2010. május 22., szombat

Olvasói levél LII.

.

Reméljük, hogy nem ártják bele magukat azok, akik besegítették az igazgatónőt. Az, nekik is rosszul sülne el, lejáratná őket.

Ha az ügyészség be is fejezi, az Emberjogi alapítványt nem kötelezhetik Magyarországon, hogy fejezze be, ők tovább nyomozhatnak. Ha az ügyeket az ügyész felé bejelentik, azt továbbra is vizsgálni kell. Őket az ő vezetőik nem állítják le, egy politikus szaváért sem.

Sok embert meghallgattak eddig is. Pár bejelentést is tettek már.

Ezek nem leállíthatóak.

.

Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

2010. május 21., péntek

Összegzés!

.

"Úgy érzem ezen a blogon már minden fent van, ami az intézetben megtörtént és szabálytalan.

A visszaélések, a nemtörődömség, a betegverés, a sorozatos csalások, a betegek pénzének nem megfelelő felhasználása és a betegfelvételekkel kapcsolatos csúszó pénzek felvétele /soronkívüliség/.

Fent van a blogon a vezetők pár órás munkájáért fizetett, teljes havi munkabér, az ingyen ebéd kiszállítása intézeti kocsival, a betegek zsebpénzének csalárd módon történő csökkentése, vagyis nem azt az összeget kapják, ami járna nekik, mert ebből az intézet egyéb, más dolgokat vásárol. Ezért sok ápolónak lelkiismeret furdalása van, mert nem azt kapja a beteg, amit ő az aláírásával igazol.

Fent van a blogon, erről mindenki tud a megyénél is, tudnak a betegverésről, a kizárólagos gyógyszertárról, ahonnan közel 300-350 betegnek veszik a gyógyszerét, és egy fillérrel nem támogatja a betegek jóléti ellátását.

Fent van az is, hogy mindenki rokon és ismerős, továbbá tudjuk azt is, a tisztelt Bányai úr erről, mindenről tud, mert több levélben ment segítségkérés, és jelentés a rengeteg szabálytalanságról (10 éve folyamatosan. A szerk.). Egyre többet beszélnek bizonyos fiktív számlákról, amiről csak akkor tudjuk meg az igazságot, ha azt olyan ember nézi meg, aki hibát is akar találni. Tudjuk azt, hogy Bányai úrnak a képviselő mandátumával nehezen férnek össze, ezek a Fidesz által, szekrényből kiesett, csontváznak minősített esetek. Itt is megtalálni a csontvázat, és ha valaki megnyitja a szekrényajtót, rá is fog esni.

Tisztelettel adózom azoknak, akik velem együtt kibírták a 10 évet, és örömmel vettem DODO levelét, mert meggyőzött arról, aki a blogra írt eddig, az nem hazudott.

Van mit takargatni, de bízom az igazságszolgáltatásban, és tisztelettel elköszönök, én ezen túl nem írok, de remélem, hogy lesz mit olvasnom, ha kiderülnek a nagyon csúnya cselekmények, a különböző esetekről!

Sok sikert az igazságszolgáltatásnak és legyen vége a dolgozók fenyegetésének, a betegek verésének!

Reméljük, lesznek nekünk olyan vezetőink, akiknek a betegek, és a dolgozók lesznek fontosak!"

.

Olvasónktól érkezett. Köszönjük!

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

Büfé szolgáltatás

.

"Kérdések az intézeti büféjéről:

Az ápoltak hordják be a teherautókról az árúkat, majd ötszörös áron megveszik. Ez így jó?

Blokkot, nyugtát ott még nem láttam, ezek szerint, az audis hapsi közintézményben feketén üzemeltet egy büfét.

Az árai alapján ötcsillagos, egyébként meg kékgolyó színvonalú.

Az ápoltak zsebéből szedik ki a pénzüket, hogy lehet ez? Talán az audis visszaoszt valakinek?

Kérjen már valaki egy hivatalos ellenőrzést!

A fogyasztó."

.

Anonim levélírónk küldte. Köszönjük!

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

PÜNKÖSD

.

A húsvét utáni ötvenedik napon, így ebben az évben május 23-án, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz pünkösd napját.

A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, és minden évben május 10-e és június 13-a közé esik.

