2011. július 1., péntek

A lelkiismeretről…



“Csak a lelkiismeret lehet bírád, hóhérod vagy pártfogód, senki más! Ha írsz, csak a lelkiismeretnek tartozol számadással, senki másnak. Mindegy, mit várnak tőled, mindegy az is, mivel büntetnek, ha nem azt adod nekik, amit remélnek tőled, vagy amit hallani szeretnek! A börtön és a szégyen, a pellengér és a meghurcoltatás, a hamis vád és a nyelvelő megalázás, a szegénység és a nyomorúság, mindez nem érint igazán. Csak lelkiismereted tud büntetni, csak ez a titkos hang mondhatja: „Vétkeztél.” Vagy: „Jól van.” A többi köd, füst, semmiség.”

(Márai Sándor: Füves könyv – A lelkiismeretről)
 

Barátunk küldte, köszönjük!

2011. június 29., szerda

Mégis vall a koronatanú


„…
-         Végül mégiscsak rászánta magát a vallomástételre. Miért?

-         Azért, hogy kiderüljön az igazság. Ugyanazt fogom elmondani a bíróság előtt is, mint korábban az ügyészségen, vagy az újságban. Csak arról tudok beszélni, amit konkrétan a saját szememmel láttam, nem többet és nem kevesebbet. Hogy az ügybe keveredett egyéb szereplőknek milyen céljuk van, nem tudom. Az én szándékom változatlanul az, hogy ilyen cselekmények ne történhessenek meg többet. Védtelen, beteg emberek ne legyenek kiszolgáltatva brutális, a szakmát lejárató ápolóknak. A hozzátartozók bizalma pedig helyreálljon a halasi - megyei otthon és általában a pszichiátriai betegeket gondozó intézmények iránt.

Hegyes Attila

A cikk teljes terjedelmében olvasható: ITT!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

Lassan, de itt az igazság pillanata!


Folytatódik a kiskunhalasi városi bíróságon a három, kezelteket  bántalmazó, zsaroló, betegekkel fajtalankodó pszichiátriai ápoló pere.


Folytatódik a kiskunhalasi városi bíróságon a három, kezelteket bántalmazó, zsaroló, betegekkel fajtalankodó pszichiátriai ápoló pere. Információk szerint másnap, 29-én hallgatják meg az egyik koronatanút, a két ápolónő közül azt, aki feljelentést tett kollégái ellen az ügyészségen. A perben, legkorábban ősszel születhet elsőfokú ítélet. 

Ismeretes: 2010 januárjában két ápolónő feljelentése nyomán indult nyomozás a kiskunhalasi pszichiátrián, így derült fény a kezeltek bántalmazására. - Mindhárom ügyben további tanúk meghallgatása szükséges és több szakértői jelentés eredményét is várjuk még, ezért egyelőre nem tudható, mikor fejeződnek be a nyomozások - utalt Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azokra a további eljárásokra, amelyek a pszichiátrián történt visszaélések miatt indultak.

A megyei főkapitányság vesztegetés miatt is nyomoz tavaly ősz óta, míg egy eljárás a kiskunhalasi kórház feljelentése alapján folyik, ugyanis a pszichiátriáról a közelmúltban kéztöréssel szállítottak be egy beteget; a rendőrség súlyos testi sértés gyanúja miatt vizsgálódik.


Forrás: ITT!  

Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook