2012. április 20., péntek

Érdemi intézkedés nem történt...


Szexuális rabszolgajátékokat tartott a betegeknek egy ápoló?


A Kiskunhalasi Városi Bíróságon ma folytatódik annak a három ápolónak a pere, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában lezajlott vizsgálatok után emelt vádat az ügyészség.

Delmagyar.hu - 2012.04.19. 06:15

A tavaly kezdődött tárgyalás kezdetén az egyik védő (dr. Kastyják János) zárt tárgyalás elrendelését kérte a bíróságtól, Nagyné Tajti Ilona tanácsvezető bíró pedig helyt adott a kérelemnek, azóta a nyilvánosságot kizárták.

Egy 2010 elején tett feljelentés alapján a rendőrség vizsgálatot folytatott az intézetben, majd az ügyészség vádat emelt három ápoló ellen. A vádirat szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló emberrel szemben. A másik férfit azzal vádolják, hogy a testi sértés minősített esetét követte el, különös kegyetlenséggel, egy akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére, míg a harmadik ápoló ellen zsarolás a vád.

A korábban letartóztatott vádlottak szabadlábon védekeznek. A bíróság előtt megjelent a három vádlott, közülük ketten továbbra is az intézményben dolgoznak.
A tárgyaláson ott volt az egyik feljelentést tevő ápolónő. Lukácsné Vágó Judit a bíróság folyosóján elmondta: 18 éve az intézményben dolgozik ápolónőként. Szavai szerint 2009 őszén már jelezték az intézmény vezetésének, hogy elfogadhatatlan és embertelen körülmények uralkodnak egyes osztályokon, érdemi intézkedés azonban nem történt.

"Ezután nem volt más választásunk, mint az, hogy 2010 év elején feljelentést tettünk az ügyészségen" - mondta Lukácsné Vágó Judit.

Mint hangsúlyozta: szemtanúja volt annak, hogy a vád alá helyezett egyik ápoló verte a pszichiátriai és fogyatékos betegek otthonának ápoltjait, illetve "szexuális show műsorokat rendeztek" az ápoltak között, amiért cigaretta volt a jutalom.

Egy később felvett vallomás szerint nemcsak zsarolta, emberi méltóságukban is megalázta a betegeket a kiskunhalasi pszichiátriai otthon egyik ápolója. Elmondása szerint a férfi gyakran szórakozott azzal, hogy vízből, cigarettahamuból és csikkekből "kávét" készített, amelyet megitatott a betegekkel - írja a Magyar Nemzet.

Máskor félmeztelenre vetkőzött és női ápoltakkal masszíroztatta magát. Gyakran okozott súlyos sérüléseket azzal, hogy a kulcscsomóját hozzávágta a betegekhez. Az ápoló az ügy harmadrendű vádlottja és tagadta az ellene felhozottakat. Állítása szerint az otthon lakói szerették őt. (Lásd még: ITT! Húgyot itattak a betegekkel!)2012. április 19., csütörtök

Igazságosztás…


Részlet egy interjúból:

