2010. június 11., péntek

Gomora


"Közerkölcsök és magánbűnök.
Nagy a fertő.
Családi kapcsolatok semmivé tétele, munkaidőben és nyaraláson.
Éjszakai műszakban történő intim együttlétek.
Vezetői szexuális zaklatás.
Vezetői bűnös magánkapcsolatok.
 

Ez ma erkölcsileg az intézet, a többiről nem is beszélve.
Fejétől bűzlik a ..."


Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

In Korrekt – Korrektség-ben (összeforrva)


"Nem is tudom, hogy megmosolyogtató-e, vagy csak szánalmas a másik blogon közzétett "Kalmár Sándor Úr az ellenőrzésről, a szeretetről és az igazgatónő korrektségéről" szóló cikk alábbi része:
"az a véleményem, hogy az intézet igazgatónője rendkívül fontosnak ítéli meg az emberi méltóság tiszteletben tartását, akár gondozottról, akár dolgozóról van szó. Határozottan, korrekten, szakszerűen, humánusan vezeti az intézményt, és nem tűr meg semmi szabálytalanságot. Ha most mégis történt valami, és azt egyes munkatársai elhallgatták előtte, akkor ott többen hibáztak, akiknek ezért vállalni kell a felelősséget. Véleményem szerint az ügy korrekt kivizsgálása után az igazgatónő meg fogja tenni a szükséges lépéseket, és a felelősök megkapják a méltó büntetésüket, akár azért, mert elkövettek valamit, amit nem lehetett volna, akár azért, mert nem tartották be az intézmény, a szakmai előírások, a jogszabályok által előírtakat"

Nem tudom, hogy a T. Kalmár úr tisztában van-e az egyszemélyi felelős vezető fogalomkörével, annak tartalmával, de ez a majd és akkor azért durva, nem? Érdekes egy vezetés az, ha bármely okból is, de nincs a vezetőnek tudomása arról, hogy mik is történnek, illetve, hogy még az alapvető lépéseket sem tette meg a hozzá már korábban beérkezett jelzésekkor!
Ha kiderülnek az állítottak, akkor a vezetőnek valóban lépnie kell! LE!"


Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Háromszorhárom

.
"B.B. monogramú olvasó hozzászólása ösztökélt egy kis utána számolásra. Remélem, válaszommal ki tudom elégíteni kíváncsiságát.

Hol a hiba a számításban, tisztelt könyvelő úr?

A balatoni és sikondai nyaralás évek óta több mint másfél, másfél millió forintba kerül az intézménynek (pontosan 1,658 millió Ft, illetve 1,662 millió Ft, összesen 3,320 millió Ft).
Kérdezem én a könyvelő úrtól, hol szerepel ez a kiadás évről-évre, az intézményi költségvetésbe, illetve a következő évi tervezetbe?
A balatoni nyaraláson a táborvezető által nyilvántartott résztvevők száma: 33 fő ellátott, 20 fő kísérő, és 13 gyermek. A sikondai nyaraláson ugyanez az adat 28+22+9 fő. A valós adat mindkét esetben jóval meghaladta a megadott létszámot, Balaton esetében 40 fővel, Sikondán pedig 35 fővel. Az összesen 75 fő plusz vendég. Az ő nyaralásukra befizetendő 34.000,- Ft/fő összesen: 2,550.000,- Ft. Ezt az összeget nem találni az intézményi költségvetés bevételi oldalán... Ahogy a lakók által befizetett összegeket sem! Egyik évben sem! Ők hova, kinek fizették be a nyaralás költségeit?

 Hol a hiba a számításban, tisztelt könyvelő úr?

