2010. október 1., péntek

Példaképeink IV.


Egy vezető akkor válik igazán méltatlanná beosztására, ha azt hiszi magáról, hogy minden hatalom ura! Ami vele és körülötte történik őt szolgálja, úgy ahogy ő akarja, sőt parancsolja!
Igen, intézetünk gazdasági igazgatójáról van szó! Csak így szolidan gazdasági igazgatónak titulálja magát! Pályafutása (ámokfutása) alatt nem sok munkatárs arcára varázsolt mosolyt. Az igaz, hogy ez nincs benne a munkaköri leírásában, úgy, ahogy az sem, hogy munkatársát hazugnak nevezze, megalázza, megtiporja, megszégyenítse, lehetőleg úgy, hogy többen hallják! Erre azért van szükség, hogy mindenki tudja, ő az úr és mindenkire ez vár, ha neki ellent mer mondani! Az lehet, de bízunk benne, hogy nem sokáig!
 

A szerencse az, hogy kismama műszakban dolgozik, később jön, korábban megy. Nyáron elvétve téved be, akkor is inkább éjszaka!
Szerencséje van, mert van egy beosztottja (pénzügyi csoportvezető), akire az intézendő feladatokat kioszthatja! Bár sokszor hallottuk gazdasági igazgatónk felháborodott szavait, hogy
mi az, hogy ő nem dolgozik? Ő otthonról intézi az intézet ügyeit! Hogy is van ez? Akkor ő távmunkát végez? Van a megyétől erre engedélye? Ha ezt jól értjük, akkor az összes bizalmas intézeti, sőt megyei anyag is átkerült egy másik (az ő otthoni) számítógépre? Szabályos ez? Állandóan folyik a gyanúsítgatás, hogy bizalmas számadatok, hogy kerülnek nyilvánosságra? Hát így! A gazdasági igazgató, átküldi a saját otthoni számítógépére! Nagyon szeretnénk azt hinni, hogy ezt az igazgató és a megye tudtával  teszi! Ez bizony távmunka! A távmunkának nagyon szigorú törvényi szabályozása van!

Belépésétől kezdve  intézetünknek csak költséget jelentett személye! Rögtön beiskoláztuk, tanulmányi szerződés alapján, hihetetlen, de nagyon sokszor intézeti busz vitte és ment érte, másnap vissza! (Nem mintha nem rendelkezne saját gépjárművel!) Nyelvvizsgához tandíj, minden vizsgára intézeti busz, természetesen sofőrrel! Diploma persze sehol! Ha titokban mégis "megszerezte", akkor bocsánat és gratulálunk! Nem olyan sok az a 6 év, mióta végzi! Nem lett volna célszerűbb egy szakirányú, diplomás, hozzáértő szakembert felvenni, hogy elkerüljük ezt a sok és felesleges kiadást!? Akkor még nem beszéltünk gyönyörű és nagyon drága irodájáról. Külön kárpitrendelés a bútoraira, amit egy fiktív foglalkoztatott kárpitos húzott át! (De ezt már valaki megírta.)

Nagyításért kattintson a képre!
 
Toronyóra lánccal!

Na és ne legyünk kicsinyesek hisz ez mindenkinek jár, egy álló óra a sarokba! Toronyóra lánccal! Nagyon szép és szekrényes! Na, ez sem ajándék ! Ennek külön története van!  
Az ebéd rendelései példaértékűek, így kell ezt csinálni! Reggel a konyhán közölni, hogy fogyókúrájában milyen napnál tart, nem bízni semmit a véletlenre! Így legalább tudják, mit kell neki főzni külön! Ja és haza is két adagot, de azt majd sofőr kiviszi. Régi szép idők! De a rúd kalácsot nem bízta másra, azt felhozatta és ő vitte haza! Akkoriban, nem láttuk az ebéd fizetési listán a nevét!

Ellenőrzései során ha azt tapasztalta, hogy valamelyik ápoló elaludt, intézetre szóló botrányt kerekített! Zengett a ház! Ez tényleg minimum bérmegvonással járó bűn!

