2010. február 13., szombat

Az igaz békesség


Hamis békesség az, mely folyton azt ismételgeti, hogy jobb a békességAz igazi békesség mögött igazság lakozik. S ez csak akkor lehetséges, ha feltártuk az igazságot, leszűrtük a tanulságot, és megelőzzük a rossz történések megismétlődését a jövőben… Egy szóval rend lesz… ez az igazi békesség titka. S az igazi békességhez, legtöbbször békétlenségen át, vezet az út.
 
Sok esetben mégsem az emberek rossz szándékáról van szó, hanem arról, hogy nem bírják a konfliktust, a konfrontációt. Mindannyian ismerünk ilyen alkatú embert. Ráadásul jó ember, jót akar, mégsem lát át, vagy nem akar átlátni a szitán. De akkor ne menjen olyan pályára, ahol nap, mint nap harcolni kell az igazságért, hivatásért, rábízottakért…
"Könnyű a vallásos embereknek, mert elkövetik a bűnt, aztán meggyónják, majd újra elkövetik, és újra megbánásért könyörögnek!" Egy hívő ember, ilyet nem tehet! Követ el bűnöket, de megbánja, megvallja, bocsánatot kér, és kap, majd elhagyja… Nem ismétli meg újra, és újra, mert különben hiábavalóvá teszi Jézus Krisztus kereszthalálát… Méltatlanná válik… s lelke rajta.
Már ha van neki...


1 megjegyzés:

  1. Remélem mindenki érti az elöttem szolót!
    Csak gratulálni tudok hozzá tisztelettel

    VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)