Pünkösdöt a keresztény egyház születésnapjának is tartják. 

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

2010. május 20., csütörtök

Íratlan szabályok

.

Engedjenek meg egy rövid példát: Katalin a keresztnevem. Otthon Katicának hívnak, a munkahelyemen Katinak, vagy Katikának. Így van ez rendjén. Itt az interneten írói álnevet használok: Katicabogár. Teljesen mindegy, hogy rám ismernek, vagy sem. Itt az interneten, a Katicabogár megszólítás dukál.

Mindenkit magázunk, ez a tisztelet jele, függetlenül attól, hogy a valós életben tegeződő, vagy magázódó viszonyban vagyunk. Ezen nem kell megsértődni, annál is inkább, mert – bár rólam szinte mindenki tudja, ki vagyok – én nem tudom, ki a névtelen hozzászóló. Lényegtelen is.

Az íratlan szabályok szerint, S. Ilonát nem Icunak, vagy Cilának szólítjuk, hanem igazgatónőnek, független attól, hogy milyen viszonyban vagyunk. Ahogyan hivatalos levelet sem írunk neki tegeződve, itt sem tegeződünk vele. Sem vele, sem mással. Így illik.

Kérek tehát mindenkit, hogy a blog írott, íratlan szabályait tartsák be, és a megjegyzéseknél, hozzászólásoknál ne nevezzék nevükön az illetőt! Akkor sem, ha tudják kiről van szó. (Többször kellett törölnünk megjegyzéseket emiatt.)

Ezt mi is tiszteletben tartjuk, pedig elhihetik sok kollégára, vezetőre ismerünk rá, gondolkodása, stílusa, indulata, témaválasztása, üzenete, mondatszerkezete, szóhasználata, helyesírása, stb. alapján.

Ismételten kérjük, hogy tartózkodjanak a vulgáris kifejezések használatától!

Kérjük a fentiek szíves figyelembevételét a továbbiakban!

.

Köszönettel, a Bloggerek: Perennis és Protest

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

2010. május 19., szerda

DODO levele

.

„Igen, itt mindenki, mindenkinek a kegyeltje a vezetőségben, így indult az igazgatónő belépésekor, tudják ezt a több éve szakmabéli dolgozók. Visszatekintve a majd 10 évre, nagy rombolás történt, ami már akkor nagy felháborodást keltett. Tudja ezt mindenki, hogy általában így működik, persze normális kereteken belül segítünk ismerősnek, rokonnak, de ez egy pofátlan, szakmájában bizonytalan, seggnyalókat, talpnyalókat maga köré tömörített, hatalomvágytól vezérelt, - jó helyen, jól feküdve - elnyert pályázattal hatalomra jutó perszóna erőlködése volt a fennmaradásra. Ilyen ára van a fennmaradásának, és még most is vezetőnek tartja magát, és hirdeti az utcán a szakmai munkát.

Személyesen behívatott emberek úgy tűntek el, hogy fel lettek szólítva, lépjenek be a sorba, és hagyják el az intézetet, annak érdekében, hogy a riherongy társasága összeálljon. Több, 20-30 éve a szakmában dolgozó, megbecsült, tekintélyt szerzett szakmabéli eltávolítása történt, akik hiánya ma is érezhető. Az alkoholista bagázs, ide juttatta az intézményt, hogy a mocskos korrupt ügyeit képviselhesse. Csürhe banda! És még van képe tüntetni!”

.

/Olvasóink kérésére változatlan formában közöljük. A szerk./

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

2010. május 18., kedd

Figyelem...

.

A dohányzó helyiség előtti tuja tövében, van két apró, tündéri kiscica. Pár napja születhettek, nagyon szépek, és aranyosak.  Ha valakinek van rá lehetősége, az vigye őket el, mert...

Mentsük meg a cicákat!

.

Anonim levélírónktól érkezett! Köszönjük.

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

Jogos védelemből verték félholtra?

.

Kiskunhalason a letartóztatások ellenére nem keresnek felelőst

.

Óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték az elmúlt napokban azt a kiskunhalasi ápolót, akit egy ápolt sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszakkal gyanúsítanak. Noha a nyomozás során a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának zárt osztályán dolgozók közül három ápolót meggyanúsítottak, az intézet vezetőjét nem mozdították el posztjáról.

