2010. február 8., hétfő

Pilis a Föld szív-csakrája

 

A Kárpát-medence a Földünk szíve, ahogyan a Dalai Láma, és sokan mások is hiszik, Pilis hegye e világ szíve. Őseink még érzékelték ezeket a szent erőket, s nem véletlen ragaszkodtak földünkhöz, otthonunkhoz.

 

„India nagykövetasszonya a Pilisbe jár feltöltekezni, és a Dalai Láma magyarországi látogatásakor elsőként szintén az általa a világ egyik legfontosabb és legcsodálatosabb helyének tartott Pilisbe sietett, ahol a következőket mondta: A hagyomány szerint a Föld szív-csakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van.

 

Amit a dalai lámához hasonlóan világszerte sokan tudnak, az a hazai látogatók többsége előtt máig ismeretlen: a Pilis a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, őseink szerint az a pont, ahol "az Ég és a Föld összeér".

 

A tiszta, isteni energiának, illetve ennek a pontnak a tanítás szerint fehér a színe. (Itt alapították az egyetlen magyarországi alapítású rendet, a pálosok rendjét, akiknek szerzetesi ruhájuk, szintén fehér volt.) A fehér szín állandóan, kísértetiesen visszaköszön a Pilissel kapcsolatban, ahogy azt egy régi magyar népének is megörökítette:

 

Ennek a világnak

Fehér a virága

Fehér az egyháza

Fehér a csuhása

 

Ennek a világnak

Itt dobog a szíve

Itt van a lelke

Itt van a közepe

 

Irány a Dobogókő!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)