De az természetes, hogy a felesége hosszú hónapokig úgy kapta a fizetését, hogy színét sem láttuk! (Tudomásunk szerint, még csak nem is minimálbért!)
Ha eleinte még pár órácskára betévedt, akkor a férje irodájában tanulgatott, természetesen igazgatói engedéllyel. Nem tudjuk, hogy mit tanult, mert mint látjuk, itt mi csak a munkaidőt fizettük! Szép az élet! Ugye milyen nagy bűn, ha egy fáradt ápoló egy kicsit megszunyál? Sokba kerül az nekünk? Nem az, ami sokba került!

Ha egy bizonylatról hiányzik egy aláírás, az ügyintézőnek minimum kirúgás jár! Ő kíséri személyesen a kapuig, mert ott jelenleg is legalább 30 fő áll sorba egy-egy helyre, állítja a gazdasági igazgató. Alig, alig üti meg a fenyegetés fogalmát! Szeretném megkérdezni, biztos ez a legnagyobb hiba egy-némely számlán? Szabad gondolkozni, hogy van-e olyan számla, amire már az első aláírást is kár volt ráírni? Legalábbis, mintha némelyek mögött nem lenne teljesítés! Mi ezt nem tudjuk, csak kérdezzük.

Az üdülésről még nem is beszéltünk! Az üdülési díj befizetése körül még van egy nagy titok! Ön is tudja, én is tudom, mindenki tudja!
Jut eszembe, pár napja mikor az irodájában jártam, nem láttam azt a helyes kis televíziót az állványon! Talán otthoni munkájához nélkülözhetetlen? Netán szervizben van, vagy leadta a raktárba? Természetesen bizonylaton! Hisz rend a lelke mindennek! Ön már csak tudja!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. szeptember 28., kedd

Butaságért nem kell a szomszédba menni!


Ma olyan nonszenszt hallottam, hogy a sötét üres szobába való macskakergetés is, okos dolog ehhez képest! :))

Nagyon tudnak vezetőink!

Megszólal a szakma - esély a tisztességes munkára


A gyanúsított igazgató felmentését kéri több alkalmazottja
 
A kecskeméti Juhar utcai speciális iskola negyvenkét dolgozója az intézményben zajló állítólagos gyermekbántalmazás miatti nyomozásban meggyanúsított iskolaigazgató felmentését kéri - írja a Baon.hu megyei lap. A dolgozók nyilatkozatban tiltakoztak az igazgatónő állításai ellen, aki éhségsztrájkba kezdett, miután meggyanúsították.

A cikk teljes terjedelmében megtekinthető: ITT!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. szeptember 27., hétfő

Pédaképünk III.

