2010. július 10., szombat

Ki ellenőrzi az ellenőröket? IV.


 Mit ellenőriz a belső ellenőr?

Hogy miért van szükség egy szociális intézménybe belső ellenőrre, mondják meg önök!
Ő, - a kollégák által ráaggatott, szívélyesnek nem éppen mondható ragadványnevén, - a Zombi. Mert ha valaki – saját elmondása szerint - Xanaxon él, s időnként alkohollal megspékeli, s mindezt a munkahelyi közösségében teszi, és még kedvességgel sem vádolható, akkor ne csodálkozzon a nem túl hálás gúnynevén.
Ráadásul vidékről jár be gépkocsival, amibe kollégáit is szállítja! Mindezt orvosa tudtával, jóváhagyásával. Igaz feltehetően, ez ugyanaz az orvos, aki ittasan a cserbenhagyásos gázolást elkövette.

Életveszélyesek.

Szóval ritkán ellenőriz, mert nálunk erre, helyette egy külön embert tartanak, akilévén, hogy nem vezető -, abszurd módon, saját kollégáit ellenőrzi! Persze a munkakör megnevezése szerint egész más lenne a feladatköre, de hozzászoktunk már, hogy nálunk az emberek azt csinálják, amihez nem értenek, vagy azt, ami nem tartozna a munkakörükhöz.

Ő csak akkor szondáztat potenciális személyeket, ha valakit a vezetés el akar távolítani. Persze azokat a vezetőket, családtagjaikat, akik naponta fogyasztanak alkoholt munkaidőben, azokat sohasem ellenőrzi! Lehet, hogy azért, mert az egyikük írja fel neki a Xanaxot, a többi meg a családhoz tartozik?
Könyvelőként, ellenőrizhetné a vezetők kiadásait, például az irodák luxus berendezéseit... amire ők azt mondják, hogy pályázati pénzből vették! Ilyen pályázatról, amely a vezetők irodáinak extra igényeket  kielégítő felújításáról szólna, nem hallottam, bár nem konzultáltam a pályázati figyelőnkkel.
Kezdhetné a saját irodája költségeinek az ellenőrzésével, vagy a gazdasági vezető irodájával, toronyóra láncostól...
Ellenőrizhetné a képzések költségeit, bár félő, hogy kiderülne akkor, hogy a legtöbb képzésen ő maga vett részt, a sok konferenciáról és egyéb tanulmányi útról, tapasztalatcseréről nem is beszélve...
Az intézmény utcafronti egészséges fasorának kivágatása (több tonna fa), az abból befolyó pénzek felhasználása, szintén az érdeklődés tárgyát képezi... A légkondicionáló berendezések felszerelésére, esetleges egyidejű megjelenése a vezetők otthonában mutat e összefüggést, lehetne vizsgálódás tárgya?
A vezetők építkezései, felújításai és az inrézményben zajló felújítások, a kreatív műhely a tervezett felére sikeredtének okai közt, létezhet e összefüggés?  Képezte e ez vizsgálat tárgyát?
A gépjármű használatok is komoly ellenőrzésre adnának okot, egy belső ellenőrnek... Ki tudja hányadik vezető és környékbeli polgármester jár diplomaszerzés céljából rendszeresen Bajára, Szegedre, Pécsre, Pestre. Intézeti sofőrrel, intézeti kisbusszal, üzemanyagköltséget elszámolva, egy hétvégén akár többször is fordulva...
Zádory Édua jótékonysági koncertjének bevétele, hogyan tűnt el?
A nyaraltatásokon a résztvevők befizetéseit és fogyasztásukat intézményi költség terhére elszámoltatni... Hogy nem vette észre évek óta, hogy a lakók kétszer fizetnek a nyaraltatás idejére? 33 lakóra 106 fős összlétszám, és csak 33 fizet, ráadásul duplán?!
A dohányzásra kijelölt helyeken, amiket csak kényelmi szempont alapján alakítottak ki (pl. titkárság, orvosi), nem dohányzó kollégák dolgoznak, s szótlanul kell  eltűrniük a főnökeik és hű csatlósaik dohányzását... amiben persze hősünk, a belső ellenőr is élen jár! /Emlékezzenek, a szocik parlamenti folyosón való dohányzásaikra, a tilalom ellenére!/
A szabadság jogszerűtlen, időarányos kivételét – figyelmeztetésem ellenére – miért nem állították le hosszú évek óta?
Az étkeztetés, az adagok és befizetések aránya, és sorolhatnánk, mind, mind olyan terület, mely komoly ellenőrzésre szorulna, de nálunk erre nincs ember.. Csak olyan van, akinek ezért fizetünk! Mennyit is? Mióta?