-          A bíróságokkal nem vagy kibékülve… miért?
-          Nem a bíróságokkal van bajom alapvetően, hanem az bíróságokat körülvevő hazudozással nem értek egyet. A mai bíróságok nem azok a bíróságok, amelyek valóban az igazságot és az emberi jogokat szolgálnák. A rendszer az, ami rossz és teljesen hiteltelenné teszi a taláros urakat és hölgyeket. A rendszer szerint a bíróság alapvetően a mindenkori hatalom kiszolgálója. Nem az emberi tisztesség és erkölcs mezsgyéjén működik, hanem a mindenkori hatalom parancsára, törvényei szerint ítél és old. Hiszen a törvényeket a hatalom hozza, és a bíróság ennek megfelelően működik. Ha olyan törvények vannak, mint Rákosi idején, akkor, ha kellett, ha nem akasztófa várta a meghurcoltat. Koncepciós perek százai zajlottak a „független” bírságokon. 2006-ban a Gyurcsányi ámokfutás után az ártatlan tüntetőket ítélték el, nem a hazudozó rendőröket… mert akkor ez volt a verdikt. Ma felmentették a tüntetőket, de bírót és ügyészt nem ítéltek el a törvénytelenségek miatt. Holnap meg majd egy másik kormány mást diktál, és a bíróság aszerint fog ítélkezni… De egyszerű bűnügyekben is rendszeresek a falsch ítéletek, hiszen ártatlan embereket ítélnek hosszú elzárásra, majd évek múltán kiderül, hogy az ítélet törvénytelen volt… de a bírók maradnak, felfelé buknak. Itt említhetném a vállalkozót, akire a rendőr szabadította rá a zsarolókat, és ő saját védelmében lőtt… a tizenhárom évből hetet leült, majd felmentették. És a bíró, meg az ügyész még nem utcaseprő. Vagy említhetem a móri vérengzést, amelynek a tárgyalásán olyan embert ítéltek el, aki ott sem volt, semmi köze sincs a rabláshoz és a mészárláshoz. Majd felmentették… és a bíró? Felfelé bukott. Röviden ennyi a bajom a bíróságokkal… És akkor a saját tapasztalataimat nem is említette, amikor hozzá nem értő, politikai utasítást kapott bíró a tényekkel homlokegyenest ellenkező ítéletet hozott… A társadalomban a bíróságnak hatalmas ereje van arra, hogy vagy züllessze a társadalmat vagy erkölcsi példát mutasson. Ma a züllesztés idejét éljük…
-           Miért nem lett társadalmi vitatéma ez?
-          Mert a társadalom a legalapvetőbb dolgokat nem veszi észre, ugyanis a politika nagyon vigyáz arra, hogy egy-egy nagyobb cirkusszal elterelje a társadalom figyelmét a valós helyzetről, az igazi bajokról. A társadalom szereti a nagyhangú cigányozást és zsidózást, a Schmitt Pálos tömegdemonstrációkat, azt, ha valakit temetnek vagy becsuknak… Viszont nem veszi észre, hogy az energiaszolgáltatók, a multik, a különböző hivatalok ott verik át, ahol csak lehet, hogy az élettere egyre szűkül, hogy olyan dolgokért is neki kell fizetni, amihez semmi köze nincs. Amíg a kormány az emberek jóhiszeműségére játszik, például az államadósság visszafizetése okán, addig azok, akik az államadósságért felelősek, milliomosokként élik zavartalan világukat. A társadalom sötét. Aki pedig józan gondolatokat ad közre, az közellenség.

A teljes interjú megtekinthető: ITT! 

--------------------------------------------------------------------

Kritika:

„Stoffán Úr! Megint kitett magáért! A Fideszt nemzeti kormánynak nevezni kb. olyan, mint pl. a szudánit demokratikusnak. Értékek? Ezt a “demokráciának” nevezett izét nevezhetjük-e értéknek? Ahol lassan az igazság kimondása börtönbüntetést von maga után! A Parlament is újabb és újabb szabályokat szavaz meg az igazság kimondása ellen.
Embertelenné, aljassá váltak az emberek? Nos, ezért a regnáló “kormányok” tették a legtöbbet! Ezzel a “nemzeti” kormánnyal együtt! A nyomor, kisemmizettség, elnyomás elembertelenít, pont Ön ne tudná? Ma már a lakosság 40%-a szegénynek számít. 1998-ban “csak” 700 ezer (~7%) volt ez a szám. A nemzettudat kiirtása az agyakból szintúgy folyamatosan zajlik. Az Ön által emlegetett keresztény értékeket lassan tűzzel vassal üldözik, irtják (az Ön által favorizált “nemzeti” kormány felforgató egyházakat juttatott “történelmi” pozícióhoz!). Ma is van az a “krém”, amelyik kézben tartja a nemzeti erkölcsi normákat: most 2012-ben épp Fidesz a neve; ha valahol erősödni látszik a társadalom, odacsap és bomlaszt egy buzimenettel, vagy egy csaló államfő körüli műbalhéval (a történelembe úgy fog bekerülni, hogy 2010 és 2012 közt Magyarországon egy csaló volt az elnök). Vagy az oktatás tönkretétele? A Fidesz pontosan ugyanúgy folytatja, ellehetetleníti, szétzilálja, elérhetetlenné, megfizethetetlenné teszi, mint elődei: tehát nem a magyar érdekek a fontosak számukra (sem). A kvótarendszer az utolsó rúgás az agonizáló oktatáson: a nemzet jó része elől elzárva a felemelkedés útja. (“Egy nemzet felemelkedésének záloga az oktatás”)
Felelősségre vonás? Mindenkori üres választási ígérethalmaz. Most lehetetlen az elszámoltatás, ezt Ön is tudja. Két (több) politikai maffia nem tud a törvény előtt elszámolni. Maffiák háborújában nem a törvényé, jogé, ügyvédeké a szó, hanem a fegyvereké. Ezért az árokásás és a nemzet egymásra uszítása, polgárháborús helyzet kialakítása. Az erkölcs az ország vezetőitől indul ki, ők, akik ennek képesek (lennének, ha volna mit) érvényt szerezni. Mára már minden fősodratú politikai megnyilvánulástól legcsekélyebb mértékben eltérő vélemény antiszemita, rasszista, fasiszta, náci, szélsőjobb és egyebek. Ettől a Fidesz sem kivétel, sőt! Lassan ebben élen jár.
Pont Ön jelenti ki, hogy szereti a társadalom a schmitt pálozást meg a cigányozást, zsidózást és tömegdemonstrációkat – de nem veszi észre a multik nemzetpusztító tevékenységét… Ön vak. Ezeket a gumicsontokat – ugyanúgy, mint anno Kuncze a drogliberalizációt – egy-egy igen kényes helyzetben vetette be a “kormány”, amikor a nemzet figyelmét ugyan fontos, de másodlagos dolgokra kívánja terelni a lényegről. Hát ezek is ilyen gumicsontok – miközben újabb adók, újabb megszorítások, újabb eladások, újabb eladósodások, vasút leszerelések, kilakoltatások, szemben vele betelepítések folynak.
Amúgy Ön, kedves Stoffán úr a legfontosabb dologról elfelejtkezett vagy elegánsan átsiklott felette: ki ne felejtsük, hogy Magyarország nem rendelkezik gazdasággal. Ipar: leszerelve. Mezőgazdaság: szétverve. Feldolgozó ipar: tönkretéve. Hír- és távközlés: külföldiek birtokában. Vasút: részben idegen tulajdonban, részben szétverve. Szállítás: külföldi érdekeltségek kezében. Pénzügy/bankrendszer: idegen kézben. Termelő szféra: (szinte) nincs magyar. És folytathatnám.
Kéne végre egy kormány, amelyik kiutat tud mutatni és nem csak mutatni, de megvalósítani is képes azt, egy olyan pillanatban, amikor Magyarország talán történelme során minden tekintetben az egyik legmélyebb pontjára, megsemmisülése közelébe került. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen kormány. Most sincs.
Nagyon aktuális lesz a Kórisme című könyve.
Szóval: Stoffán úr, ne hagyja magát, üssön vissza a rohamnak!
Ha ez nem egy öninterjú, akkor már két Stoffánunk van.(Dr. Emődy a másik.)
“…végre van egy magyar kormány, amely hibáival együtt is páratlan érdemeket szerzett…” — Miféle marhaság ez?
Fülöp Cilike emlékszik, milyen ígéretekkel csalta ki a (relatív) kétharmadot ez az EU-stréber likudtesó? És mit váltott be azokból? Nagyobb hazug, mint az a Gyurcsány, akinek a felelősségre vonását és elszámoltatását elszabotálta! Nem sorolom a mulasztásait és bűneit, mert reggelig kellene püfölnöm a klavit, és egyébként is felesleges, mert már csak azok nem látják, akik nem is akarják.
Tákolt magának egy saját “alkotmányt”, állított saját aláíró-elnököt, most meg állít egy bólogató (Áder) Jánost. Lenyúlta a nyugdíj-kasszát, és azzal törlesztette azt az adósságot, amit nem mi vettünk fel, és ami most nagyobb, mint a törlesztés előtt volt. Most meg újabb kölcsönért gazsuláltat a csicskáival.
Abban viszont igaza van Stoffánnak, hogy — “…a társadalom sötét(…), olyan mélyre süllyedt erkölcsileg, szellemileg és nemzeti tudatában, hogy nem csak nem érti, de a kommunista és liberális lázítás okán minden erejével akadályozza is a nemzeti stabilitás szellemiségét és annak gyakorlati megvalósítását. A jobboldalon is! Embertelenné és aljassá vált a magyar társadalom, ami egy ország életében és a nemzet jövőjét tekintve katasztrófához vezet…”

A kritikát, levélírónk küldte, köszönjük!


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook            "A Vincze konklúzió": ITT!