Sokat elmélkedtem azon, hogy nekünk "beosztottaknak" ki az igazi "példakép". Ki az aki intelligenciájával, hatékony, pontos, értékelhető munkájával és vezetői rátermettségével példát mutat. Ezeket a szempontokat követve jutottam el intézetünk belső ellenőréhez.
Nagyon sok rosszat leírnak, leírtunk már róla. Az egészben az a szomorú és elgondolkodtató, hogy a leírtak igazak. Én most mégis szempontok szerint közelítem meg az eddig leírtakat.
Z.-né Mária 10 évvel ezelőtt is ilyen volt. Nem lett (sajnos) okosabb. 2000. év tavaszán felhasználták egy nagyon aljas tervhez. Feladata a nyomozás és a jelentés volt!  Büszke volt rá, hogy a Megyei Közgyűlés akkori alelnöke személyesen kérte, erre a számára hihetetlenül megtisztelő feladatra! Igen a Patkó tó ura! Hogy Z.-né Marikának mihez kellett asszisztálni? Az akkori igazgatónő ellehetetlenítéséhez.  Mert a Patkó tó ura saját jelöltjét akarta és ültette az igazgatói székbe. Véleményem szerint bánja is már azóta, mint az a bizonyos kutya.....
Kit lehet ilyen megalázó, megszégyenítő tevékenységre rábírni? Azt aki annyira buta, mint Z.-né Marika! Mint tudjuk meg is tette, mit elvártak tőle.  Pedig a régi igazgatónő nem érdemelte ezt meg, és csak egy szép szó hiányzott. Nyugdíjba ment volna, mert már egyébként is nyugdíjas volt. Z.-né Marikára az őrségváltás után, továbbra is szükség volt a tisztogatáshoz! Helyismerettel csak ő rendelkezett!
Korábbi információkat és saját beteges képzeletét felhasználva, jelentett az igazgatónőnek! Akiről ő jelentett, annak napjai meg is voltak számlálva! Áldásos közreműködésével a régi jó szakemberek, mind a kapun kívülre kerültek. Természetesen ő csak jelentett, az ítéletvégrehajtó az igazgató és újonnan verbuválódott" ütős kis csapata volt"!  Eljött az a pillanat is mikortól Z.-né Marikára már nem volt akkora szükség. Sőt személye egyre inkább terhet, mint áldást jelentett! Mert volt és van neki egy nagy hibája, közlési kényszerben szenved!
Ettől kezdve játszotta vele igazgatónő a "húzd meg ereszd meg játékát"! Ha Z.-né az igazgató nevében osztogatta az utasításokat és ezt jelentette az, aki Z.-néről is jelentett, akkor jött a letolás! Mint tudjuk Z.-né nem okos, így mindenkitől azt kérdezte: "de akkor jó voltam"? Igen akkor jó voltál, most csak megtűrt vagy! Na akkor jött oldásnak az alkohol! Bátor lett és fenyegetőzött, amit én röviden csak zsarolásnak neveznék! Be is jött neki, ami ékesen bizonyítja, hogy igazgatónő általa is zsarolhatóvá vált!
Hozott ő nagyobb áldozatot is egy bizonyos ellenőrrel létesített "intim" kapcsolattal. Ezt is tőle tudjuk! Sokszor, és sok helyen elmesélte! Igazgatónő, ígért neki fűt-fát-bogarat, csak hallgasson végre! De a közlésikényszer nem így működik! 2004. év végén mindenki úgy tudta, hogy gazdasági vezető helyét Z.-né Marika veszi át! Na akkor lett égzengés a Patkó tó irányából! Jött az üzenet, ha Z.-né gazdasági vezető lesz, akkor igazgatónő meg munkanélküli! - üzente ezt Patkó tó ura!
Z.-né Marika csalódására van gyógyszer! Alkohol és innentől ismétlődik a szokásos műsor, úgy mint sírás, fenyegetőzés és a többi...
Igazgatónő engesztelésül, vagy ki tudja miért, egyre többet engedett meg neki! Meghagyta abban a hitében, hogy egy jól képzett, a helyzet magaslatán álló belső ellenőr! Mit ellenőrzött? Hol van az ellenőrzésekről készített jegyzőkönyv? Egyáltalán kit ellenőrzött? A nagy engedékenység odáig terjed, hogy évente több hónapig nincs az intézetben! Epeműtét, fogsorkészítés, németországi utak! Igazgatónőnek kényelmes, az intézetnek költséges! Ha igazgatónő következetes, akarom mondani nem tart Z.-nétől, akkor már régen könnyített volna a lelkén és megmondhatta volna neki, hogy Marika alkalmatlan vagy a munkádra! De nem! Tetézik a bajt, és olyan kifizetések történnek, amik bizony már kimerítik a szabálytalanság fogalmát! Bizony, bizony a sok útiköltség elszámolás! Ennek jogtalan felvétele egy belső ellenőr esetében, közel jár a bűncselekményhez!
De mint tudjuk az illető kényszeres közlési vágyban szenved! Ezért tudunk ezekről a kifizetésekről! Ezeket az elszámolásokat ellenőrizte valaki? A teljesítésről nem is beszélve! Z.-né fizetés kiegészítésévé vált! Sokszor, sokfelé járt, akár útikönyvet is kiadhatna! De zömében ezek az utazások csak papíron valósultak meg! 

