2011. április 11., hétfő

Közadakozás a Regnum Marianum templom visszaépítéséért!


Petíció a Regnum Marianum-templom visszaépítéséért Mi, ezen petíció aláírói kezdeményezzük a Budapest, városligeti, 1931-ben felépült, majd Rákosi Mátyás rémuralma idején, 1951-ben lerombolt Magna Domina Hungarorum - közismert nevén Regnum Marianum – templom közadakozásból történő visszaépítését. 
A Regnum Marianum-templom (klikkeljen!) a magyar nemzeti összetartozás szimbóluma, amelynek visszaépítése az 56-osok célkitűzései között is szerepelt. A kommunista diktatúra bukását követően kötelességünknek tartjuk - Mindszenty József bíboros-hercegprímás és II. János Pál pápa kérését is teljesítve – a templom újjáépítését. 
Kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a tervezett városligeti - Dózsa György úti fejlesztési koncepcióba illessze be a Regnum Marianum-templom azonos helyszínen – eredeti tervek szerint – történő visszaépítését. Kérjük továbbá, hogy a Kormány legkésőbb 2011. szeptember 23-ig, a templom lerombolásának 60. évfordulójáig intézkedjen az adományozás lebonyolításának megszervezéséről. 
Kezdeményezésünk célkitűzése, hogy a Regnum Marianum-templom visszaépítése – szükség szerint állami és egyházi anyagi támogatással – belátható időn belül megkezdődjön. 
Kérjük Címzetteket – különösen a Magyar Köztársaság Kormányát - kezdeményezésünk támogatására, a magyarság e jogos, 60 éve fennálló kérésének teljesítésére. 

Tisztelettel: Budapest, 2011. február 25. Váralja Szövetség 

A petíció aláírható: ITT!
A cikket megtekintheti: ITT!

------------------------------------------------------------ 
 Polgárinfotól kaptuk. Köszönjük!
Csatlakozzunk, minél többen! 


Levélküldés: ITT!                   Az utolsó döfés: ITT!
"Mert megérdemeltem!"            Facebook

1 megjegyzés:

  1. Egy templom építése nagyon szép cél! Minden régi vallást tiszteletben kell tartani.Azokat amelyek már ősapáink idején is megvoltak.MATT

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)