2011. január 8., szombat

Halasi sűrűs…

Hétfőtől rajtunk a világ szeme…

Folytatódik Szegeden a Zuschlag-per…
Kecskeméten a Juhar utcai intézmény ügyében lesz tárgyalás…
Folytatódik Kolompár Orbán ügye Kecskeméten, halasi szereplővel...
Kiskunhalason elkezdődik a per, a megvádolt három ápoló ügyében… 

Egyelőre…

Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

2011. január 7., péntek

Tehetetlen tettesek


Nem tudom, hogy miért vállalja túl magát  valaki…  Folyton el akar jutni valahova, ahonnan máris magasabbra tör, nincs megállás… Bizonyítási kényszere, kisebbrendűségi tudata miatt nem hagyja leállni…
Nem képes senki etikus módon, több munkakört betölteni a szakmai elvárásoknak megfelelően… Erről már írtunk többször, lásd pl. ITT! ITT!  és  ITT!

Igazgatónőt mindkét munkahelyén, többször is elmarasztalták Megállapítást nyert többek között, hogy az évek óta tartó nyaraltatások alatt a betegek duplán fizettek… Sajnálatos módon azonban a betegek pénzének visszafizetését, azóta is elmulasztotta megtenni.
A zsanai intézmény működésével kapcsolatosan a közigazgatási hivatal szólította fel a feltárt törvénytelenségek megszüntetésére… Mindezek ellenére sem takarózhat azzal, hogy a sok munka miatt nem tudott kellő figyelmet szentelni az intézményben történtekre…

Azzal védekezni, hogy ő(k) nem tudták mi történt, már hazugságnak is gyenge állítás lenne, hiszen jegyzőkönyvek sokasága tanúskodik a visszaélésekről. A súlyos korábbi visszaélésekről… többek között szexuális bűncselekményekről, bántalmazásokról, lakók pénzének és egyéb értékeiknek eltulajdonításairól, amiket elhallgattak a hatóságok elől… S még ha a jegyzőkönyvek közül többet sikerült is eltüntetni azóta, a tanúk nagy része, még emlékszik a történtekre, s tanúsítani is hajlandó… Már aki túlélte, hiszen sokan elhunytak azóta… Lásd: ITT!, ITT! , ITT!  és ITT! 

Hogy mi lesz az intézmény jövője, - sokak szerint - attól függ, milyen párt áll az igazgatónő mögött,  s az ellenpártnál erősebb-e. Hogy igazgatónő mögött melyik párt áll, az nyilvánvaló… az MSZP, az SZDSZ, és a Fidesz… mikor melyikkel erősebb a kötődése… 
Én nem hiszek ebben, hiszen tíz év óta nyílt titok ami az intézményünkben folyik, így hát sem az MSZP-s, sem a megyei Fideszes vezetés nem védekezhet azzal, hogy nem tudtak róla… Mindenki tudott róla… A hálózatnak köszönhetően, a legapróbb eseményről is (Lásd. ITT!). A panaszos levelek rendre mentek (pártvezetéstől, pártállástól függetlenül) a fenntartóhoz, majd postafordultával jöttek vissza igazgató asszony kezébe… Így hát ő, személy szerint többszörösen, több olvasatból is értesült ugyanarról a problémáról… tudják, a „bizalmasai” által, a fenntartói értesítésen át, valamint a panaszos levelek visszaérkeztetésén keresztül… Arról nem is beszélve, hogy a leveleket megelőzően általában az érintettek személyesen kértek meghallgatást panaszuk kivizsgálása ügyében… Tudott a fenntartó a munkatársakat szándékosan ért egészségkárosodásról, hiszen erről többször tettem említést én magam  is panaszos leveleimben, majd személyesen is. (Lásd: ITT!, ITT! és ITT!
Sok ember kényszerült fenyegetés miatt elhagyni az intézményt, sok dolgozó pedig – az állandósult vezetői terror okozta stressz miatt - megbetegedett, s gyógyszert szedni kényszerül… Több munkatárs az üldöztetés miatt tartós táppénzen van, veszélyeztetve ezzel megélhetését, ahol egyébként munkahelye részéről további zaklatásnak vannak kitéve… 