Papíron persze van ellenőrzés. Jönnek is ellenőrizni, de találni, azt tíz éve sohasem akar senki, semmit! Csodálkozunk, ha ilyen készséges „segítők” fogadják az ellenőröket, akik képesek az intézet érdekeit szem előtt tartva saját magukat is feláldozni, "saját testükkel" védeni a status quo-t!?

Ő az igazgató asszony egyik fő informátora, hogy finoman fogalmazzak. Nálunk besúgónak, spiclinek, árulónak  hívják az ilyeneket, és minden rendes ember megvetéssel tekint rájuk.
Talán őt, ezért a jellemtelenségéért tartják. Túl sokat tud, mindenkiről. A vezetésről is... Sokak szerint ő az intézményben - a főorvosnő mellett még - az „élet és halál ura”. Így aztán próbál mindenki szívélyes lenni vele. Ha nem lenne hatalma, csak akkor tudná meg, milyen ember is ő valójában, mert talán akkor az emberek az igazi arcukat mutatnák meg neki!

Mi szükség van a belső ellenőrre, ha nem ellenőriz, és nem tár fel soha semmit, ami valódi hasznára válna az intézménynek? (Az intézmény az én olvasatomban – jelen esetben - nem a vezetést, hanem a lakókat, és az értük fáradozó kollégákat jelenti.)
Önök hogy látják, szükség van egy ilyen belső ellenőrre egy szociális intézményben? Az ő bére, nem a közpénzek elherdálása? 
És a többieké?

A vezetés látványos, aránytalan gyarapodása, hogyan állhat fordított arányban az intézmény, a betegek és a dolgozók gyarapodásával, jólétével?

Ellenőrizni kéne, ellenőrizni... 


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 9., péntek

Igazi vádak - Igazi eredmények

.

A kiskunhalasi pszichiátria három ápolója ellen kezdeményezett vádemelést a kiskunhalasi ügyészség. Az ápolókat azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.

Befejeződött az a nyomozás, amely a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában történt bűncselekmények miatt indult. A kiskunhalasi ügyészség három ápoló ellen kezdeményez vádemelést.

Egyikük ellen gondozás alatt álló személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak miatt készül a vádemelési javaslat, egy másik ápolót akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés kísérletével, a harmadikat pedig súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással gyanúsítják - közölte a Független Hírügynökséggel a Kiskunhalasi Főügyészség.

A három férfit még májusban őrizetbe vette a nyomozóhatóság. Azzal gyanúsítják őket, hogy szexuálisan bántalmazták, megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékos betegeket.

Az ügy februárban került a nyilvánosság elé, de az ügyészség az otthon egyik ápolója és egy volt dolgozó feljelentése alapján már januárban vizsgálatot indított. A két nő szerint az otthon több dolgozója is tudott a bántalmazásokról.

Többen szemtanúi is voltak a történteknek, de sokáig senki sem mert róluk beszélni. A feljelentést tevő két nő azt állítja, többször is jelezték az igazgatónőnek, hogy mi történik az osztályon, de csupán annyi változott, hogy több ápolót áthelyeztek másik osztályra és a zárt osztály folyosójára kamerákat szereltek fel.

.

origo.hu

.

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!

www.pszicho.net

A Megyei elnök úrnak


Tisztelt Bányi Gábor!

