2010. szeptember 13., hétfő

JUHA’LAS*


Sajnos, nem csak a fenntartó a közös a két Bács megyei intézmény problémájában, ugyanis sok helyen hasonló a helyzet. Örököltük a rosszul működő rendszert és szemléletet, melyben a vezetők lenézik azokat, akik emlékeztetik őket arra, honnan indultak… S hogy ezzel ne kelljen folyton szembesülniük, igyekeznek távol tartani magukat a problémától!
 
Emlékeznek talán még Gyurcsány Ferenc elszólására: Nem lehet munkával büntetni az embereket! Mert nekik a munka mindig is büntetés volt… Az "Oda nekik, az is jó lesz!" szemlélet lett az uralkodó, szemben azzal az állítással, melyet nem győzök eleget hangsúlyozni: A legelesettebbek, legkiszolgáltatottabbak mellé kellenek a legjobb szakemberek!
Eleink idejében, főleg a családok vállalták a gondoskodást hozzátartozójukról, valamint az Egyházban, a Vöröskeresztben, vagy más civil szerveződésben elhívatott, nemes(lelkű) emberek foglalkoztak a rászorulókkal, azóta ezt az elmúlt 60 év gyökeresen megváltoztatta... Ma is ez a helyzet, a betegek, kicsinyek nem számítanak! Oda, nekik, ez is jó! És most itt be lehet helyettesíteni a közigazgatással, vagy más társszakmákkal…

Ahogy a rendszerváltoztatást követően létre kellett hozni a szociális ellátó rendszert, a meginduló képzés magábaszívta a potenciális munkanélkülieket...  Oda, megfelelő az alkalmatlan munkaerő is, ezért nem engedik a szűrést, a pályaalkalmassági vizsgálatot. Nekik, jó az alacsony színvonalú oktatás, mert így nem támasztanak majd igényeket! Jöhet a sógor-koma-jóbarát, mert ő majd kiáll mellettük, - mint látjuk - bármi áron! Olyan ellenőrzés, ami nem találhat semmit, mert őket is a fenntartó fizeti, és utasítja... Működésképtelen jog- és érdekvédelem, lényeg, hogy a kezükben legyen a gyeplő, s papíron minden működjön... A beteg meg nem számít, rajta taposhatunk, hogy állásunk megmaradjon, karrierünk tovább épüljön, pozíciónk erősödjön, kapcsolatrendszerünk szélesedjen, egzisztenciánk, anyagi helyzetünk tovább gyarapodjon. Gyalázat.

Ez a probléma széles e hazánkban, ahogyan én látom.
Lenézik az egyszerű, becsületes dolgozót és kisemmizik őket. Velü(n)k tartatják el a sok élősködőt, ingyenélőt, hazudozót, csalót, beteget veszélyeztetőt…
Hát ezen kell változtatni, tisztelt döntéshozók, tisztelt választók! Nem majd a választások után, hanem azonnal!


*Juhar+Halas - A szerk.
 
Anonim levélküldés: ITT!           Bővülő dokumentumtárunk ITT!
www.pszicho.net

9 megjegyzés:

 1. Nem választás után kell a lakók biztos,verés nélküli életét biztosítani. Hanem állandóan, otthonos körülményt kell nekik biztosítani.
  Olyan dolgozókkal akik a betegeket is embernek nézik,nem rajtuk élik ki betegeges hajlamaikat, veréssel kényszerítéssel szexuális bántalmazással!Még a beteg lakónak is joga van normálisan élni, nem állandó félelembe, mert az ápolójától fél. Nem a rokonsággal kell az intézetet feltölteni,szakembereket mellettük alkalmazni.Akik tanulták a beteg ápolást.
  Alkalmasságin feleljenek meg.Még az igazgató is.
  Akik bántalmazták a beteget azokat meg távolítsák el az intézet területéről is.Nem az a megoldás,hogy áthelyezzük őket másik osztályra.Orvost olyant alkalmazzanak akik normális beteg ellátást tudnak nyújtani a lakóknak,emberséges az ápolókkal szembe!
  A Megyeieknek is ez kell biztosítani,hogy az általuk üzemeltetett intézetbe a lakó minden alap ellátást meg kapjon. Nem alkohol függőktől.Az se elfogadható,hogy a vezetők rokonai terror alatt tartsák a dolgozókat!
  Az összes Illetékes figyelmébe ajánlom írásomat.Itt is vannak ám csontvázak!!!!!
  Csak akkor henceghetnének a politikusok ,a csontvázak ki bukásával, ha az Ő szekrényük nem lenne tele csontvázzal. Az intézet fenntartásán, lakók gondozásán kívül pénzek eltüntetése is van a szekrénybe.Takarítsanak a saját szekrényükbe,de azonnal. Evelyn

  VálaszTörlés
 2. Papíron működik itt is a juharon is minden,de nem veszik emberszámba a beteg gyerekeket,sem a felnőtt beteg embereket,ez a legnagyobb probléma.
  Pedig nekik is joguk van megfelelő gondozáshoz.
  Amit se a juharon se a halasi intézetbe nem tudnak számukra biztosítani.Dolgozó

  VálaszTörlés
 3. Ilyen vezetés mellett,ilyen hozzá állással,mint ami itt van, nem is lehet.Gabi

  VálaszTörlés
 4. Az a baj,hogy nem nézik a beteg gyerekeket,se a mi lakóinkat. Csak a saját karrierjük érdekli a vezetőket a juharon és a mi Intézetünkbe is.
  Dolgozó

  VálaszTörlés
 5. Elméletben itt is minden tökéletesen működik, de a gyakorlat mást mutat. Azt, hogy a vezetők alkalmatlanok a vezetésre.

  VálaszTörlés
 6. Még elméletbe se működik itt jól minden.Papíron is igen rosszul működnek a dolgok.Ezt lehet érezni az írásokból.Na nem a mi írásainkra gondoltam, akik ide tévednek, azokra. Akik felháborodnak azok a bűnösei!Munkás

  VálaszTörlés
 7. Ha papíron jól működne minden nem kellett volna a könyveléseket manipulálni!

  VálaszTörlés
 8. Ezt a bejegyzést csak egy olyan könyvelő írhatta, akinek rálátása van a dolgokra.

  VálaszTörlés
 9. Persze meg nem akar börtönbe jutni!

  VálaszTörlés

"Soha ne félj kimondani azt,
amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."
  (Márai Sándor)