből nem engedték ki őket, megvalósították a tényállást.

Az ügyész arra is utalt, hogy véleménye szerint a hónapokig tartó tárgyalássorozatban meghallgatott tanúk igazolták a vádat. Azt, hogy a helyiséget büntetésként, illetve fegyelmezési céllal használták az intézményben. Az ügyészség szerint az is kétséget kizáróan bizonyítható, hogy a vádbeli időpontokban, a vádban feltüntetett sértettek esetében a vádlottak nem megfelelő módon kezelték a helyzetet. Amihez jelentősen hozzájárult felettesük, Kimpián Ildikó vezetői tevékenysége." (baon.hu)

Emlékeztető a "szavahihetőség"-ről: 
Hamarosan (2012.03.20) kiderül az is, hogyan is végződik!

2012. március 5., hétfő

TÖRETLEN FIGYELEM

.
Nagyításért, letöltésért kattintson a képre!

Blog-oldalainkat az elmúlt időszakban 650000 alkalommal tekintették meg! Köszönjük!