Ön nagyon vékony jégen táncol és talán most van az utolsó lehetősége arra, hogy ne vesztesként, hanem uralva a helyzetet kerüljön ki ebből a több mint kínos ügyből. Ön elkövetett egy súlyos hibát a sajtó tájékoztatóval, semmi szabálytalanságot nem találtak a pszichiátriai otthonban. Ma este Önt az országos média híradói kegyetlenül megcáfolták. Elvárjuk öntől, hogy most már a súlyának megfelelően kezelje az ügyet, és ne a vétkeseket védje, amitől sajnos, akiktől, Ön is sáros lett. A megoldás az Ön kezében van. Reméljük közösségünk érdekében a megfelelő döntést hozza meg. De van Önnek még egy kötelezettsége, a hónapok óta lebegtetett bt-kre utalással kapcsolatban. Azt halljuk, hogy szabálytalanul pénzek kerültek átutalásra, de ez tudomásunk szerint nem csak a bt-kre vonatkozhat, hanem az ujjonan  előkerült kft-re is. Kérjük Önt, szíveskedjen a megfelelő szakembereket ellenőrzés céljából, a helyszínre küldeni és megvizsgáltatni, hogy valójában történt e valamelyik kft-be, bt-be bármilyen utalás az elmúlt időkben. Felhívjuk figyelmét, hogy kínos lenne ismét a médiából értesülni arról, hogy igen is volt utalás. Ha Ön megint nem jár utána a dolgoknak, az a parlamenti munkájára is rányomhatja bélyegét. Ha ebben a jelenlegi gazdasági helyzetben, és egyébként is, ha 1 Ft utalása is jogtalan, az gazdasági bűncselekmény és büntetendő. Kérem Önt, a saját karrierje érdekében járjon utána, vizsgáltassa ki, mert ha nincs baj az nagyon jó, de ha van, az Önnek kínos lenne. Ez a levél a teljes igazság kiderülését szolgálja, illetve a mende-monda további terjedését szeretné megakadályozni. Bízunk az Ön ítélőképességében és tudjuk, hogy ebben az esetben a jó döntést hozza meg. A híradót bármelyik adón több százezren nézték.

Egy pálya kezdő politikus.


Olvasónktól kaptuk köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Elkezdődött


ITT! 


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Milyen egyformák!



Kérdés igazgatónőhöz és nagy tiszteletű férjéhez!

Kérdezzük, hogy mennyi adót tetszenek fizetni az albérletbe kiadott
lakás után városunknak? (lakás a Kurucz Vitézek terén van)
Olyan nagyon érdekelne és szerintem minden kedves kollégánkat is.
Hogyan tetszett hozzá jutni? Mert azt a vétel árat mindannyian
ki tudnánk érte fizetni. (Városgazda Zrt-n keresztül jutott a lakáshoz
áron alul). Nem gondolt rá, gyerekesek is ennyiért megtudták volna venni?
Nagyon rá voltak szorulva! Önök.

Kérdezzük, hogy a Kard utcában a járdát milyen munkások építették?
Hétfőtől-péntekig munkaidőben és hogy-hogy közcélúak?
A maszek járda építése is közcélú munka?

A nagytiszteletű férjet a hivatalba a háta mögött kis királynak
hívják, és félnek tőle a dolgozói, mert kirúgással fenyegeti őket,
mondván, hogy sokan vannak munka nélkül és tud helyettük felvenni
embert. Olyan mint az igazgatónő! Kimásztak a gödörből, másokat meg 
rugdosnak bele!
Ez az ember úgy bebetonozta magát a hivatalba, mert felfelé nyal, lefelé pedig tipor, és elvárja, hogy a dolgozói hajbokoljanak neki.
Tisztelt S.I. úr, ön is volt munkanélküli, jó volt? Szegény is volt, az jó volt?



Olvasónktól kaptuk, köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Jönnek mennek a cégek


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tárolt Cégkivonat

. 
*Mivel a cégadatok publikusak, nyugodt szível közöljük:

A Cg.03-09-117750 cégjegyzékszámú ENEREN Energetikai Tanúsító és Épületdiagnosztikai Korlátolt Felelősségű Társaság (6400 Kiskunhalas, Nemzetőr utca 10.) cég 2010. január 19. napján hatályos adatai a következők:

