2012. november 22., csütörtök

AZ ELMARASZTALÓ ÍTÉLET "MARGÓJÁRA"


Érdemes elolvasni az alábbi mai hírt:

http://www.hir24.hu/belfold/2012/11/22/szalai-annamaria-obszcen-kritikaja-nem-buncselekmeny/

Ha pedig figyelembe vesszük, hogy a cikkben leírtak szerint: "Szalai Annamária a kihallgatása során kifejezetten úgy nyilatkozott, hogy nem kíván becsületsértés miatt feljelentést tenni" akkor arra a végkövetkeztetésre juthatunk, hogy van aki felül tud emelkedni a történteken, netán elgondolkodik azon, hogy mindazokra miért is került sor, néha még azokat figyelembe véve változtatásokat eszközöl.
(az ilyeneket nevezem én értelmesen gondolkodó embereknek!)

Na és pesze vannak olyanok is akik szaladnak feljelentést tenni. (gondolom, nem kell megneveznem, hogy őket minek is nevezem, ugye? Hát igen, persze és természetesen annak!)

DETONATOR

A "MIÉRT IS" AVAGY EGY LEBUKÁS IGAZ TÖRTÉNETE

Több alkalommal is szemrehányást kaptam számosaktól amiatt, hogy még a mellettünk hozzászólókkal szemben is "szigorú" vagyok, névtelenségüket kifogásolva, mondván, hogy azzal elriasztom Őket a további hozzászólásoktól.
Látszólag igazuk is volt, de csak látszólag, hiszen a csupán csak anonim hozzászólók nemhogy előre vivően "segítették" volna a "blogistákat", hanem éppen ellenkezőleg, névtelenségük által szinte csak bajt hoztak rájuk. A maguk személyét nyíltan nem vállalók közül sokan csupán csak - megfelelő fórumot találva hozzá - "kifröcsögték" elfojtott indulataikat, amely hozzászólásaik alkalmasak voltak ahhoz, hogy pereket indítsanak a blogolókkal szemben.
És akkor még nem is beszéltem az "ellen" azon aljas és piszkos módszereiről, amikor látszólag mellettünk szólva teremtették meg az ellenünk fellépés lehetőségét, olyan kifejezéseket használva, olyan akár valós, akár valótlan tényeket és történéseket állítva, amelyekért nem őket, hanem az azt csupán közzétenni lehetővé tevő bloggereket vonták felelősségre.

Csak egy legutóbbi friss, pár napos téma a fentiek igazolására:

Blogomon kifogásoltam, hogy a Juhar utcai felújítások átadó ünnepségén részt vett miniszter másnap igencsak dehonesztáló kifejezéssel illette a "pedagógus társadalmat". A bejegyzéshez 2 hozzászólás is érkezett, az egyik egy "István" megjelölésű hozzászólótól, a másik pedig egy "Böbe" megjelölésűtől, aki azonban a hozzászólását pár percen belül törölte. Persze nem a tartalom miatt, hanem azért, mert a blogom "rákereső beállítása" megjelenítette a hozzászóló valós személyét, aki sok mindennek, csak éppen "Böbének" nem nevezhető.

Pedig a törölt megjegyzés tartalma korántsem indokolta volna annak eltávolítását:
De hát akkor miért is volt szükséges törölni ezt a megjegyzést? Nem a tartalom miatt, hanem az azt közzétevő személye indokolta, hogy saját maga próbálja meg eltávolítani az ugye nem igazán a saját neve alatt "közölteket". Csak ugye azt már nem tudta a hozzászólást tevő, hogy nálam akkor is megjelenik minden, ha csak rákattint az oldalamra, nemhogy ha oda valami bejegyzést eszközöl, azt csak látszólag tudja eltüntetni előlem/előlünk, mert ugye a teljes kép a következő:
Böbe ?????? Elég érdekes egy aláírás ez, különösen, hogy a Böbe nevet valóban használja/használta már eddig is valaki, csak éppen nem ez a hozzászóló, akit ugye az elmúlt időszakban sokféleképpen "becéztek" ("I. rendű"-től kezdve egészen az itt  (jólneveltségem okából, mert van az is) meg nem nevezhető foglalkozást űző hölgyeményig bezárólag) csak éppen Böbének soha. KAMU NÉVVEL HOZZÁSZÓLVA "UGRASZTÓ" KÉRDÉSFELTEVÉS?
Mi ez? Provokáció? vagy csak hülyeség?

Így aztán kedves NÉVTELENÜL hozzászólók, nem volna ideje elgondolkodniuk azon, hogy kinek is a micsodájával verik azt a bizonyos csalánt? ha már megfelelő bátorságuk nincs a maguk személyét vállalni? önbecsülést és hasonlóakat nem is firtatva. Nem kellene egy kicsit változtatni ezen vagy továbbra is nyugodt szívvel és lelkiismerettel  "viselik el" mások (Erzsikéék) "csaláncsípés foltjait"?

Babits után szabadon: a magát nem vállaló, a nyíltan fel nem lépő semmivel sem jobb, csupán csak cinkosa az elkövetőknek!

Na és persze, hogy a T. "pernyertesekről" se feledkezzem el: 

Tisztelt Pernyertesek ! 

Valakit/bárkit egyedül csak a saját magatartása, a viselkedése és a cselekedetei minősítenek, amely tényen még egy jogerős bírósági ítélet sem változtat, különösen nem, ha az ítélet csupán csak azt állapítja meg, hogy az "elítéltek" által közzétettek "becsületsértőek", de azt viszont már nem, hogy azok valótlanok is lennének! (idézhetőségi címem a blogomban !!)

DETONATOR