2011. július 21., csütörtök

AZ A BIZONYOS BOSSZÚSZOMJAS LEJÁRATÓKAMPÁNY, AVAGY AZ IGAZSÁG ELŐBB VAGY UTÓBB, DE MINDENKÉPPEN KIDERÜL

 .
Amikor a média "megszellőztette" a Juhar utcai dühöngő ügyét, az illetékesek részéről több alkalommal is elhangzott, hogy az egész csak alaptalan vádaskodás, 2-3 volt dolgozó lejáratókampánya.

Ehhez képest 28 vádlott van az ügyben, sőt már a tárgyalások kitűzésére is sor került. Augusztusban 26.-án, 29.-én, 31.-én, szeptemberben 02.-án, 05.-én, 09.-én, 13.-án, októberben 03.-án, 07.-én, 10.-én, 12.-én, és 14.-én lesznek tárgyalások, napi 5 órányi tervezett időtartammal.

Hát igen, ez lenne ugye a fenntartó szerinti alaptalan vádaskodás? Emlékszünk még ugye a "Bányai felvette a kesztyűt" és a "megvédjük az intézményeinket" hangzatos szlogenekre?! Most majd kiderül, hogy kiktől is kell(ett volna) megvédeni az intézményeket!

Amúgy meg elég szépen pofára esnek hamarost a sajátságos etikai kódexüek ott a BKMÖ-nél, ahogy arról a kormányzati tervekből értesülhetünk:

"a Fideszben már megszületett a politikai döntés a megyék jövőjéről. Ezek szerint a jelenlegi egészségügyi, szociális és oktatási intézményfenntartói hatáskör elkerül a megyéktől, amelyek ehelyett a területfejlesztéssel foglalkozhatnak. A régiós területfejlesztési tanácsok szerepét így a megyei önkormányzatok veszik át"

Így aztán a jövőben majd csak azzal foglalkozhatnak, amihez értenek: a területfejlesztés, vagyis a kapa és a kasza szerepe a mezőgazdaság felemelkedésében.

2011. július 19., kedd

Újabb két vádlott
a Juhar utcai iskola ügyében

. 
Újabb két pedagógus ellen emeltek vádat a Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézmény ügyében. F-né K. Ibolya szociális intézményegység-vezetőt, valamint K. István pedagógust személyi szabadság megsértésével vádolják, és börtönbüntetést szeretne elérni velük szemben a kecskeméti ügyészség.


Májusban még azt írtuk, hogy az állásából felfüggesztett igazgatónő, Kimpián Ildikó mellett további 25 dolgozó ül majd a vádlottak padján. Ők azok, akik – az ügyészség szerint – közreműködtek abban, hogy egy hatszor öt méter alapterületű, linóleumpadlózatú, rácsos ablakú, bekamerázott, kezdetben fából, később vasból készült ajtajú „dühöngőbe” zárjanak a pedagógusok Juhar Utcai Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézményben nyolc gyermeket és négy fiatal felnőttet.

A 26 személyből álló vádlotti kör azonban most további kettővel, a szociális intézményegység-vezetővel és tanár kollégájával bővült. Ami egyébként nem okozott meglepetést az intézményt közelebbről ismerők körében. Ők ugyanis éppen azt mondták a pótvádirat hírét véve hétfőn, hogy mostanáig azon csodálkoztak: hogyan maradhatott ki a két személy májusban a vádiratból. Különösen a szociális intézményegység-vezető, akit sokan kifejezetten „dühöngő-kulcs felelősnek” tartottak az intézményben.

Az ügyészség pótvádirata szerint K. István pedagógus egy romló egészségi állapotú, 17. életévét betöltött lány bezárásban vett részt. Ez 2009. december 27-én délelőtt történt. A lányt az iskola első emeletén kialakított „dühöngő” szobába zárták: a korábbi vádiratban szereplő 4 terheltnek segített ebben a férfi.

A szociálpedagógus, gyógypedagógus, szociális szakvizsga pedagógus szakvizsgás szociális intézményegység-vezető – az új vádirat szerint – egy 13 éves fiú bezárásához adott engedélyt 2008. október 29-én. A fiút azért zárták be a dühöngőbe a Juhar utcai intézmény képzett pedagógusai, mert „hisztizett”. A bűncselekményt elkövető pedagógusok, telefonon tájékoztatták erről F-né K. Ibolyát, aki egyetértett a fiú elkülönítésével.
A két új vádlott ügyét várhatóan egyesítik a 26 előző vádlott ellen folyamatban lévő büntetőüggyel. A Kecskeméti Városi Ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy halmazati főbüntetésül F-né K. Ibolyát és K. Istvánt is börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítéljék. A kiszabott szabadságvesztés végrehajtását azonban próbaidőre függesszék fel.
.

Baon.hu