I. Cégformától független adatok

1.Általános adatok
Cégjegyzékszám: 03-09-117750
Cégforma: Korlátolt felelősségű társaság
Bejegyezve: 2009/03/04
2.A cég elnevezése
2/1.ENEREN Energetikai Tanúsító és Épületdiagnosztikai Korlátolt Felelősségű Társaság
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
3.A cég rövidített elnevezése
3/1.ENEREN Kft
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
5.A cég székhelye
5/1.6400 Kiskunhalas, Nemzetőr utca 10.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
8.A létesítő okirat kelte
8/1.2009. február 1.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
902.A cég tevékenysége
9/1.Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás Főtevékenység.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/2.Lakó- és nem lakó épület építése
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/3.Bontás
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/4.Építési terület előkészítése
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/5.Villanyszerelés
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/6.Egyéb épületgépészeti szerelés
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/7.Víz-, gáz-, fűtés-, légkondícionáló-szerelés
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/8.Padló-, falburkolás
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/9.Festés, üvegezés
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/10.Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/11.Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/12.Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/13.Műszaki vizsgálat, elemzés
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/14.Egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/15.Piac-, közvélemény-kutatás
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/16.Máshova nem sorolt egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/17.Máshova nem sorolt egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
9/18.Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
11.A cég jegyzett tőkéje
11/1.
MegnevezésÖsszegPénznem
Összesen500000HUF
azaz ötszázezer HUF.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
13.A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/1.Török András Levente ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Harnóczi Irma Katalin) A képviselet módja: önálló Jogviszony kezdete: 2009/02/01
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
13/2.Visnyei Ágnes Zsuzsanna ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Babinyecz Ilona) A képviselet módja: önálló Jogviszony kezdete: 2009/02/01
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
20.A cég statisztikai számjele
20/1.14682865-7112-113-03.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
21.A cég adószáma
21/1.Adószám: 14682865-2-03. Közösségi adószám: HU14682865. A közösségi adószám nyitásának dátuma: 2009/03/03.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
32.A cég pénzforgalmi jelzőszáma
32/1.10101047-01143600-01003003 A számla megnyitásának dátuma: 2009/03/11. A pénzforgalmi jelzőszámot a Budapest Bank Rt. Kiskunhalasi Fiók (6400 Kiskunhalas Kossuth L. utca 10.) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Bejegyezés kelte: 2009/03/17 Közzétéve: 2009/04/09
Hatályos: 2009/03/17 ...
45.A cég elektronikus elérhetősége
45/1.
A cég e-mail címe:toroka23@t-online.hu
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
49.A cég cégjegyzékszámai
49/1.
Cégjegyzékszám:
Vezetve a Bács-Kiskun Megyei Bíróság mint Cégbíróság-nál.
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...

 

II. Cégformától függő adatok

1.A tag(ok) adatai
1/1.Török András Levente (an.: Harnóczi Irma Katalin) A tagsági jogviszony kezdete: 2009/02/01
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...
1/2.Visnyei Ágnes Zsuzsanna (an.: Babinyecz Ilona) A tagsági jogviszony kezdete: 2009/02/01
Bejegyezés kelte: 2009/03/04
Hatályos: 2009/03/04 ...


* A szerk.

Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Vádemelés


..."A nyomozóhatóság a teljes körű kivizsgálást követően megtette feljelentését, az ügyészségre került az országos botrányt kavaró ügy több tucat vaskos aktája"...


A cikk megtekinthető: ITT! 



Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 8., csütörtök

A halál oka...


Itt tudtam meg a blogon, a 7. osztály főnővérétől, hogy óvatosan szabad csak hátba vágni a lakókat, mert úgy járnak, mint B. Sanyi bácsi, akinek bevérzett a tüdeje... A halál oka tüdőgyulladás... Hogyan halhat meg ma valaki tüdőgyulladásba, jó fizikális kondíciók mellett? Hát így.

Hogyan halhat meg ma valaki vérmérgezésben, gondos ápolás, ellátás mellett? Hónapokig hordták be az illetőt kórházba, ahol a szakorvosok gyakran csak ránéztek, és már küldték is vissza, borogatás, kötés... Onnan nézve, a beteg tolókocsiban ül, cigány származású, pszichiátriai beteg, szociális otthonban lakik... Amikor a szakrendelésen történtekről referáltak az intézetbe, egy vállrándítással nyugtázták orvosaink és a főápoló asszony... Csak nem fognak konfrontálódni szakorvosokkal egy ilyen beteg miatt?
Ezért van (lenne) a betegjogi képviselő, illetve az ellátottjogi képviselő. Csak nem fogják háborgatni? Fölösleges munkát csinálni maguknak? Innen nézve, a beteg nem protekciós, ritkán látogatják, a hozzátartozója sem balhés, nincs vagyona... Mi baj lehet? Legfeljebb megüresedik egy férőhely! A halál oka:  vérmérgezés.

A köztemetés során, mindig megkérdezik, hogy mi volt a halál oka. Rendszerint a halotti vizsgálati jegyzőkönyvben ez szerepel: szívmegállás. Kíváncsi lennék a kutatások mit mutatnak, hogy miért ilyen magas ez a halálok a pszichiátriai betegeknél, a normál populációhoz képest! Egyáltalán vizsgálódtak-e már a témakörben? S ha nem, miért nem?

