2010. október 5., kedd

Október 6.


Schweidel József aradi vértanú utolsó mondata:

"A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot."

 

10 megjegyzés:

 1. Mintha visszafordították volna az idő kerekét! Pedig eltelt több mint másfél évszázad?
  És hol vannak a mai kor mártírjai, hősei?!

  VálaszTörlés
 2. Jó hír: Mindannyiunk családjának felmenői között vannak hősök! Történelmi hősök. Van mire büszkének lenni, van kire felnézni!
  Keressék meg őket, kutakodjanak!

  VálaszTörlés
 3. Addig nem szabad feladni a harcot még nem érjük el az igazságot' A családok hőseinek nyomába az igazat kell előtérbe helyezni.Ők is ezt várnák el tőlünk.Az hosszútávon nem érvényesülhet,hogy a hazugságért árulásért valakit hatalomhoz juttatnak.Az csak ideig óráig tudták érvényesíteni.Az embereknek kell segíteni ott ahol erre szükség van. Azok akiknek ez lenne a hívatásuk nem teszik,mi nem adhatjuk fel'
  A változást 353 beteg lakó és az őket ellátó személyzet nagyobb része várja.
  A hazugokat el kell taposni mint egy férget'
  Mária

  VálaszTörlés
 4. Csak lapátra kell tenni a szemetet és kidobni '
  Ne söpörjük a szőnyeg alá,mert ott csak büdösödik,
  egészségre ártalmas lesz '

  VálaszTörlés
 5. A 14-ik vértanú:Kazinczy Lajos
  A világosi fegyverletétel után az oroszok átadták Eduard Clamm-Gallas altábornagy császári csapatainak és az aradi haditörvényszék elé került. A tizenhárom aradi vértanú kivégzésének napján már folyt ellene a bírósági tárgyalás. A Carl Ernst törzshadbíró által vezetett bíróság úgy vélte, hogy a Kazinczy mellett szóló tények – nem volt tábornok, csak egy napig volt hadtestparancsnok és előnyös harcászati helyzetben tette le a fegyvert – csak kegyelmi úton vehetők figyelembe, ezért teljes vagyonelkobzásra és golyó általi halálra ítélte. Az ítéletet Haynau jóváhagyta és október 25-én Kazinczyt az aradi vár sáncárkában agyonlőtték. Kivégzésekor néhány nappal múlt huszonkilenc éves. A tizennegyedik aradi vértanúként szokás emlegetni
  forrás: (wikipédia)

  VálaszTörlés
 6. Krisztián kiverte a vezetőségnél a biztosítékot, aztán pedig az intézetben a balhét és mindjárt maradhatott a 1-esen. Micsoda világban élünk?

  VálaszTörlés
 7. Így van ez ha szövetkezik az Igazgatónő a betegverővel.Egymást támogatva tüntetnek a betegverőkért.Ez meg a jó érzésű emberekbe verte ki a biztosítékot.""x""

  VálaszTörlés
 8. Hősök ma is vannak, itt járnak köztünk!
  Gondoljatok a 2 bátor bejelentő ápolónőre, a blog működtetőire és a Cicára (vagy Cicákra)!
  Köszönöm nekik, hogy nem hátrálnak meg!

  Manó

  VálaszTörlés
 9. Az már biztos,hogy Ők hősök ! Bátrak ! Tudták milyen támadásoknak lesznek kitéve és mégis felvállalták a problémák nyilvánosságra hozatalát.
  Akik a blogot üzemeltetik azok is kitartanak,pedig támadják őket sokszor pofátlanul.
  Akik nyomoznak az ügyben azok is bátor hozzá állásukat bizonyítják. Együtt véve Ők a mi mindennapi Hőseink! További kitartást eredményes munkát mindehhez jó egészséget kívánok, mindenkinek akik a lakókért teszik a dolgukat és nem a bántalmazókért!Gabi

  VálaszTörlés
 10. Akik a betegekért álltak ki végig, Ők a mi hőseink!

  VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)