2011. november 18., péntek

A blogomban közzétett egyik olvasói hozzászólásra adott válaszokra figyelemmel - a tisztesség által megkívánt - helyes tájékoztatás a következő:

Zsana település Bács-Kiskun megye déli részén fekszik. A Csongrád megyével határos község Kiskunhalastól 14 km-re található az 5408-as jelzésű szegedi út mentén.

A Zsanai Idősek Otthona egy 40 férőhelyes szociális otthon, a fenntartó a Zsana Község Önkormányzata.

Vagyis a Zsanai Idősek Otthona nem a BKMÖ alá tartozik, így az igazgatói megbízást/kinevezést sem a BKMÖ adja/vonhatja vissza, mert nem a BKMÖ a fenntartó.

2011. november 17., csütörtök

OLVASÓI KÉRÉSRE !

AHOGYAN A KORREKT TÁJÉKOZTATÁSNAK LENNIE KELL(ETT VOLNA!)

Eljátszadoztam a gondolattal, hogyan is hangzottak volna a nyilatkozatok, ha az érintett nyilatkozók igazat mondtak volna. Kezdjük rögtön a tényszerű TV híradással:
Amely hírre természetesen reagál a fenntartói illetékes:

Ugyancsak igazat mondóan megszólalnak az intézményi dolgozók:
Megszólal egyesek "lelkiismerete" is:

A fenntartó részéről is nyílt a felelősségvállalás:

Egyedül csak az igazgatónő az, aki semmit nem hajlandó beismerni (azt ugyanis még az álmomban sem tudom elképzelni!)


Bezárhatják a pszichiátriai osztályt, ahol megalázták a betegeket !

Javasolja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, hogy azonnal zárják be a kiskunhalasi pszichiátriai intézet hetes számú osztályát, ahol számos beteg bántalmazásáról és megalázásról érkeztek hírek. A minisztériumi vizsgálat javaslatai szerint az itt ellátottakat az alapbetegségüknek megfelelő osztályon kell elhelyezni. Az intézményt már az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is vizsgálta. Az intézetben korábban verték és megalázták a betegeket egyes alkalmazottak, az ügyben idén januárban per is indult. Volt, akit szexuális játékokra kényszerítettek. "A szexuális dolgokkal kapcsolatban showműsorszerűen buzdították őket főként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre" - mondta az otthon egyik volt dolgozója. Egy másik még ott dolgozó ápolónő pedig azt mondta, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást. Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az előző este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, hogy érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.             ( ugye tudjuk kikről van szó!? ) Még nem lettek ezek az emberek számon kérve de ami késik az nem múlik!!! Jönnek még az álmatlan éjszakák!

2011. november 15., kedd

Nem voltak figyelemmel egy ide vonatkozó miniszteri rendelet előírására.Felszámolnák a hetes osztályt

Új, korszerű terápiás szemlélet és eljárások bevezetését javasolták a szakemberek korlátozó intézkedések helyett a kiskunhalasi intézményben. Ezenkívül ellátotti önkormányzatok létrehozására is javaslatot tettek, amelyek ellátási típusonként, illetve az egy épülettömbben található gondozási egységek ellátottainak részvételével működhetnének. Ismert, hogy 2010 januárjában két, azóta kilépett ápolónő tett ügyészségi feljelentést, mert a pszichiátrián több kollégájuk brutálisan vert betegeket. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) vizsgálata során megállapította, hogy az intézményben nem voltak figyelemmel egy ide vonatkozó miniszteri rendelet előírására, amely a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szól. Eszerint a pszichiátriai betegek, valamint a szenvedélybetegek otthona a személyes gondoskodás más formáival csak akkor szervezhető együtt, ha az ellátást igénybe vevő elkülönített ellátása biztosított. Az ellenőrzés rávilágított, hogy az intézményben sérült a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény egyik előírása is, miszerint a fogyatékos személyek otthonában elkülönítetten kell megszervezni a kiskorúak és a felnőttek, valamint az enyhe értelmi fogyatékos és a középsúlyos vagy súlyos értelmi fogyatékos személyek elállását. Kiskunhalason ugyanis nem megfelelően alakították ki a gondozási egységeket, és a fogyatékos személyeket egészségügyi diagnózisuktól függetlenül helyezték el. E jogszabály szerint a speciális egyéni eltiltást igénylő személyek részére külön-külön, egyes ellátotti csoportok szerint speciális intézményt kell kialakítani, az egyes csoportokban legfeljebb húsz fő helyezhető el. Ennek ellenére a kiskunhalasi pszichiátrián nem alakítottak ki speciális gondozási egységet. A korlátozó intézkedések alkalmazásának rendjét az NRSZH ellenőrzése szakmailag megfelelőnek találta, de az egyes esetek vizsgálata alapján azt is megállapította, hogy a krízishelyzetek megelőzhetők lettek volna, ha a meglévő eszközök mellett olyan szakmai eljárásokat dolgoznak ki az intézményben, amelyekkel kezelhették volna e problémákat.

2011. november 14., hétfő

Álljatok fel!


Szeretettel ajánlom az alábbi rövid videót, nemcsak megtekintésre!

"Az a fontos, hogy hogyan fejezed be!"

Lásd: ITT!


Barátunktól kaptuk, köszönjük!