 Az ellátottak duplán fizetnek nyaralás idejére, hiszen fizetik az 1-1 hetes nyaralás költségei mellett, a nyaralás idejére az intézményben, a személyi térítési díjat is. Ha ez jogszerű lenne, akkor a nyaralás költsége 34.000 Ft + 1 heti ellátás költségei, ami esetenként változó ugyan, de 10.000 Ft minimum lehet. 75 fő vendég, és 61 lakónk esetében, ez plusz 750.000 Ft + 610.000 Ft, összesen 1,360.000 Ft bevételt jelent, melyet a 2,550.000 Ft-hoz hozzáadva, összesen 3, 890.000 Ft.
Ez pedig azt jelenti, hogy az intézménynek nem jelenhet plusz kiadást a lakók nyaraltatása, sőt bőven fedezi azt! Végre a rászoruló lakók közül is eljuthatnának néhányan üdülni!
Ha jogszerűtlen, hogy kétszeres ki-, illetve befizetés (nyaralási költség kiadása, térítési díj befizetése) történt, akkor viszont orvosolni kell a problémát! Bármilyen szűkösek is az anyagi lehetőségek, vissza kell fizetni az ellátottaknak a nyaralás idejére eső, őket a törvény által megillető részt. A 75 fő vendégnek be kell fizetnie a nyaralás költségeit!
A felvázolt két lehetőség nem alternatíva, a törvény megtartásával (lakók kifizetése) és a nyaraló vendégek befizetésével bőven lehet fedezni a kiadásokat, és immár semmi sem teremthet olyan helyzetet, mely veszélyeztetheti a lakók nyaraltatását!

Hol a hiba a számításban, tisztelt könyvelő úr?"

Téma lezárva?

 Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!
.
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. június 10., csütörtök

Kérdezünk a Halasi (Görbe) Tükörtől

.

Szalagcím: „Szcientológusok állnak a pszichiátria elleni támadások mögött?”

Nem sugalmazás ez, tisztelt P. Á.? Félretájékoztatni az olvasóközönséget, ez nem etikátlan? Mintha ezt olvasná az ember:

Szcientológusok állnak a pszichiátriai betegek elleni támadások (bántalmazások) mögött?

.

Lemaradtam valamiről? Azt hittem a botrány a betegek bántalmazása és az ügyek eltussolása, nem pedig egy bejegyzett egyház létjogosultságának megkérdőjelezése! Érdekes lehet ez is, de ne mossuk már össze!

Zugügyvédet játszanak az ügyben: figyelemelterelés, tanúk hiteltelenné tétele, s akkor máris minden rendben!?

Az igazság nem számít? A betegek nem számítanak? A tanúk és független szakértők véleménye nem számít? A nyomozás eredménye - három ápoló előzetesben - nem számít? Semmi nem számít, csak az, amit felsőbb utasításra kiadnak...

Semmi sem szent, csak a hatalom kiszolgálása?

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

2010. június 9., szerda

Szilánkok VIII. - Hurrá itt a nyár! 2.

.

"Igen más elosztást kellene tenni, a nyaralók között. Mert 106 ember nyaral, és abból a beteg  33 fő, kísérő 24, ez 57, valaki mondja már el, hogy a többi nyaraló ki is volt? Azért a lakóknak dupla pénzt kellett fizetni a nyaralásért, hogy a vezetőség és klientúrája nyaralhasson. XY"

"Nyaraláshoz annyit megjegyeznék, valahogy nem értem miért Protest az oka? Most nem nyaralhatnak a betegek. Nem fizetik a vezetők nyaralását a betegek, az a baj? Az Intézet nem ad pénzt a beteg nyaralására? Most fel lehetne használni a jótékonysági, és az alapítványi pénzeket!  Vagy nem? Azok a pénzek hol vannak? Gabi"

.

Téma lezárva?!

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

2010. június 8., kedd

Szilánkok VII. - Hurrá, itt a nyár!Én csak azt szeretném megkérdezni Protestől szerinte ezzel az egész dologgal jót tett a betegeknek? Tudja miről van szó pl.:nyaralás. Állítólag mellettük van, de sajnos ők szenvednek a legjobban.

Köszönjük Protest.
 

B. Brigi

„A nyaralásról annyit, kihirdették már, nagyon drága és az idén nem lesz Balaton! Lehet, azért mert a rokonoknak már nem tudnak a betegek pénzéből üdülést biztosítani? A sajátjukat tudnák kifizetni a lakók!

„A betegekre most is mosogatna mindenki! De az felháborító, hogy a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, a dolgozók legyenek a cselédjei! Mert arra kellettek a dolgozók, nem a betegekkel foglalkozni.”

„Nahát, mik látnak még napvilágot! A betegek fizetik mások nyaraltatását!
Arra az időre térítési díjat is kell fizetni nekik. De milyen alapon?