Igazgatónő saját elmondása szerint, egyben hibázott: hogy nem bocsátotta el azt a három embert… Hogy arra a három emberre gondolt-e akiket a két nővér jelentett, vagy a másik háromra, akik ellen vádat emeltek, vagy három kollégára, azt az önök képzeletére bízom… Az azonban furcsa, hogy bármelyik három emberre gondolt is, mégsem kezdeményezett ellenük fegyelmi eljárást… (Egy ápolóval szemben kénytelen volt mégis lefolytatni a fegyelmi eljárást, de csak azért, mert a kórházból észlelték a betegbántalmazást, és már nem lehetett házon belül elsimítani. A belső vizsgálat a tanúvallomások alapján vétlennek ítélte az ápolót, akiből a későbbiek során – szintén tanúvallomások alapján - mégis vádlott lett!? Ki, mikor, miért hazudott?
Érthetetlen, hogy egy felelős pozícióban lévő vezető ezek után, mindössze ennyi önkritikára képes.

Sem az intézmény vezetése, sem a fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat soha többé nem védekezhet azzal, hogy nem tudtak arról, ami az intézményünkbe történt!
Tudtak róla, tehát szándékos veszélyeztetésről beszélhetünk. Annál is inkább, mivel egyetlen érdemleges intézkedést sem hoztak a visszaélések megszüntetése érdekében! Sőt, olyan vizsgálatokat vezényeltek le, melyben a vizsgálódás nem a tényfeltárást (Lásd: ITT! és ITT!), hanem a fenntartó álláspontját (miszerint nem történt semmi! Lásd: ITT!) igyekezett igazolni (Lásd: ITT! és  ITT!) a feljelentő nővéreket, pedig munkájukban, személyükben elmarasztalni…

Kíváncsian várom, hogyan próbálnak kibújni a felelősség alól… Hiszen, a problémák szőnyeg alá söprésével több ember (lakó és dolgozó) halálát okozták!

Várom válaszukat, kicsit méltóbbat, mint az eddigi fenyegetés, feljelentés, ellehetetlenítés…
Új idők következnek, új kihívásokkal, új válaszokra várva…

Türelmünk végtelen, az idő azonban véges.Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

Üldözés, vagy üldöztetés?

 
Mielőtt bárki azt hinné, sokat képzelek magamról, szeretnék megosztani néhány adalék információt önökkel, hogy nem én gondolok többet személyemről, hanem a munkahelyi vezetőim... Valóban így van-e, döntsék el önök!

Betegen, még az otthonába is zaklatják az embert. Engem személy szerint kétszer jelentettek fel táppénzcsalásért, kétszer gázlopásért, egyszer helyszíni bírságoltak, kétszer munkakört módosítottak, a házunk elé sikertelen tüntetést szerveztek, többször megfenyegetettek (köztük politikusok is), többször feljelentették blogunkat, a blogok hozzászólásain keresztül folyamatos, igaztalan és nemtelen támadásokkal illettek engem és szeretteimet, háromszor összeférhetetlenségi indítványt kezdeményeztek ellenem… úgy, hogy nem dolgoztam! 
Amikor dolgoztam, megkarcolódott az autóm, háromszor vetettek föl velem jegyzőkönyvet az igazgatói irodába, egyik főnővér tettlegességgel megfenyegetett, háromszor voltam rendőrségen, egyszer ügyészségen, a kollégák elhatárolódtak tőlem szóban és írásban egyaránt, nem köszönnek (vissza), telefont lecsapták ha felvettem, minden nap ellenőrizték a munkámat, egy alkalommal ellenőrzési jegyzőkönyv is készült, munkatársi megbeszélés címen naponta raporton voltam, kétszer kellett új hálótervet készítenem, protokollokat kellett írnom, elvették csoportjaimat, foglalkozásaimat, ellehetetlenítették munkámat, kezdeményezték a közalkalmazotti tanács visszahívását, közalkalmazott tanács megszűnésével kapcsolatos ülésen jelen voltam, aránytalan, igazságtalan terheléssel "büntettek" a hálótervben (fizikai, pszichés, szellemi), a munkavégzéshez szükséges, protokollban is rögzített elemi feltételek hiányoztak (idő, hely, eszköz), miközben a  folyamatos fakiirtás zaja hallatszott (amivel köztudottan nem értettem egyet)…

Amennyiben választ kaptak kérdésükre, kérem, hogy képességükhöz mérten tegyenek önök is a további üldöztetések megszüntetése érdekében! Mindenki a maga helyén, hiszen a lakók érdeke is ezt kívánja!


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

2011. január 6., csütörtök

Azt sem tudom hol áll a fejem!
Ennyi jó hírt kapni egy nap alatt! :)


Melyik is az????? Ez, vagy ez ,vagy az, vagy amaz??

Emlékezzünk csak!


Tudtak a kiskunhalasi pszichiátriai otthon vezetői a sorozatos verésekről és arról, hogy egy ápoló fajtalankodásra kényszerítette a betegeket, még jegyzőkönyvet is vezettek erről – ezt állítja az ügyet vizsgáló ügyész. Közben a Magyar Nemzet szerint az intézményben azt állítják: a terhelő vallomásokat pszichiátriai betegek tették, őket pedig az ügyészség cigarettával és csokoládéval vette rá erre.

A nyomozás eredményeit rendezi az ügyész. Azt mondja bizonyítani tudják, hogy a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban igenis tudtak arról, hogy erőszakoskodtak a gondozók a betegekkel és, hogy arra kényszerítették őket, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek egymással.
Közben az intézetben azt mondták, hogy a kihallgatott tanúkat – köztük pszichiátriai betegeket – ajándék cigarettával és csokoládéval vették rá, hogy terhelő vallomásokat tegyenek. Ezt az ügyész cáfolja.
Múlt év januárjában indult az ügy, mikor két ápolónő feljelentést tett. Ők azt állították, hogy több ápoló rendszeresen veri a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban lévő betegeket és szexre kényszerítik őket. Egyikük részletesen elmondta, hogy mit látott. “Biztatták a férfi ápoltat, hogy a másik férfi ápoltat orálisan elégítse ki és akkor cigarettát kap érte” – mondta.

Az intézet igazgatónője belső vizsgálatot rendelt el, ennek eredménye után azt mondta, az ápolónők hazudtak.

A vádlottak ügyvédjük szerint ártatlanok, de azt ő is elismerte, hogy az intézetben korábban is történtek hasonló erőszakos ügyek.

---------------------------------------------------------------------

Törlődött megjegyzések újraközlése:


Cica új megjegyzést írt a(z) "Emlékezzünk csak!" című bejegyzésedhez:

Hogy is van ez? Amikor az egyik vezető nyilatkozott, azt mondta, ha ilyen történt volna, ezek a betegek elmondják! Kisebb dolgokkal is megkeresték őket! ( Azzal sem foglalkozott a vezetőség) Feljelentést már akkor tenni kellett volna, amikor az egyik ápoló kényszerítette a beteget a saját nemi vágyának kielégítésére! ( Hosszabb időn keresztül) De azt az ügyet is szőnyeg alá söpörték!
Közös megegyezéssel megváltak az ápolótól! Miért is? Mert már akkor féltek, ha eljárást indítanak, több mindenre fény derül!
Most meg hazudtak?

Bejegyezte: Cica , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2011. január 6. 8:57


Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Emlékezzünk csak!" című bejegyzésedhez:

Akkor az ügyvédjük szerint másokat mártanak be, ha tudja voltak korábban is ilyen cselekmények?

Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2011. január 6. 8:59Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Emlékezzünk csak!" című bejegyzésedhez:

Akkor is nagy hirtelen mindenkivel titoktartási nyilatkozatot írattak alá!

Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2011. január 6. 9:08Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Emlékezzünk csak!" című bejegyzésedhez:

Azt az ügyet tényleg jelenteni kellett volna a vezetőknek! De innen is látszik, már akkor sem a betegekkel törődtek, hanem a pénzhajhászással!

Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2011. január 6. 9:09


Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Emlékezzünk csak!" című bejegyzésedhez:

Az Igazgatónő azt mondta nem történhetek az Intézetbe ilyen esetek. Az Ügyvéd is ezt mondta egy interjúban, hogy hazudnak a jelentők.
Akkor, hogy is van ez? Jegyzőkönyv van róla, de mégis hazudtak a jelentők? Ki hazudik akkor?
Az én meglátásom az, hogy az Igazgatónő és az Ügyvéd. Van mit takargatni ha már a jegyzőkönyvet is meghazudtolják. Ibolya

Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2011. január 6. 9:43


Névtelen új megjegyzést írt a(z) "Emlékezzünk csak!" című bejegyzésedhez:

Kisebb dolgokkal is megkeresték Őket a betegek írja az első hozzá szóló. Ezt kétlem soha nem volt fontos a beteg még az orvosoknak se. Pedig Ők is a betegekért vannak itt.""x""

Bejegyezte: Névtelen , bejegyzés helye: Kiskunhalas - Netre fel!, időpont: 2011. január 6. 9:56


2011. január 4., kedd

Isten malmai lassan őrölnek...


„Vádat emeltek az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség volt elnöke és társai ellen.

A Magyar Nemzet információi szerint vádat emelt Papp István, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség volt elnöke, Cseke Zoltán volt főosztályvezető, valamint három egykori vezetőtársuk és egy ügyintéző ellen a Fővárosi Főügyészség.

A főfelügyelőség korábbi vezetői többrendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás és hivatali visszaélés miatt felelhetnek.”  

A cikk teljes terjedelmében megtekinthető: ITT!

A Munkaügyi Főfelügyelőséghez - az intézmény munkatársai által - benyújtott panaszok ügyében tíz éve, nem történt korrekt kivizsgálás, sem elmarasztalás, sem felelősségre vonás a visszaélések miatt.

Eddigi sejtéseink beigazolódni látszanak… Reméljük, az igazságszolgáltatás, megtisztulás, a többi területen sem marad el…


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

2011. január 3., hétfő

Hatszor erőszakolt meg egy férfi ápoltat?(idézzük fel)


A pszichiátriai otthon két ápolónője tavaly januárban jelentette fel a kollégákat, melynek nyomán vizsgálatot indított a rendőrség és az ügyészség.
„A szexuális dolgokkal kapcsolatban show-műsorszerűen buzdították őket, főként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre” – mondta az otthon egyik volt dolgozója. Egy másik még ott dolgozó ápolónő pedig azt mondta, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást. Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az előző este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, hogy érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az ügy kirobbanása után nem sokkal, február elején közleményt adott ki, melyben közölte: "Sem a belső, sem a független szakmai szervezetek által lefolytatott vizsgálat nem tárt fel olyan visszaéléseket, amelyek a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának munkatársaival szemben a sajtóban felhozott súlyos vádak megalapozottságát alátámasztotta volna."
A hatósági vizsgálatok során azonban az otthon három férfi dolgozója ellen merültek fel olyan adatok, amelyek alapján letartóztatásuk mellett folyt ellenük a nyomozás.
A júliusban elkészült vádirat súlyos bűncselekmények elkövetését rója fel az ápolóknak. Az ügy elsőrendű vádlottját azzal vádolja az ügyészség, hogy 2009 nyarától 2010 januárig hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat. A másodrendű vádlottnak akaratnyilvánításra képtelen személy ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie. Az ügy harmadrendű vádlottja súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, illetve védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt áll majd bíróság elé.

Jelenleg mindhárom vádlott szabadlábon van, azonban január 10.-én tárgyalásuk lesz.

Máshol, máskor, úgyanígy...


"Én bizonyíthatom, hogy a Dobos úr vezette alapítvány csupán emberi segítséget ad azoknak, akik kétségbeesésükben hozzájuk fordulnak segítségért.  
Sajnos velem is megtörtént az Erzsébet kórház krízis osztályán, hogy a begyógyszerezett állapotomat kihasználta egy ott dolgozó segédápoló.
A feljelentésem ellenére nem segített senki, sőt nagyfokú közömbösséget, cinikus megjegyzéseket kellett elviselnem. Az emberi segítséget a fenti alapítványtól kaptam, minden ellenszolgáltatás nélkül, mely átsegített engem és családomat a traumán, igaz, a mai napig nem tudtam feldolgozni a velem történteket.
Hat év kitartó munkájával sikerült vádat emelni az elkövetővel szemben, aki a felelősségre vonás elől bírói segítséggel (véletlenül kiengedték az előzetesből), külföldre menekült. Sz-né a telefonszámom az alapítványnál megtudható, akivel hasonló dolog történt, keressen meg.
Az ügy még nincs lezárva!"

Lásd még: ITT! 


Anonim levélírónk küldte, köszönjük! 


Levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
"Mert megérdemlem!"            Kiskunhalas

Most mi leszünk könyörtelenek!
Vége a meghunyászkodásnak!