Senki sem firtatja a beteg halálának okát, hiszen sokszor még hozzátartozó sincs... Senkit nem érdekel... Elgondolkodtam, hogy ki figyel oda... Bármit leírhatnak, nincs boncolás, nincs vizsgálat... exhumálás fel sem merülhet.

Miért nem számítanak ezek az emberek? Miért nem tudunk jobban törődni a sorsukkal? 
A válasz a blog hasábjain megtalálható.

Figyelne ránk valaki? Figyelne RÁJUK valaki? 

.
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 7., szerda

"A betegek nem akarnak új Lipótot!"


"...Mo-n ma a lakosság negyede érintett valamilyen szintű lelki megbetegedésben.Többszázezer ember konkrétan beteg. Mintegy ötvenezer ember él szkizofréniával. Nem képzelhető el semmilyen olyan konszenzus, amiből a betegeket kihagyják. Ezt az Európai Unió kifejezetten meg is követeli. A több száz aláírás sem volt elég ahhoz azonban,hogy a szakma vezetői felismerjék,hogy a "Semmit rólunk, nélkülünk" alapelv szerint be kell vonniuk a betegeket képviselő független fórumot a szakma jövőbeni átalakítását célzó tervek és konszenzusok kialakításába. Mi több, a modern lélekgyógyászat többi szereplőjét, a járóbeteg-ellátásban jártas és jó gyakorlatokat megvalósító pszichiátereket, gyermekpszichiátereket, ápolókat, pszichológusokat, valamint szociális szakembereket is kihagyták mindeddig a "közös tervezésből", erről tanúskodik a kórházi ellátásban érdekelt -vezető pszichiáterek- által kidolgozott, 10 pontban összefoglalt terv, amelyről a kormányzattal tárgyalnak. Ez a Semmit rólunk és nélkülünk elv megtagadása: ettől jön létre a szociális kizárás és kirekesztés, a pszichoszociális fogyaték bebetonozása és az elzárkózás életre hívása a többségi ép társadalom részéről...."


A teljes cikk megtekinthető: ITT! 


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

A tisztességtelen meggazdagodás

Az anyagi függetlenség és a meggazdagodás nem ugyanaz. ..... még inkább tisztességtelen, mert a más ember nyomorából akar pénzt csinálni és makkot verni a maga részére! Gyors meggazdagodás: ez megfelel a tisztességtelen, korrupt üzletmenetnek (ún. nyerő-vesztő üzlet), amikor is az üzletben részt vevő egyik fél nyerő pozícióban, a másik viszont kényszerhelyzetben, kiszolgáltatott, vesztő pozícióban van. Erre igaz a mondás: „Az egyik ember attól gazdag, amitől a másik szegény”. Jellemző rá a korrupció, megvesztegetés, ártó szándék. Megkérdezném az illetékest, röpke pár év alatt, miből tellett úszómedencés luxus házra és több millió Ft-ot érő lakásra? A lakás ugye kiadva albérletbe, gondolom az albérleti díj után adót fizet!:) Egy vezető, aki ennyi mindenre szert tesz rövid időn belül az tudja, tudnia kell a beosztottjai miből élnek! Azt a nyamvadt kártyapénzt sem képesek kifizetni. Igaz a mondás: "Aki gazdagodik, az a másiktól elvesz!"

Anonim levélküldés: ITT! Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 6., kedd

Szilánkok IX. - Tejüvegzseb


„Nem biztosítanak, hanem biztosítottak. Tudunk pár esetről, amikor 100 ezreket fizetett a hozzátartozó a vezetőknek, hogy mihamarabb bekerüljön a beteg. 1 héten belül ott volt a beteg!!!! Előgondozás az intézetben történt.”

„Volt olyan a beteg, itt volt, de papíron csak később került be. Nem adakozásból adták a pénzt,
hanem ez volt a feltétele a bekerülésnek.
Elő kellett teremteni a bekerülési díjat.”

„Az egyik éjszaka ügyeletet láttam indokoltnak hívni, a nénihez, nagyon beteg volt előtte, hogy bekerült egy héttel. Az ügyeletes kiérkező orvos kérdezte a nénitől, miért van itt?
- A nyugdíjamért! 
Nem egyedül hallottam, hanem beosztott társam és a doktor úr is.
Ránk is nézett meglepődve, bár nem lepte meg!