Két és fél millió forint óvadék ellenében május 14-én házi őrizetbe helyezte a bíróság azt az ápolót, aki gyanúsítás szerint szemérem elleni erőszakot követett el a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának zárt osztályán egy férfi ápolt sérelmére. A fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló nyomozás során három ápolót vettek őrizetbe. A másik ápolót azzal gyanúsítják, hogy nagyon súlyosan megvert egy ápoltat. E cselekmény jogi minősítése különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérlete. A harmadik ápolót zsarolással gyanúsítják. A nyomozók szerint apró ajándékokat kért egy ápolttól azzal, hogy akkor nem veri meg, nem zárja el.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, januárban két nővér feljelentést tett a Kiskunhalasi Városi Ügyészségen, azt állítva, hogy a pszichiátriai intézet zárt osztályán megalázzák, szexuálisan zaklatják és fizikailag bántalmazzák a betegeket. Számos vizsgálat indult, köztük az intézet belső vizsgálata, egyik sem talált azonban komolyabb szabálytalanságot. Ugyanakkor a rendőrségi nyomozás során három ápolót is meggyanúsítottak – de nem konkrétan azokkal a bűncselekményekkel, amelyek a feljelentésben szerepeltek, hanem hasonló jellegűekkel.

A nyomozást végigkíséri az a kérdés, hogy ha történtek is az ápoltak sérelmére elkövetett bűncselekmények, be lehet-e őket bizonyítani a bíróság előtt. A sértettek ugyanis pszichiátriai betegek, akiknek a szavahihetősége, „tanúképessége” megkérdőjelezhető. Az intézet vezetősége a kezdettől cáfolta, hogy bűncselekmények történtek volna a zárt osztályon. A feljelentést tevő két nővért leszámítva a zárt osztály dolgozói közül senki sem hajlandó megerősíteni a gyanúsítást – vagyis a meggyanúsított ápolók ellen tanúskodni. Azok az ápoltak, akik a nyomozás során elmondták, hogy mi történt velük, jelenleg is a halasi intézet zárt osztályán vannak – csak a tanúmeghallgatás idejére tudták kiemelni őket onnan.

A három gyanúsítás úgy született, hogy azokat az ápoltakat, akikről feltételezni lehetett, hogy bántalmazták őket, kivitték a kiskunhalasi Semmelweis Ignác Kórház pszichiátriai osztályára, ahol igazságügyi szakértők és szakápolók nyugtatták meg, és kérdezték ki őket. A vádhatóság azokra az esetekre alapozott vádat, amelyek a szakértők véleménye szerint nagy valószínűséggel megtörténtek.

Simon Ilona, a Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának igazgatója érdeklődésünkre nem kívánt nyilatkozni, ehelyett azt javasolta, hogy a meggyanúsított ápolók ügyvédjeit kérdezzük. Kastyják János, a szemérem elleni erőszakkal, illetve a bántalmazással vádolt ápoló védője elmondta: ő teljesen biztos abban, hogy az autista fiatalember sérelmére elkövetett erőszakos szexuális bűncselekmény nem történt meg. A súlyos bántalmazás esetében pedig a bíróság fogja eldönteni, hogy az ápoló túllépte-e a jogos védelem kereteit. A védelem szerint olyan eljárási hibák történtek, amelyek megkérdőjelezik a bizonyítékok erejét. Mind a szexuális erőszak, mind a bántalmazás esetével foglalkozott az intézet belső vizsgálata, alkalmazott is fegyelmi büntetést. Az erről szóló iratokat azonban nem kérte be a nyomozó hatóság – mondta Kastyják János.

A zsarolással gyanúsított ápoló védője, Martinov Tibor szerint nincs valóságalapja annak, amivel védencét gyanúsítják: vagyis, hogy süteményt, édességet kért egy gondozottól, bántalmazta, azzal fenyegetve, hogy ismét megveri. Az ügyvéd szerint zsarolni nem ennyiért szoktak, a gondozó ellen tanúskodó ápolt különben is olyan testalkatú, akit ketten-hárman képesek csak megfékezni, ha dühöngeni kezd. A védő mindenképpen indítványozni fogja másik szakértő meghallgatását, illetve ha a szakértői vélemények között ellentmondás van, szakértői intézet bevonását.