Szegény emberek! A pénzére rátenyerelnek a vezetőink, nyaralnak, vásárolnak belőle, stb. és azt merték írni, hogy jó sora van a betegnek! Még az elején írták. Köszönöm én az ilyen jó életet, bántják, megalázzák, még most is őket.
Az, hogy ki ír a netre, ahhoz az igazgatónőnek semmi, de semmi köze nincsen! Fél, mert tudja, igazat írunk! Különben már a médián keresztül, cáfolná!”

B.B. ha volna képzettséged, és a munkáddal is foglalkoznál, vagy legalább értenél hozzá, nem szenvednének tőled a lakók! Igaz te mindenkit utálsz, kivéve, akinek a se...-t nyalhatod. Aki az hajtogatja mindig: szegény Brigi!”

„Hát, jól felfújtad ezt a nyaraltatást B.B.! :)”

Azért nem lesz nyaralás, mert túl sokat átutaltak. Most meg már nem merik. Saját pénzüket meg nem adják. Az átutalt összeg már az övéké, csak nem adják vissza.”

„Kedves B.B. Ha ma este is unatkoznál, írj, mert csak felhívod a figyelmünket a sunyi dolgokra! Tényleg buta vagy, ha ennyire nem gondolkodsz!”

B.B. fogyatékos? Azért kímélik ki a kollégák?”


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. június 7., hétfő

K.K. nem én vagyokAzért írok teljes bejegyzést erre a blogra, mert a másikon próbálkozni teljesen felesleges. 4 tisztázó levelet küldtem el, de egy se jelet meg, pedig oda való a téma miatt. Akkor majd itt.
A monogramom nem K.K.! És nem is L.L., vagy M.M.! Írtam a legelején, megtudják majd időben! El fog jönni az ideje! Önök tévedtek, EBBEN IS! Most megint elővettek valakit, akit a torz agyuk velem hoz összefüggésbe. Ez a torz látásmód jellemzi önöket és ezért nem tudnak semmit sem jól látni. Tapogatóznak a korom sötétben, és kaszabolnak össze-vissza! Ennek lesz vége hamarosan! VÉGE, nagy betűkkel, hogy felfogják! Addig meg próbáljuk elviselni önöket, de bizony gyakran viszket a tenyerünk…

Cica (nem K.K.) 


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

A nap mondásai

.

Illyés Gyula: „Növeli, ki elfödi a bajt!”

Kósa Lajos: "Semmiképpen sem az a baj okozója, aki elmondja az igazat, hanem az, aki előidézte!"

Harrach Péter: „Illő magatartás a hallgatás lenne!"

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

2010. június 6., vasárnap

Olvasói levél LVIII.


A "Szilánkok VI." című bejegyzéshez:

"Darázs fészekbe nyúltunk!
.
Mivel a Bt. dolgok is felkerültek, a blogra. Egyre kínosabb a vezetőségnek, mindent bevetnek, csak eltereljék a figyelmet a valós helyzetről. De nagyon szegényesnek tűnik!
Nem tudnak értelmesebbet, mint H. Attila vallásával foglalkozni! Egy ember a vallását, vagy örökli, vagy maga választja. Magán ügy! Senki nem írhatja senkiről, milyen a vallása! ATTILA elnézést kérek, az ilyen beírások miatt. Ezek az emberek, csak azt akarják palástolni, hogy a szálak már a Népjóléti osztályig érnek. A rokonság, + barátaik, csak a vallásokkal tudnak érvelni. A betegek jelenlegi orvosi ellátása helyett!

Ki írja a beutalót nekik, ha kórházi orvoshoz kell vinni Őket?
Miért nincs rajta orvosi pecsét?
Csak az Intézet pecsétje van rajta, ezt miért nem írják?


Az alapítványi pénzekről: mit is kaptak belőle a betegek, vagy az Intézet? Na, még a jótékonysági pénzek hollétéről is lehetne írni. Nyomozni utána! Amit a hozzátartózok fizettek be, annak az útjáról is lehetne egy kicsit írni. Azért még a számlák követését is lehetne firtatni! Itt olvasom oldalt.

A Halasi Tükör, és a Halas TV-seknek a figyelmébe ajánlom írásainkat. Itt az idő lehet OKNYOMOZÁST kezdeni.
. 
A hazugságok már nem érvényesülnek!

Mária"


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net