Tovább nem írom, mert szomorú a történet, csak válaszolok az előző kérdésre.”

„A sztorihoz tartozik, hivatalosan nem is volt a néni az intézetben! Lefizette, X ember a doktor házaspárt és a néni nyugdíját ők ezért a segítségért megkapták. Csak történt a nénivel valami...szomorú. Szegény úr, sajnáltam is, mert a lelkemre kötötte nagyon vigyázzunk az édesanyjára. Mondtam neki, nem itt a helye, nagyon beteg, itt ellátjuk a lelkiismeretünk szerint, de a kórházban jobb lett volna megmaradnia, igazam volt... pár nap elteltével ...Tudom az úr nevet ki volt, ő bővebben elmeséli, ha kell a történetet a nyomozóknak.......

„Meg papíron sem volt a néni az intézet lakója, pénzért került be, mint a néni is mondta a kiérkező doktor úrnak.”

„Azért hozta a nénit hozzánk, mert egy jó ismerőse ajánlotta nekik a doktor párt... Utólag rájöttek hiba volt, mondtam neki, azonnal vigye vissza a kórházba, mert baj lesz! Igazam volt. Jól láttam, nem ellátásra, hanem kitűnő orvosi kezelésre volt a néninek szüksége....

Mondom az eset megtörtént, és tudom kinek az anyukájával történt meg.”

Névtelen hozzászólásként érkeztek. Köszönjük!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Az előgondozás tapasztalatai II.


 Soronkívüliség

Előgondozás tapasztalatai I.

Az a gyanúm, mely egyre jobban beigazolódni látszik, hogy az előgondozási munkát azért vették el tőlem egyik napról a másikra, hogy szabad utat engedjenek a soronkívüli bekerüléseknek, ami az én gondozásom, és felügyeletem alatt nem tudott teret nyerni.

Az egyik előgondozás során a hozzátartozó borítékot dugdosott, hogy átadja nekem, amit én nem vettem észre. A kolléganő akivel voltam, már kellemetlenül érezte magát, és intett, hogy most már menjünk. Nem értettem. Kint elmondta nevetve, hogy nem érti, hogy nem vettem észre, hogy le akart fizetni... Igaza volt, két nap múlva az intézménybe jött el vidékről (80 km) a néni, hogy egyértelműen átadja a borítékot... Természetesen nem fogadtam el. Az esetről beszámoltam a szakmai team-ben, ahol mindnyájan jót nevettünk...
...Legközelebb hozzátartozó, nem jöhetett közvetlenül hozzám, csak igazgatónőt, vagy főorvosnőt követően... Erről az utasításról a portás tájékoztatott. Ezt egyébként a családtagok, többen is sérelmezték.

Az előgondozási munkám elvétele után az utódomat egy hozzátartozó kereste föl. Az alábbi beszélgetés zajlott – amelynek többen fültanúi voltunk.
A hozzátartozó azonnali elhelyezést szorgalmazott, miután tájékoztatást kapott a bekerülés menetéről: kérelem, dokumentáció, előgondozás, elbírálás, várakozó lista... „Na, nekem Aranyoskám azt mondja meg, mennyibe kerül ide a bekerülés soron kívül! Kinek és mennyit kell fizetni, tudom én, hogy ez itt így megy!” A kolleganő visszautasította, melyre ő kétkedő cinizmussal újra kérdezett... Az erőszakos delikvenst a vezetéshez (igazgatónő, főorvos asszony) irányította. A következő héten, előgondozás nélkül, bent volt a beteg...

Az előgondozási munkám átadását (2005.) követő évben nem emlékszem ismerős arcra, aki felvételt nyert volna. Amikor rákérdeztem, akkor az volt a válasz, hogy a megyei fenntartó (Fideszes) „nyomja be őket” soron kívül. Ezt a feltételezést a megyei elnök úr, Bányai Gábor visszautasította. Elmondása szerint, két fő bekerülésénél járt közben, mindkettő indokolt volt. Évente kb. 25 fő felvételére van mód. Ezek szerint 23 fő soron kívüli bekerülése, nem a várakozó listáról történt!

A városban az a szóbeszéd járta, hogy a soronkívüli bekerülések ára az intézményünkbe fél millió Ft körül van. Ez felháborító! Ha igaz azért, ha nem igaz, akkor a rágalmazásért. Ezért felkerestem a megyei fenntartót és panasszal éltem, kértem Bányai Gábort, vizsgálják meg az adott időszaktól a felvételeket – 5 évre visszamenőleg -, és így vagy úgy, de lássunk tisztán!
A fenntartó el is rendelte a vizsgálatot – bár feltehetően nem az én kezdeményezésemre -, de szigorúan az előző évet (2009.) vizsgálták csak, ahol papíron mindent rendben találtak. Erről jelentést is írtak. Igaz, előtte tüzetesen rendbe kellett rakni az orvosi dokumentációt, amibe állítólag a szegedi professzor is sokat segített...


Néhány kérdés, ami ide kívánkozik:
. 

Az önök olvasatában, kellett e fizetni a soronkívüli bekerülésért az intézménybe?
Önök szerint az intézménybe kerülés korrupció gyanúját, rossz hírét tisztázták-e a vizsgálatok?
Sikerült-e eloszlatni a kétségeket önökben?

Akkor most ki is kelti az intézmény rossz hírét? Az, aki tisztázni szeretné, vagy az, aki embertelenül visszaél a kiszolgáltatottak helyzetével, rászorultságával?

Milyen emberek azok, akik mások nyomorúságából próbálnak hasznot húzni?


Folyt. köv.
ITT! és ITT!


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

Törvényt az erőszak ellen!


Minden héten meghal egy nő és minden hónapban egy gyermek a családon belüli erőszak áldozataként a kozmetikázott statisztikák szerint is, mely lehet, hogy a valóságban még nagyobb számot mutat, de mivel Magyarországon tabu a családon belüli erőszak, és meglehetősen sok előítélet övezi, így óriási a látencia ezen a területen. A családok 20%-ban megnyilvánul az erőszak valamilyen formában, ezek szerint a Parlamenti képviselőinknek is volt esélye találkozni a jelenséggel, akár érintettek is lehetnek, vagy esetleg áldozatok. Ha az Országgyűlés napirendre tűzné ezt, anélkül, hogy az 50 000 aláírást össze kellene gyűjteni, úgy abban az esetben okafogyottá válna az aláírásgyűjtés.

A tarthatatlan helyzet, a jelen és a jövő áldozatainak nevében és érdekében az OVB teljes támogatottság mellett hitelesítette Halász Pálma népi kezdeményezését, mely szerint 50 000 aláírás szükséges 2 hónap alatt, augusztus 5-ig, ahhoz hogy az Országgyűlés tűzze napirendre, a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállássá nyilvánítását.
Az erőszak nem magánügy, most tehet ellene aláírásával. Szabadon letölthető, másolható az aláírásgyűjtő ív. Várjuk Önkéntesek segítségét is.



Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

2010. július 5., hétfő

Ki ellenőrzi az ellenőröket? III.


Pár hete, bejelentés érkezett, az intézeti vezetők által elkövetett visszaélések alapos gyanúja miatt, egy megyei hatósághoz. A hatóság – állítólag - az ügy komolyságára tekintettel, továbbítja a panaszt egy szélesebb kompetenciával bíró, regionális (nem Bács-megyei) hatósághoz. A regionális hatóság meg úgy dönt, visszaküldi az intézményvezetőnek, hogy saját hatáskörben eljárjon!?

Ez számomra azt sugallja, hogy az intézményi vezetők patrónusának a hatalma, túlér a megyénk határain, sőt lehet, hogy a régió határain is. 

De, ők nem tudják, amit mi tudunk... Egy vezető, vagy patrónus összeköttetése sem ér olyan messzire, mint a fohászra kulcsolt kezeké!-


Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net
erősen felhősközepesen felhőszápor derültborult

Ki kell ábrándítanom az ellentábort, nemhogy kihátrálnék, egyre többet leszek Halason, még ha elég sok máshol történt jogsértésekkel is foglalkozunk. Eddig is megfordultam a város számos pontján, hiszen rengeteg emberrel találkoztam.
Közel sincs vége, hiszen még mindig nincsenek megteremtve azok a feltételek, amik biztosítanák az életüket ott leélő lakók, otthonuknak tekinthessék az intézetet. Akármennyire is furcsán hangzik, ez nem elsősorban pénz kérdése!

Üdvözlettel mindkét tábornak!
Hídvégi Klára 

Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net