Téglás Péter, kiskunhalasi vezető ügyész érdeklődésünkre megerősítette: a három eset közül kettő valóban szerepelt az intézet belső vizsgálatában, ám sem a félholtra vert, sem a megerőszakolt ápolt esetében nem érezték úgy a belső vizsgálatot végzők, hogy komolyabb intézkedésre, például rendőrségi feljelentésre lett volna szükség.

Az ápoltak elmondásán kívül vannak egyéb bizonyítékok is. A nyomozás folytatódik. Az ápolók ellen valló gondozottak továbbra is a halasi intézetben maradnak. .

Forrás: Népszabadság Online

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

2010. május 16., vasárnap

Remény

.

Megalakult az új Parlament. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy végre olyan vezetői lesznek hazánknak, akikre ismét felnézhetünk. Nagy szükségünk van rá.

Reméljük, a rendszerváltás hamarosan eléri intézményünket is, és nekünk sem kell többé szégyenkeznünk!

Így legyen!

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net

Sok baj van velük

.

"Jó sokszor megalázott a vezetőség. Nem is érdekelte az igazság csak a puszipajtásai hazugságai.

Nem tudom ki az, aki itt orvosként ír, valóban az e, de nagyon is jól írta!

Itt a dolgozók a vezetőség mellett, az ő védelmükbe tüntetettek, holott tudjátok ti sok baj van velük. A betegeket nem vizsgálják meg, csak a füzetet kérik be sok esetben és adják az újabb therápiát. Az igazgatónő rokonai kiskirályokként viselkednek, mindenkit lenéznek. Mindenkit, aki náluk okosabb, szorgalmasabb, különb, kibeszélnek, mert irigyek, pedig nincs mire sok esetben. A főnővérek nyalnak, kivétel nélkül fent, ha valami nem tetszik, az a válasz el lehet menni, majd jön helyettetek más. Az a más, persze nem szakképzett, gyakorlattal nem rendelkezik, és csak azért veszik fel, hogy az intézet pénzt kapjon utánuk. Ami nem is volna baj, de mire betanulna, elküldik. A Maci háziőrizetben levő ápoló sem rendelkezik megfelelő ismeretekkel nem erre a pályára való, de felvették, mert nagy darab, idéző jelben. Bántani nem akarom érte, de a cél ezzel is csak az volt, hogy a lakókat a 7. osztályon kordában tartsák, mert azért azt tudni kell a hozzátartozóknak is, és a kívülállóknak, is igen veszélyes az itt lakó betegek nagy része, mint saját magára, úgymint környezetére egyaránt. Nem kell rájuk csúnyán nézni, sem bántani, bármelyik pillanatban életveszélyben vagyunk, sokszor bántalmaznak bennünket tettlegesen. Hangsúlyozom azt is, sok esetben nem volt dokumentálva bántalmazásunk.

Itt a blogon a dolgozók sok igazságot leírnak a vezető beosztásúakról, de vállalni nem merik nevüket, mert retorzió követi!!! A sok pénz, amit a dolgozóknak elfelejtettek kifizetni, hol van?

Az intézet évek óta nem támogatja a gyermekes szülőket, holott igenis lehet, adható gyermekenként x összeg iskolakezdéshez, és az államtól az intézet adóként visszaigényelheti. Persze minek is segítsenek rajtunk, mikor maguk közt, amit csak lehet, fiktív számlákkal szétosztanak.

Nagyon nagy csalások vannak az intézetben, igenis ki kell alaposan vizsgálni a nyomozóknak.

Nekem is felajánlotta a …….-i uraság, bármikor elintézi, és főnővér leszek. Azt mondta, csak egy kis aktatologatás, van már vagy 4-5 éve is ennek. Nem kértem belőle, pedig tudom jól, lehettem volna főnővér. És tettem is volna róla, dolgozóim jól végezzék, lelkiismeretesen munkájukat, és nekem sem esett volna le a gyűrű az ujjamról segíteni nekik. Igazságos is lettem volna, de láttam itt mi folyik, és nem kértem ebből a gusztustalan segítségből!!!!!!"

.

Olvasónktól kaptuk. Köszönjük!

.

Anonim levélküldés: ITT!                                          www.pszicho.net