Sajnáljuk, pedig sokat ártott nekünk, de az igazi bűnös ebben az ügyben mégsem Z.-né, hanem aki hagyta, hogy a dolgok így alakuljanak! Marikát egy kicsit áldozatnak is tartjuk.Emlékeztető: Ki ellenőrzi az  ellenőröket? IV. (Lásd: ITT! * A szerk.)

Az elme számol, a lélek sóvárog, a szív pedig tudja, amit tud.

Anonim levélküldés: ITT!         Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net


2010. szeptember 26., vasárnap

8 napos ultimátum


Egy ketyegő levél.....

Olvastam az egyik hozzászólótól, hogy igazgatónő kiegyensúlyozott, sőt nevetgél.

Kedves hozzászóló, hát itt a baj!
Ha ilyen helyzetben az első számú vezető nevetgél, akkor nagyobb a baj, mint gondoltuk.
Sőt, már azt is tudjuk, hogy Uray Erzsikének miért írta azt, hogy 8 napon belül fejezze be.

Az én olvasatomban azt jelenti az "Ő" nevetgélése, hogy fogalma sincs róla, hogy mi zajlik körülötte. Abban a tudatban ringatja magát, hogy ha Uray Erzsike 8 napon belül befejezi, akkor minden visszakerül az eredeti helyére, a probléma megoldva.....

Szóljon már az igazgatónőnek valaki, hogy a 8 napos ügyön túl is nagy baj van!
A hajó amit kormányoz, már csak percek kérdése, és elsüllyed...
A boldog hozzászóló, pedig a verőkhöz tartozik, mert abban reménykedik, ha az igazgatónő nevetgél, nincs is nagy baj.

Hát közlöm, hogy van, méghozzá országos, sőt, most már azon is túl.

Nekem meg szóljon már valaki, ha tudja, hogy Uray Erzsikének mit is kell befejezni 8 napon belül?

Megvert valakit tán?
A lakók pénzén nyaralt?
Ivott talán?
Menetelt a verőkért?

Igazgatónő, erre mondják, hogy aki másnak vermet ás...... a többit már úgyis tudja.

 .
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

A biztos túlélés tudatában!


Tisztelt Fórum!

• Mint azt már korábban a sajtóban nyilatkoztam döntésem végleges és éhségsztrájkba kezdtem immár 2 napja. Célom nem más, mint elsősorban megvédeni azokat a gyermekeket, akik tanulni járnak a mi intézményünkbe. Másod sorban azokat a kollégáimat, akik nap mint nap kénytelenek a magatartási anomáliákat produkál kamaszok, fiatal felnőttek atrocitásait elszenvedni. Próbáljon valaki megsimogatni egy vas vagy akár fa székkel rátámadó, belátási képességgel semmilyen szinten nem bíró fiatal kamaszt.
• Tegnap a Tv2 MOKKA volt az utolsó csepp a pohárban. Kikérjük magunknak, hogy az intézményünkben tanuló fiataljainkat, bölcsődésekhez, óvodásokhoz hasonlítsa, egy szakembernek nevezett hölgy. Azért dolgozunk, hogy ezeket a fiatalokat megpróbáljuk a munka világába bevezetni, a legmagasabb önálló életre nevelni. Nem a szociális ellátó rendszerben vegetálókká nevelni. Ahogy tegnap a Mokkában beszéltek az értelmileg akadályozott fiatalokról, annyi erővel karámba is terelhetőek lennének.
• Követelem, követeljük, hogy a parlament igenes beszéljen, vitatkozzon, törvényt alkosson, mint az értelmükben akadályozott gyermekek védelméről, mint az őket ellátó nevelőkről, felügyelőkről.

Kimpián Ildikó igazgató


www.juharisi.bacskiskun.hu

Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net